В Слънчев бряг доволни: Алкохолните турове свити

Курортът ще става международен образователен център
18 сеп 2015 21:05, Красимир Ангелов
23
В Слънчев бряг доволни: Алкохолните турове свити
Снимка: Булфото

Заради предприетите засилени мерки за сигурност и засилването на контрола и правилата, през сезона в Слънчев бряг не е регистриран нито един сериозен инцидент на територията на курорта. Освен това след въвеждането на регулационен режим от "Слънчев бряг" АД, алкохолните турове са намалени наполовина спрямо 2013 година, съобщиха от дружеството на специални пресконференция, посветена на края на сезона 2015.

От нея стана ясно, че общо 754 000 лева са разходите за охрана, инфраструктура и озеленяване за сезон 2015 г. 179 хиляди лева са вложени в поддържането и почистването на съществуващи озеленени площи и прилежащи алеи, площадки на паркинги, крайпътно и крайулично озеленяване, декоративна дървесина, храстова и тревна растителност и поливни системи. Над 14 000 лева от тях са похарчени за доставка и монтаж на розариуми, сенници и пейки, съобщи Златко Димитров, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

По думите му 140 000 лева са изхарчени от техническата поддръжка за текущия ремонт и ремонтно възстановителните работи на парково, алейно и улично осветление. За дейности по ремонт и рехабилитация на пътната инфраструктура са изразходвани 150 хиляди лева, а за модернизирането на системата за видеонаблюдение с 33 нови камери на входовете и изходите на комплекса, са отделени 58 000 лева.

След края на сезона ще бъде направен опит за удължаването на туристическия сезон чрез превръщането на Слънчев бряг в образователен център на национално и международно ниво. Установени са контакти с големи компании и образователни институции, свързани с подготовката на кадри за IT бранша у нас за организиране на специализиране на семинари, школи и други извън активните летни месеци.

Постигнато е съгласие и с хотелиерския бранш за развитието на Слънчев бряг като образователен център за персонал за туристическия сектор, като се търсят възможности за партньорство със специализирани училища и колежи и провеждане на платени стажове, съобщиха от дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Работещ в Сл.Бряг преди 8 години
Не е вярно, че са намалели алкохолните турове в комплекса, просто западните туристи са по малко това Лято и за това са по малко алкохолиците...
13
1
 
2
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
то едната радост дето им носеше приходи на морето и нея им взеха
12
0
 
0
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Можем можем-с Русе Пловдив София Плевен Бургас Варна...ама то требе и акъл а не като песента за шуменския влак...
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече и пияниците не идват в тоз продънен комунизомилиционерски ***.
10
0
 
6
 
! Отговори
Оо преди 8 години
алкохолни курсове ли ще правяте бре хахахаха
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сви се, щото откриха онзи казан пълен с водки и уискита. :D
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Курортът ще става международен образователен център". Ще се правят турове отново, но с историческа насоченост - ей тука един пиян се хвърли и се преби като куче и постави фундаменталните основи на т.нар. "балконинг"....
7
0
 
5
 
! Отговори
турист преди 8 години
"ради предприетите засилени мерки за сигурност и засилването на контрола и правилата, през сезона в Слънчев бряг не е регистриран нито един сериозен инцидент на територията на курорта"Защо лъжете така нагло. Имаше смъртен случай с немец на дневно пяна-парти. Много жалък опит за четка на АД-то.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 6 ааа ама ти си можел и да четеш бре хахахахаха
5
6
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Абе чайник, вдигаш пара ама не клатиш капака.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 4 ,нали се знаеш ,че си КУХА ЛЕЙКА И ТО БЕЗ КАПАЧКА ОТГОРЕ.Що се пънеш тогава да коментираш
3
18
 
6
 
! Отговори
1, 2, 3 - руски .. преди 8 години
***. Всяка добра новина за Бъргария е лоша за тях.
2
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Курортът ще става международен образователен център===хахаха
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е било през 1963 година https://youtube/watch?v=VevcwJX7cH4