Ад на "Струма": 10 километра за 4 часа!

Община Дупница носи вода на чакащите, има и малки деца
19 сеп 2015 18:28,
73
Ад на "Струма": 10 километра за 4 часа!
Снимка: Facebook

Изключително тежко е пътуването по магистрала "Струма" заради километрични задръствания. Пътят Долна Диканя – Дупница също е изключително натоварен, алармира "Фокус".

На хората им е отнело 4 часа и 10 минути да преодолеят разстояние от 10 километра от разклона за Радомир до входа на Дупница. "Пътуването е изключително тежко. Горещо и безветрено е, асфалтът е напечен, а термометърът в колата показва 49 градуса! Щастие е, че не видяхме инциденти на пътя, има много пътуващи с деца", коментира един от чакащите. 

Пътуващите молят поне за по-подробна информация от страна на компетентните органи и питат може ли да бъде избегнато задръстването чрез организация на обходни маршрути. "Би било добре на пътя да се организират и пунктове с медицинска помощ или поне вода за пътуващите", коментират още те.

В резултат на получените сигнали на телефон 112 за хора с влошено здравословно състояние община Дупница е осигурила вода за чакащите в задръстването. Над 2400 бутилки с минерална вода са раздадени до този момент.

"Имайки предвид ситуацията е съвсем нормално общината да реагира адекватно и да осигури вода. Разбрах, че опашката е дълга километри. Макар и малко, водата ще бъде от голяма полза", коментира Методи Чимев, кмет на община Дупница.

"Положението се оказва доста сериозно. Разбрах, че другите организации нямали възможност да реагират. Правим организация в момента с осигуряването и на хора, които да раздават водата. Няма как да реагираме по цялото трасе, но където можеш ще действаме, ако е необходимо ще докараме още вода. Няма как да оставим хората", добави още инж. Чимев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До никнедей да ти пробутваш курорта на шопите Лозенец...ние провинцията ходим на Сен Тропе па вие дето имате пари ходете в Гърция
35
4
 
3
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Всичко е направено нарочно. Да им бъде гадно на заминаващите, а на връщане ще бъде още по-гадно. Сигурно ще ги прекарат през Велинград за по-голям разходи и още по-голямо изнервяне. Да разберете, че трябва да стоите на Черно море и да Ви скубят здраво. Че да пълните хазната, а не в Гърция. Тука, само тука.
34
3
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
ами народа беден, бойко не дава пари, бургаз е далеко а газта за беемве тройката е скъпа. няма как ше се чака.
33
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 8 години
До Асд123Който нема пари,да го духа.
32
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица се върнах от Германия , вие изобщо нямате понятие какво е задръстване, отидете в Германия и ще видите
31
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ да намалят още разрешената скорост,за да стане тапата още по-голяма.Като не схващате, че КАТ е вреден, ще висите с чадове в задръствания.
30
2
 
38
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Защо няма задръстване към Бургас? Нали там морето било много по чисто?
29
4
 
3
 
! Отговори
оооо преди 8 години
Не съм пътувал за Плевен скоро. Там на Богров ставаха големи задръствания. Пак ли е така?
28
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да стане нещо страшно, ако не се отиде до Гърция в почивни дни...
27
7
 
25
 
! Отговори
Snorky преди 8 години
Повечето чобани не са виждали истински трафик и се оплакват като ученички....В Истанбул, Лос Анджелис, Мюнхен......там има истински трафик....
26
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ревете пак бе ***, нали асфалт не ядетекакво търсите на Бойковата магистрала, що не си карате каруците по селския път
25
2
 
30
 
! Отговори
ТВ преди 8 години
Когато стигне магистралата до Петрич, задръствания няма да има, или ще има само на граничния пункт. А дотогава - така. Тапата се получава на мястото, където двете ленти от магистралата, плюс лентата от стария двулентов път трябва да се влеят и трите в стария двулентов път. И така, летял си със 140, или си карал с 90, със 100, стигаш до мястото, където трябва да продълиш по-бавно и в редичка. И става тапа. Просто, елементарно и напълно предвидимо.
24
7
 
26
 
! Отговори
мъро888 преди 8 години
Нали уж протестирахте че ви е скъпо горивото!?! Явно не е, щом десетки хиляди коли напускат страната ,да си правят кефа! Жалки сме!....
23
5
 
10
 
! Отговори
ok преди 8 години
Има едно единствено решение - *** бетонни комплекси по българското черноморие да се изринат с багери из основи (както в Марбея), а българските собственици на къщи в крайморските градчета да се за заменят с гръцки (както е било до преди 70-80 години)
22
5
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Така се тръгва на път в чужбина и на война. София - Дупница го пътувам всяка седмица по веднъж и това го има само когато се съберат повече почивни дни. Но на такова задръстване съм попадал само 2 пъти. Това е маршрут който се взима за 30 мин.
21
13
 
31
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Не жалете никой.Това са чиновници от София на държавна хранилка и подкупи.Не говорим само за пари ,просто ние които ги храним, не можем да си оставим бизнеса за 4 дена.Които работята с честен труд знаят за какво говоря!!
20
3
 
21
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Какво пък толкова - нали не е 4 km за 10 часа !
19
3
 
16
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
Добро утро! Винаги е така когато има празници и хубаво време. Нямало линейки.... А то че цяла София разчита на 15 линейки? Това не е проблем нали. *** кой иска да работи там където колко и бързо да пристигне , все някой ще се намери да го пребие за да си излее мъката. Нямало магистрали , нямало и задръстване... А това че по същото това време имаше на половина по-малко коли в БГ това не се брои нали... Или на времето всеки българин возеше кола и то мерцедес? Какви времена бяха а? Смешки.
18
15
 
19
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЩО ЗА МАГИСТРАЛА Е ЩОМ ИМА ЗАДРЪСТВАНИЯ?ИЗГЛЕЖДА ПАК НЕЩО Е НАПРАВЕНО ПО ГЕРБЕРСКИ.
17
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Задръствания има навсякъде по света. Хайде да обвиняваме някой за жегата.