Българите се изселиха в Гърция за почивните дни

Чакат на километрични опашки на ГКПП "Кулата"
Обновена: 19 сеп 2015 11:28 | 19 сеп 2015 11:25, Камелия Цветанова
37
Българите се изселиха в Гърция за почивните дни
Снимка: Булфото, архив

Четирите почивни дни около Деня на Независимостта и топлото време зарадваха хиляди българи, които решиха да отидат на почивка в Гърция.

Пътят дотам обаче минава и през ГКПП "Кулата" където, уви, преминаването става доста бавно.

Колите пъплят, хората чакат на километрична опашка, за да минат малкото разстояние между граничните пунктове „Кулата“ и гръцкия „Промахан“.

Това обаче не е изненада, защото винаги, когато има няколко почивни дни, сънародниците ни тръгват към южната ни съседка с коли.

В Гърция сезонът още не е приключил и хиляди българи явно са готови и този път да изтърпят чакането с часове на границата, за да отдъхнат четири дни на море.

В последния от серията почивни дни - 22 септември, движението ще е в обратна посока, така че тогава се чакат километрични опашки от гръцката страна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
13
 
! Отговори
Европа преди 8 години
Ех колко е гадно да сме в ЕС...гадно...дамо до гърция стигаме! Ако си беше СССР, чак до Гулак морше да отиде човек. А сега бедност, пари няма...
4
11
 
24
 
! Отговори
123 преди 8 години
Около 10 000 души са. Толкова работят, които могат могат да си позволят това - ходене по почивки, дори не в отпуск, а по празници редовно, извън България, та било то и до Гърция само.Иначе, безработицата ни била ок.9,6%, според НСИ, разбира се :D :D :DДа, ама друг път! Реалната безработица у нас е ок.40% !
3
9
 
26
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 8 години
Мишоци на вас като ви е скъпо отивайте си на село. Какво им правите сметката на хората, могат да си го позволят и си почиват. Аман от ***!
2
12
 
16
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Хиляди бедни българи лежат по плажовете в Гърция.
1
26
 
13
 
! Отговори
SA преди 8 години
И после бедни сме били българите!Затова няма да ни вдигат заплатите,щото имаме пари за Гърция!