Възможно ли е да се асфалтира с... лейка?

Нов абсурд сред строителните дейности в Ивайловград
20 сеп 2015 13:40,
14
Възможно ли е да се асфалтира с... лейка?
Снимка: bTV

Три дни след асфалтиране на улица в Ивайловград, ремонтираният път започва да пропада, а строителят запълва пукнатините с течен асфалт с помощта на лейка. Този абсурд струва над 180 хиляди лева от парите на данъкоплатците.

След 20 години чакане, жителите на улица "Армира" посрещат с радост валяка, който трябва да превърне пътят пред дом им в образцов. Три дни след като машината си отива обаче, пътят започва да пропада .

Снежана Парасарева – една от жителките на квартала коментира пред bTV извършените строителни дейности: "Доживяхме асфалта, но... Това е нов асфалт – погледнете, ако ви пуснем вода ще попие в асфалта".

Обяснението на строителя за неочакваната технология с лейката е, че така се предпазва да не влиза вода в асфалта.

Пропадналият и напукан нов път струва над 180 хиляди на общината . От кметството обаче са категорични, че за такова качество няма да платят и стотинка.

"Никога няма да приема обект, който не е в изрядно състояние. Това го гарантираме", сподели кметът на община Ивайловград Диана Овчарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
BOC преди 8 години
При Бойковата Лилянка и любимите на властта фирми всичко е възможно.Даже и без асфалт, всичко е най-добре направено и отговаря на всички изисквания по усвояване, пардон по открадване на т.н. европейски средства.
7
1
 
5
 
! Отговори
Сп???нс до 4-ти преди 8 години
тук една от главните улици я асфалтираха с някаква ПРОБНА смес отстар асфалт , шлака от местната леярна и стари гуми и за почти две години даже осевата линея не се е налагало да пребоядисват .....що ли си губим времето в коментари ,като на всички работата ни ясна
6
1
 
5
 
! Отговори
ГЕРБоландия преди 8 години
Вижте само кой е кмета на Община Ивайловград и тогава си помислете дали го правят турци с турска технология или българи с българска (примери много)!
5
2
 
9
 
! Отговори
11 преди 8 години
В държавата Абсурдистан е възможно да се асфалтира даже с вода от чУшмЪтЪ
4
1
 
18
 
! Отговори
м преди 8 години
Разстрел за такива строители! Само така, нещо може да се подобри в сбърканата ни държава.
3
8
 
23
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-1 анонимен ганьооооо,отиди и виж,какви магистрали има в Турция,след това си вземи лейката,и полагай асфалта върху въглищния прах, с който правите магистралите в България.
2
3
 
24
 
! Отговори
Hi Hi Hi преди 8 години
Строителят като запълни дупката да не забравите да се обадите на Боко да отреже лентичката :-D
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметчето гепи за последно. Не се знае дали ще го сложат, не изберат, отново. Ако е кихал на Батко или агента Павел, ще крадне на кметското място. Ако не, ще духа супата.