Скоростта убива, шофьорите не реагират адекватно

Започва акция по толерантно и отговорно шофиране
Обновена: 23 сеп 2015 08:54 | 23 сеп 2015 08:52,
59
Скоростта убива, шофьорите не реагират адекватно
Снимка: архив Булфото

Движението с висока скорост лишава шофьора от възможността да реагира адекватно в определена ситуация. Високата скорост убива, заяви пред Нова телевизия бившият директор на КАТ-Пътна полиция Алекси Стратиев.

Според него броят на жертвите и ранените в катастрофи отново започва да се покачва, защото последните две години са били загубени по темата за пътната безопасност – като визия, като контрол.

"Най-важно е да се спазват правилата. Те са писани за хората. Важат навсякъде по света. Но у нас те не се зачитат", коментира още Стратиев.

Той призова за въвеждането на по-сериозни санкции, особено за системни нарушители.

Днес започва и кампанията "Шофирай отговорно и толерантно". Инициативата се провежда за от 2012 година насам и основната й цел е да понижи агресията по пътищата и да запази живота на децата.
 
В рамките на акцията автомобилите ще бъдат проверявани по-често, а изрядните щофьори ще получават поощрителни награди – антистрес топки.
 
Кампанията ще продължи до 25 септември и този път ще обхване София-област, София-град, Видин, Враца и Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Културата е много ниска няма ги първите 7 години когато се учи на вежливост и съчувствие .Всеки се мисли за единствен важен останалите са му просто пречка на пътя.
9
0
 
7
 
! Отговори
T.A. преди 8 години
"Кампанията" няма да има абсолютно никакъв ефект.Докато всичката тая простотия с "кампанйиното" вършене на работа не приключи няма да видим резултат.Елементарното решение на всички проблеми по пътищата е непрекъсото правене на проверки без медийното им оповестяване. И съответно глоби и за най-малкото нещо!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва толерантност на пътя пусни го да мине щом бърза не му прави на пук
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма култура на пътя всеки се мисли за важен и най вече с предимство.
6
3
 
5
 
! Отговори
До Салахадин преди 8 години
Нека да позная, ти си и от онези, дето карат без колан и през лятото спират климатика, че много почва да харчи колата.И вечно мрънкат по форумите че я фаровете им виновни я дърветата сами изскачат на пътя.
5
1
 
6
 
! Отговори
проф.шофьор преди 8 години
Е с 45ч.кормуване как да реагират и с купените книжки или пък тези без книжки,махнаха ШЗО-та Школите за шофьори дадоха на ДАЙ да им издава книжки и ето го резултата,масово безобразно шофиране от всеки *** сдобил се с кола *** си мислят,че се возят в танкове уви чак в Ада го разбират ама късно,ай пак беснейте на пътя дявола ви чака в вечния Ад да му повтаряте катастрофата през минута докато демоните ви изтезават,а пак беснейте...
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки е чувал, *** народ - слаба държава. И е вярно. Изпростяхме, целенасочено се срива образованието, семейството се разпада, уважение няма, само към парите и боя остана, хиляди неграмотни които дори 8 клас не могат да завършат, и какво ли не още. Това у удобно за управника - Император, бедни и прости, лесно се лъжат а като му продадеш книжката и става вечно твой.
3
2
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
По бай тошово време за умрял на пътя се лежеше, и то дълго. И спасение от закона почти нямаше. А не като сега. Те затова простаците изпростяха, щото им се разминава....
2
6
 
5
 
! Отговори
Салахадин преди 8 години
Да ме прощава редактора ама според нашите мъдри законотворци изключените дневни "ФАРОВЕ" убиваха преди!!Каква е тая скорост?Аз от години тука твърдя,че неспазването на тази висша форма на наредба за "ДНЕВНИТЕ СВЕТЛИНИ" ни убива.За 4 години по 900 милиона 3 милиарда и 600 милиона прибра Златев само от "ФАРОВЕТЕ".Е увеличиха се катастрофите,ама кой ти гледа?Келепир да има!!
1
4
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Не скоростта, а простотията убива !Когато народът ни не беше толкова ***, нямаше такива катастрофи или поне бяха рядкост. Факт !