Джигитите на пътя – малцинство, но трябва промяна в закона

Автомобилен състезател категоричен, че скоростта е враг
Обновена: 25 сеп 2015 09:39 | 25 сеп 2015 09:20,
13
Джигитите на пътя – малцинство, но трябва промяна в закона
Снимка: кадър Nova TV

"Джигитите са малцинство на пътя. Те искат да изпитат някаква емоция от шофирането, но трябва да го правят на места, които да са специално отредени за целта", коментира пред Нова тв автомобилният състезател Димитър Илиев.

"За съжаление, при тежките пътни инциденти, сметката винаги плаща невинният", каза още Илиев. Той допълни, че България се нуждае спешно от промяна на законодателството за движение по пътищата по повод зачестилите нарушения на шофьори, както и тежките катастрофи от последните дни, взели десетки жертви.

"Много трябва да внимаваме за аквапланинг през следващите месеци. Не трябва да натискаме спирачката, ако попаднем в такава ситуация. Другият голям проблем е високата скорост, тя е враг номер едно", продължи той.

"Джигитите по пътищата са едно малцинство. Повечето шофьори изпитват удоволствие от карането и просто искат да упражнят своето хоби", разкри Димитър Илиев и добави: "Трябва да си настроим добре за зимата и да си подготвим колата."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нарушенията се намаляват само ако човекът е сигурен, че когато направи нарушение, неминуемо ще последва санкция и то без да е необходима огромна глоба, както е сега. Сега е обратното - вдигат се непрекъснато и без това огромните санкции, но се налагат все по-рядко и шофьорите са сигурни, че каквото и нарушение да направят, няма да последва санкции, защото КАТ си спи както прави през последните 25 години. И нарушенията се увеличават, както може да се очаква от всеки нормално мислещ човек.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм се удивлявал, как все се намират хора, които вярват в дивотиите на КАТ, че записването в закона на по-високите глоби, затвор или конфискуване на колата, щяло да оправи нещата. Е, трябва да ви разочаровам, това няма да стане, а само е повод на разни комплексирани индивиди да изливат злобата си към другите.Как многократно се намаляват нарушенията се знае по света, но не и в България. Намаляват се само ако човекът е сигурен, че когато направи нарушение, неминуемо ще последва санкция.
10
0
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Пишеш за себе си.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОНФИСКАЦИЯ НА АВТОМОБИЛА ПРИ ПИЯНИ ШОФЬОРИ, УПРАВЛЯВАЩИ БЕЗ КНИЖКИ И КАРАЩИ С МНОГО ВИСОКА СКОРОСТ!Населението е предимно малоумно, масата е *** и се нуждае от як бой през ръцете. Друго, за жалост, няма да помогне.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам за кои ТЕ става въпрос. Но щом не може да се глобява или да се отнемат колите, нека пиандурници с купени книжки да газят наред, а останалите да не се оплакват.
7
1
 
5
 
! Отговори
До 6 Анонимен преди 8 години
Разбира се, как така ТЕ имат коли, а ТИ нямаш кола. Всички трябва да са еднакви - всички без коли, затова да им се конфискуват и на вторични, както пишеш.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо да не се конфискува колата при определени провинения? И да си плащаш престоя на наказателния паркинг. Като не можеш да платиш и колата отива на вторични.
5
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Колкото по-високи глоби, толкова по-малко КАТ си върши работата по закон и повече рекетира шофьорите. В момента КАТ санкционира около 1 на 50000-60000 нарушения, а ако се вдигнат глобите КАТ ще санкционира по 1 на 100000 нарушения, а световният опита отдавна е доказал, че високите глоби не спират нарушителите. За да намалеят драстично нарушенията КАТ трябва да санкционира за всяко нарушение, но те не знаят как да го направят, защото са свикнали на мързел и рекет и трябват да бъдат закрити.
4
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Как някои все още не могат да разберат, че с по-високи глоби ще стане още по-лошо от сега?! Още по-лошо ще стане и ако в закона се вкара конфискуване на колата, както пише номер 1.Толкова ли сте късопаметни и не помните какво става през последните 25 години?! КАТ иска да има право на по-високи санкции, обществото се настройва подходящо, както е и сега, депутатите гласуват исканите от КАТ промени и .... става по-лошо. Колкото по-високи глоби, толкова по-малко КАТ си върши работата по закон и по
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само за това денонощие във варна регистрираха 27 катастрофи/колко ли още не са се обадили на полицията/. САМО във варна САМО за това денонощие. така че кажете ми моля ви се за какво малцинство говори този *** и от каде си взима наркотиците/искам и аз/?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пътните джигити са по-опасни за другите отколкото за себе си.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе глоби, кой плаща глобите, я почнете да конфискувате колите, ако искате да има някакъв ефект