Защо българите почиват в Гърция, чудят се родни хотелиери

Спад на чуждите туристи по морето, най-осезаем при руснаците
28 сеп 2015 17:52,
557
Защо българите почиват в Гърция, чудят се родни хотелиери
Снимка: архив Булфото

Около 10% спад на чуждестранни туристи има това лято по Черноморието, обяви Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма, пред агенция "Фокус". По думите му при руските туристи спадът е между 20 и 30%.

"Много се надявахме българските туристи наистина да изберат нашето Черноморие и голяма част от тях го направиха, но с дългогодишните проблеми с летуването по плажовете просто отново се получи така, че имаше много недоволни", коментира той.

"Донякъде българските медии непрекъснато говореха колко хора ще отидат в Гърция, защо Гърция е предпочитана? Мисля, че и българските медии имат една доста сериозна вина за лошото посещаване на нашето Черноморие", каза още Николчев.

Той определи летният сезон 2015 като един от най-трудните.

"В началото на сезона имаше много сериозен отлив от руски, украински, донякъде и от немски туристи. Въз основа на това се наложи голяма част от хотелиерите да намалят бързо цените, за да запълним базата юли и август, което се случи, но реално резултатите, които се получават вече в края на годината, са негативни. Не успяхме да изпълним плана, който си бяхме поставили и реално приходите, които се очакваха да влязат от туристите, които посетиха България", коментира експертът.

По думите му има и отлив на германски туристи, който е бил неочакван за хотелиерите. Николчев заяви още, че намалените цени много трудно ще бъдат повишени отново.

"Да се надяваме, че другият сезон ще бъде доста по-добър", допълни Николчев и заяви, че по Черноморието се предлага продукт, който е на нормални цени и с добро качество.

Ръст все пак има, при израелските туристи. Отчита се и леко повишение при чешките летовници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
бетон гето няма да стане
300
0
 
3
 
! Отговори
Турист преди 8 години
Да спрът да се чудят и да отскочат до Гърция. Веднага ще разберат. Проходими тротоари, устроени градчета където можеш спокойно да паркираш, да се разходиш, да буташ детска количка. Храна, природа и отношение. Какво има да се чудят. Там те гледат като човек, тук като ходеща банкнота. Изливайте още бетон по морето е се чудете...
299
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не всички българи, а само тези, които могат да си го позволят. Тези, които не могат, се прежалват и идват на родното море - нощувка 10 лв/човек, с климатик - 15 лв, но на плажа те рекетират и газиш в ***. Вечер домашните кучета препикават чадърите, на другия ден ти искат пари за чадър. Това лято бяхме в Черноморец. Квартирата - без забележки, стая за трима - 30 лв без климатик, после доплатихме и се преместихме в стая с климатик. Храната беше добра, но нали за МОРЕ сме там! А то беше ГНУС!
298
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не само хотелиерите са виновни. къде са регулаторните органи и държавата? кой работи по въпроса да се спре наливането на бетон по черноморието, да се контролират концесиите за плажовете -таван на цените на чадърите + 50% свободна зона, както се полага, да се проверява качеството на храната в хотелите и ресторантите с внезапни проверки, за алкохол менте -да се отнемат лицензи; да се изградят във всички курорти пречиствателни станции. Да има парко места. Трудно ще ни върнат нас- БГ туристите.
297
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Саше, много си прос!
296
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми така е, ако бяхте присъствали на туристическия форум в Дамаск щяхте да избиете сезона в пъти. Големите туроператори в Европа и Близкия Изток уговориха супер пакети за по хиляди ойро на човек. Но и предлагат невероятно обслужване, че нещо ако сгафят и ще гърмят хотели, хостели и хотелиери..
295
0
 
4
 
! Отговори
Сашкин преди 8 години
Ми той умрял ***! ;)
294
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
веднага след като прочетох заглавието, в ума ми изникна онази анимация на Доньо Донев и Тримата *** и си представих как Бг хотелиер се чеше по кухата тиква и недоумява как, аджеба, нямало туристи и ходели в Гърция. Доста ме разсмяхте с това заглавие, уникално е.
293
0
 
23
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Ко,не!,?!Ми щот не ставате.
292
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то на тъпите мутри като не им идва на акъла, че парите, изкарани с кражби и престъпления можеш да ги вложиш в нещо по-различно от хотел, така ще да е.Мислят си, че като построят един хотел, парите ще текнат, ама много *** маймуни станахте на клона, бе.Не коментирам фекалните води в морето, ама не можеш ли да се сетиш, че като застроиш плътно брега, няма да има място на плажа за толкова хора ??? И тия туристи са ви много, ***.
291
0
 
47
 
! Отговори
alfat преди 8 години
Еми мутрите са заградили плажа и мене лично ме изгониха бях седнал най отпред не под техен чадър додоха двама яки и викат махай се. как да ходя там. умолявам всички туристи не ходете по бг морето гадно е
290
0
 
75
 
! Отговори
Станчо преди 8 години
Да се чуди човек, защо им се случват такива гадости на тези готини хора. Предлагат топ обслужване - отлична инфраструктура, тишина и спокойствие, безумно добра кухня, невероятен персонал, безкрайни плажове, ненадминато ниски цени за паркинг, шезлонг и чадър, безупречна хигиена и въпреки това тъпите прости туристи все предпочитат каменисните плажове на Гърция и Турция. Добре, че е хайлайфа на UK да оцени тези образци на курорти. Факт е, че същите изпадат в тотално опиянение от този рай!
289
0
 
36
 
! Отговори
... преди 8 години
Тоя Николчев не го знам точно къв е, то той някога ходил ли е на БГ морето, та да разправя кое къде и как било място за почивка!? По така наречените ни курорти е всичко друго но не и място за почивка! А по останалите така наречени затворени курортни комплекси е в пъти по-скъпо отколкото в Гърция или Турция! За обслужването и отношението пък няма да говорим! Понеже нали за умрелите или добро или нищо не се говори! Та така!
288
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо българите почиват в Гърция и Турция?Защото цената,която плащат отговаря на качеството на услугата.Защото е чисто и никой не те рекетира за пари на всяка крачка.В България олинклузива върви задължително с насиране и повръщане още на втория ден.Стари салами се въргалят по чиниите,докато не свършат.Бързаш да отидеш първи на плажа,докато има свободно място,иначе отиваш на камънаците,защото останалото е заето от концесионера.Трябва и на връщане от плажа да си първи,за да имаш топла вода.
287
0
 
44
 
! Отговори
пена преди 8 години
Поредното "Кой ми *** в гащите" от родните пишман-бизнесмени...
286
32
 
4
 
! Отговори
do koi lud преди 8 години
че кой луд българин ще отиде в 5-звезден хотел в Гърция?Само чалгарите и мутраците - нека се тровят...
285
41
 
4
 
! Отговори
кой луд преди 8 години
ще отиде в Гърция? Миналия август 400 натровени туристи само в един от техните 5-звездни хотели! Ужас!!!
284
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КЗП трябва да се самосезира, защото българските черноморски курорти се рекламират като място за почивка. Не, това са места за любители на чалга оргии, долнопробна храна, фалшив алкохол и евтина дрога и ***. Ако някой иска да почива мястото му не е там.
283
1
 
68
 
! Отговори
oste nesto - George преди 8 години
С две думи: Нашето море - Бетонен бардак, Гръцкото - Синя Виенска опера! В Китен всяка нощ имах усещането, че участвам в Битката при Ватерло заради барабанния трясък от чалго-дискотеките. А на баровете им празно - шепа хора! Много си го обичам нашето море, но мерси - нищъ! Затова и сирийците не минават оттам - не могат да прескочат бетонната ограда от хотели покрай брега и им се струва сигурно, че постоянно ги обстрелват!!!
282
2
 
50
 
! Отговори
ДЖОН О ШЕА преди 8 години
ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ ЕДНА МАЛКА РЕКИЦА..МИНАВАШЕ ПО ЮЖНАТА ЧАСТ НА СЪНИ БИЧ...ИМАШЕ КРАСИВИ ТРЕВИ И ЕКЗОТИЧНИ БАМБУЦИ.ОТРЯЗАХА ВСИЧКО И ИЗКОРЕНИХА ВСИЧКО, ЗА ДА СТРОЯТ ХОТЕЛИ И ЗАТВОРЕНИ КОМПЛЕКСИ...ТОВА Е ТОЧНО НА 50 МЕТРА ОТ БАР-ВАРИЕТЕТО.СКАПАНО ПЛЕМЕ СТЕ !