Полиция vs. бежанци в нощна гонка край Бургас

Напрегнато преследване с коли, превозващи мигранти
Обновена: 16 окт 2015 10:15 | 16 окт 2015 10:06,
27
Полиция vs. бежанци в нощна гонка край Бургас
Снимка: архив Булфото

Лек автомобил с чужденци е блъснал полицейска кола след гонка в Бургас, съобщи БТА, като се позова на  МВР в морския ни град. Инцидентът е станал около 3.50 часа в района на разклона на село Дебелт.

Служители на бургаската жандармерия забелязали движещи се към тях три коли. Подали им сигнал да спрат, но шофьорите не намалили скоростта и продължили към Бургас.

Междувременно от жандармерията се свързали с Четвърто РПУ в Бургас. От там колегите им се отзовали и блокирали една от улиците в града, за да спрат преследваните автомобили. Жандармеристите в същото време се изравнили с една от преследваните коли, със старозагорска регистрация, която се движела в дясната лента.

При опит да избяга, водачът на автомобила завил рязко наляво и блъснал полицейската кола. След катастрофата автомобилът спрял, но водачът успял да избяга. А от купето на колата излезли осем афганистански граждани, преминали нелегално границата ни.

Спряна е и втората кола, с пловдивска регистрация. Шофьорът е бил 33-годишен чирпанец, в чиято кола са намерени още седем афганистанци.

Шофьрът на третия автомобил успял да избяга и продължил в посока центъра на Бургас.

Следствието е установило, че афганистанците са натоварени в колите в района на село Пънчево, община Средец. Те са задържани за 24 часа и са предадени на сектор "Миграция". По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: гонкаафганистанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМалко са ни затворите в тая държава брат. Още поне 10 трябва да построят и ако всички виновни се осъдят.
16
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези дни афганистанците се котират доста, а?
15
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В държавата цари ТОТАЛЕН ХАОС.ОСТАВКАОСТАВКА
14
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички разбрахме от къде влизат амуджите.Явно има дупка в мрежата на границата южно от Средец.Тази нощ на две места хващат по 50 афганистанци.Не разбирам 2 неща.Първо защо н самата граница не се"запуши дупката" и второ , Защо българите участвали в трафика не се вкарват НЕЗАБАВНО ЗА ПО 5 ГОДИНИ В ЗАТВОРА???
13
0
 
34
 
! Отговори
dsadsa преди 8 години
Коли с ролбари им трябват.....
12
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Границата се охранява "изключително добре"...
11
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това село е на две крачки (около 5 км) от другото село, където имаше стрелба и убит терорист.
10
4
 
55
 
! Отговори
Време е за ОСТАВКА преди 8 години
Явно е, че границите не се охраняват добре. Тиквата имаше 5 (ПЕТ) години да изгради една стена и не го направи. Не си мислете, че разузнаването не е знаело за каналите за "бежанци". Спомням си, че предлагаха да правим ограда по турската граница, "заради животните, които пренасяли болести". Тогава Тиквата каза: НЕ (явно след телефонен разговор с някое посолство).Затова ОСТАВКА !
9
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са инсинуации и лъжи .На другаря Борисов ,гърдите му посиняха от обясненията че границата ни е сигурна и строго охранявяна и никакви ,,бежанци ,,не се допускат . А те преминавали като стада григани ,където си искат и когато си искат.Истината е че над 200 ннарушители преминават всекидневно у нас . Просто полицаите са безсилни пред тах ,но заради целенасочените и противоречиви указания на МВР и държавнита институция ,наречена Министерският съвет .Нарочно породено ,,безсилие,,
8
1
 
74
 
! Отговори
Judge Dredd преди 8 години
Казах го в предишната публикация, казвам го и тук:""...възраст между 20 и 30 години, твърдят, че са афганистанци и определено са в добра спортна форма..." - TOВА НЕ СА БЕЖАНЦИ, А БОЙЦИ! МИНИМУМ 90% СА ТАКИВА, А НЕ ЖЕНИ И ДЕЦА БЯГАЩИ ОТ ВОЙНАТА В СИРИЯ! ТЕЗИ ЯКИ 20-30 ГОДИШНИ СА ТУК, ЗА ДА НАЛОЖАТ ХАЛИФАТ И ДА РЕЖАТ ГЛАВИ!!!!НАГРАЖДАВАНЕ НА ГРАНИЧАРЯ!ВЪОРЪЖАВАНЕ НА ВСИЧКИ С КАЛАШНИЦИ И КАКВОТО Е ОСТАНАЛО..."В една зверилница, толерантност означава смърт." - Николай Хайтов
7
3
 
62
 
! Отговори
ЦЦ преди 8 години
Не може да бъде, тук, дето сме най-добре охраняваната граници, дето пиле не може да прехвръкне....Всичката му на Новия Вожд на Българския народ, НВ ББ, е такава - приказки, приказки, приказки, а резултат 0....
6
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакаме компетентното мнение на БХК, Амнести Интернешънъл и ЕС относно случките през последния ден.
5
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трафикантите по бързата процедура в затвора. Това са башибозуци.
4
0
 
58
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
стреля де на месо незаконно преминаване на държавна граница тука не живеятплемена в пустинята
3
4
 
83
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Разграден двор ли сме или да ?Тази сутрин един човек от някакво село до Средец се обади в телевизията и каза, че близката горичка била пълна с "бежанци". Навсякъде имало хартийки от турски сладкиши и бонбони. На ловците им било забранено да ловуват, защото гората била пълна с хора ...Трябват незабавни по-твърди мерки !Инцидентът от тази сутрин показва, че така наречените "бежанци" всъщност не са никакви бежанци, а потенциални и реални терористи !
2
0
 
72
 
! Отговори
РБ преди 8 години
Екстрадирайте ги!!Каналджиите в затвора!!Време е за промяна на законите!!!
1
1
 
86
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Развържете ръцете на полицаите, нека да могат да стрелят!Не осъзнавате ли колко големи проблеми си имаме вече!