Назначават нови 250 пожарникари през февруари

Пращат други 250 на обучение и специализация
6
Назначават нови 250 пожарникари през февруари
Снимка: Булфото, архив

Новоназначени 250 служители ще започнат работа в Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /ПБЗН/ от февруари.

Още по темата
В момента те се обучават в центровете на дирекцията в Монтана и Варна, съобщи директорът на ПБЗН Николай Николов, цитиран от БТА.

Освен това в момента се подготвят и нови конкурси, за да могат следващата година да се изпратят още 250 млади пожарникари и спасители на обучение, добави той.

Николов представи днес проектът за модернизиране на районните служби на дирекцията чрез доставка на съвременна пожарна техника и оборудване, който започна през 2008 г. и ще приключи в края на тази година.

Стойността му е 97 504 238 лв. и е финансиран от Европейската комисия.

По него са доставени 192 нови пожарни автомобила, 33 спасителни и командно-щабни автомобили, 1230 въздушни дихателни апарати, 2412 комплекта лични предпазни средства за пожарникари и спасители, шлангове, автостълби и др.

Заради модернизирането на автомобилите на дирекцията, от ПБЗН реализират и сериозни икономии на средствата за горива, приблизително около 1 млн. и 500 хил. лв. на година, отчете Николай Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Веско преди 8 години
и ако може повече от наште хора да има. Стига вече дискриминация!
2
0
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Какво стана с рИформЪта съкращавахте щатове ,пенсионирахте неудобните вам служители поради достигане условията за пенсиониране и сега олеле няма кой да бачка а .Станахте много вожд малко индианец та решихте да прилъжете някой да дойде за да го побъркате от *** решения. Вече няма луди късно е либе за китка да ходят ония костюмарите и със звездите по пагоните да гасят начело с *** ха-ха.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожари ли се очакват през март?