Неуморимата борба на една майка за живота на дъщеря ѝ

Майчиното сърце не се отказва и Надежда моли за помощ
23 окт 2015 15:52,
15
Неуморимата борба на една майка за живота на дъщеря ѝ
Снимка: bTV

След тежка катастрофа 17-годишно момиче вече четвърта година е обездвижено. Нейната майка търси лекари, които да помогнат с надеждата дори за минимално възстановяване.

Точно преди четири години Ева и баща й катастрофират край Добрич. "По средата на пътя Ева ми се обади и каза в кое село са. И аз й казах: О, значи след половин час сте си у нас, чакам ви. Те така и не се прибраха, а това нещо беше последното, което чух от нея, последните й думи", спомня си майката Надежда Петрова.

Бащата на Ева умира, а самата тя е с черепно-мозъчна травма. Следват месеци лечение и борба за живота й в болници в Добрич и София. След изписването лекарите препоръчват рехабилитация.

"Постигнахме много добри резултати с рехабилитацията. Тя започна да се движи, дори сама можеше да си вдига ръцете, можеше да си върти главата", допълва майка ѝ. И докато Ева бавно се възстановява, майка ѝ претърпява спешна операция. След връщането й вкъщи Ева е много променена.

"Тя беше много отслабнала, и ръцете, краката изкривени, просто не можах да си позная детето. И тъй като състоянието беше много зле, рехабилаторите се отказаха да идват", казва Надежда Петрова пред bTV.

Но майчиното сърце не може да се откаже.

"Не мога да повярвам, че няма шанс. Търся лекар, който е в състояние да помогне по някакъв начин - дали ще е невролог, дали ще е неврохирург, дали ще е рехабилитатор, дали ще е дори логопед, защото тя се опитва да говори, но не може", споделя майката.

Така, с надежда, Надежда продължава да търси надеждата за спасение на детето си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
876 преди 8 години
Хора които да им помагат в рехабилитацията трябва. Да не ги зарязват като безнадежден случай. Правилното човешко отношение и професионална помощ ще облекчат значително нещата. Няма да са сами в тези тежки дни.
5
4
 
3
 
! Отговори
Soxtella преди 8 години
Сега й направете хубав чай и на терасата на въздух ....
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако болестите се лекуваха с пари, Стив Джобс щеше да е живи Михаел Шумахер щеше дав проходи
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Ти наистина ли мислиш, че всички болести се лекуват с паримного грешиш човеко
2
1
 
19
 
! Отговори
Тренди преди 8 години
То само с кураж не става...я да загърбим простотийте ,които ни натрапват по телевизорите, и да се съюзим да направим нещо...може да е мъничко, но от много хора става голямо..като начало да изясним при какви обстоятелства тези рехабилитатори биха се взели в ръце , за да действат. И разбира се , някой с компетенцияпо проблема да казва какво да се прави
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кураж