Разрешиха къмпингуването на Карадере

Ограничението дойде от Община Бяла за опазване на плажа
28 окт 2015 14:44,
8
Разрешиха къмпингуването на Карадере
Снимка: Facebook

Къмпингуването в местността Карадере вече е разрешено. Със свое решение Варненският административен съд разпореди забраната, наложена от Община Бяла, да падне, съобщава Нова телевизия.

Ограничаването беше предвидено в наредба на Община Бяла, в която се забраняваше поставянето на каравани, кемпери и палатки извън туристическите обекти. Общинските служители бяха определили и глоби за нарушителите между 100 и 500 лева. Аргументът на местната власт – опазване на чистотата по плажовете.

От инициативата "Да спасим Карадере" уточняват, че именно хората, които къмпингуват в тази красива местност, са най-добрите стопани на природата. Периодично организират почистване и други дейности за съхраняване на дюните.

Опитът на Община Бяла да спре къмпингуването на Карадере не е единствен. През 2008 година подобна мярка въведе и община Несебър. Отново забраната беше отхвърлена в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
bros преди 8 години
На това мястото му е в Не!Новините... Боже, да забраниш къмпингуването... Не го знаех
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по тази общинска 'логика' следва да се забранят: ползването на хотели в места, където няма пречиствателни станции; шофирането и вървенето на пешеходци по пътища и тротоари, където няма кошчета; ползването на публични сгради без тоалетни за граждани; плащането на годишен данък, ако пощите не ходят до адреса; използването на неремонтирани общински съоръжения и т.н. общината да си налага глоби по 2000 лв сама :)
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НИ ! УРАААААААА
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей, една хубава новина! браво
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
странно...в топлите летни месеци дори рядко се завивам с чувал, за палатки или кемпери да не говорим. как точно ще забранят опъването на хавлия или чувал на плаж без достъп, неохраняем, без концесионер, който дори не се почиства, освен от самите плажуващи (доброволно).
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой ще атакува ли забраната във Варна и варненска община? Явно е, че тези забрани са незаконни.