Балотажът: ГЕРБ смачка БСП, РБ превзе Плевен*

Вижте кои кандидати в кои градове печелят и с колко
Обновена: 1 ное 2015 18:55 | 1 ное 2015 18:55, Екип на Dnes.bg
166
Балотажът: ГЕРБ смачка БСП, РБ превзе Плевен*
Снимка: архив, Булфото

Управляващата партия ГЕРБ спечели смазваща победа на местните избори.

След като на първи тур изненадващо за едни, но съвсем резонно за други, се поздрави с 10 кмета на първия тур, сега партията на премиера Бойко Борисов прибави към тях и Пловдив, Перник, Добрич, Хасково, Сливен, Шумен, Видин.

Изненадващо за едни, но за други отново не, ГЕРБ загуби битките за Пазарджик, където спечели независимият Тодор Попов, а и в Плевен, където кметството остава в сини ръце, но реформаторски. Там победата грабна Георг Спартански, сочат първите резултати на социологическите агенции.

Ето и досегашните първоначални данни на социолозите.

Пловдив

Иван Тотев от ГЕРБ води с 55% пред Славчо Атанасов от Патриотичния фронт, който е получил 45% от гласовете.

Плевен‬

Георг Спартански от Реформаторския блок води с 58% пред кандидата на ГЕРБ Димитър Стойков – 42%.

Хасково

Добри Беливанов от ГЕРБ продължава да води със завидните 75% срещу 25% за досегашния кмет Георги Иванов, подкрепен от Реформаторския блок.

Сливен

Стефан Радев от ГЕРБ е получил 55%, а опонентът му от БСП Кольо Милев – 45%.

Шумен‬

Любомир Христов от ГЕРБ води с 67%, кандидатът на БСП Иван Иванов има 33%.

Видин‬

Кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков е повел с 54%, а Росица Кирилова от коалиция "Единни за промяна" е с 46%.

* информацията е актуална към 19 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
11
 
6
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До 46 червен анонимник. Ех, завист, завист, вълната пречи ли ти и на теб?
33
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Копирам коментара на номер 7, защото на 100% го споделям:Ами такива са фактите, за жалост на всички пенЦионери, путлераси и комунисти. Измират просто и са на изчезване. Обаче като им четеш денонощните писания из коментарите, ще останеш с впечатление, че са голяма сила и че поне 90% от хората в България харесват Путлeр, комунизма, БСП и Атака. А истината е, че докато другите си бачкат и не висят по цял ден в нета, но пък красноречиво гласуват за ГЕРБ на изборите, то пенсиите (и платените от ***
32
19
 
16
 
! Отговори
Социологическо проуч преди 8 години
Българи, вярвате ли на резултатите от последните избори?Да +Не -
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гербераско безсрамие...напазаруваха амуджите. Рано или късно ще се усети "сладостта" на победата, особено като кражбите започнат и се види Великата измама. Не напразно се казва, да му имам акъла на българина ...след това.
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези са по традиция организирана престъпна група, но на българския народ, една достатъчно голяма извадка от него му трябваха много десетилетия за да ги разбере и да ги идентифицира с престъпленията им срещу него, срещу Род и Родина!
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Циника, циника, не се хаби. За теб и червените ти приятели гроздето е кисело. Сега и от девет дерета обяснения да извадиш, не ти се получава. Ако БСП имаше цялата власт какво щяха да кажат, а? Че не добре или че си я заслужават?
28
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
представям си колко *** трябва да си за да гласуваш за герб безплатно
27
8
 
14
 
! Отговори
Браво ! преди 8 години
С рубладжийско-саботажното си поведение и под мъдрото левашко ръководство на бай Мико БСП стремглаво догонва изборните резултати на побратимата й рубладжийска шайка АТАКА. Май РБ вече държи повече областни градове от БСП. За ГЕРБ да не говорим ! Ха дано България да се отблъсне най-сетне от дъното, към което редовно ни завлича БСП ! То не бяха банкови фалити, не бяха порции от власт, не бе пладнешко крадене и вопиюща некадърност... Потрес !
26
6
 
6
 
! Отговори
циника преди 8 години
34, абсолютно никого не очаквам да бъде избран! Избран на тези избори няма. Има добре разработен корпоративен и контролиран вот и тоталното господство на административна и бизнес корпорация, която кой знае защо все още ни се представя като партия. Партиите, които си посочил са всъщност присъдружни организации, които легитимират управлението на герб.Единствената надежда е някакъв мощен социален трус да вдигне народа.И то не след 10 години,когато ще изпаднем в дълг. криза и ще е късно, а сега...
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки селски кмет строи зала или стадион, който до 1 година ще е склад за ябълки
24
16
 
6
 
! Отговори
Победа преди 8 години
Щом жалките рубладжии с които този сайт е пълен са бесни - значи всичко е наред
23
3
 
8
 
! Отговори
циника преди 8 години
ей го на - ком. 30. Неговото мнение е квинтесенцията на всеобщо налаганата идея, че еврофондовете са философският камък на бг прехода.Замислени като допълнителен стимул за икономвиката, в България еврофондовете се приемат вече за вся и все. Няколко транспортни коридора, които обслужват големия световен бизнес и прословутите градски центрове с фонтанчета, за чието построяване тепърва ще разбираме с какви суми сме задлъжнели, са достатъчно оправдание за гербавата победа...
22
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На който не му изнася, ще каже, че ГЕРБ са фалшифицирали изборите.много странно ги фалшифицираха с почти същия резултат като на миналогодишните избори- 32-33%.Брееей, че нагласация.А да ви е минавало през ума, че хората гледат кой работи и гласуват за него?????????????????След БСП и ДПС винаги е потоп, тия поне строят.Всичките ми близки и познати гласуваха за ГЕРБ, не че не са крадливи, ама сравнение с БСП и ДПС са китка.
21
7
 
18
 
! Отговори
циника преди 8 години
това което ни се подготвя дори няма да е еднопартиен режим, а корпоративна държава, в която централната корпорация (герб) чрез администрацията контролира по-малките корпорации (присъдружни партийки от типа на РБ и ПФ, олигархични структури, остатъците от бизнеса, синдикати и малцинствени групи). При еднопартиен режим все пак има някой, който поема отговорност за случващото се, докато при корпоративното управление цари организирано безвластие...
20
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На ***, дето постоянно се жалват от изборите ...ДА СТЕ ГЛАСУВАЛИ, МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ...Честито на ГЕРБ, поне ще се усвоят еврофондове ударно.Дори най-върлите *** виждат, че ако не са парите от Европа нито пътища, ще има, нито магистрали, нито метро, нито градинки, нито детски градини, нито ремонтирани училища и болници.Просто ви е яд да си го признаете.ЗАЩОТО СТЕ СОЦИАЛИСТИ.
19
7
 
3
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
Туи, туи, как е ракетата? Крива ли е или въздухът е гъст?
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак не си свършихте работата. На комунистите сложете червена отметка !!
17
8
 
4
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До Ха-ха-ха, циника и разни други. Вълната пречи ли, пречи ли?
16
5
 
14
 
! Отговори
ментета преди 8 години
Костовистите от РБ,които уж били силни в СФ печелят в Плевен?! Вие се шегувате. Никаква логика няма в тези избори. Явно Герб даде Плевен на костовистките лешояди,нали са партньори.
15
12
 
17
 
! Отговори
TYU преди 8 години
ТОВА НЕ Е СМАЧКВАНЕ, ТОВА Е ТОТАЛНА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ