Висока скорост – причината за поредния пътен ад на "Тракия"

При тежката катастрофа загина 34-годишен пловдивчанин
7 ное 2015 12:55,
47
Висока скорост – причината за поредния пътен ад на "Тракия"
Снимка: Dnes.bg

"Движех се с 88-90 км/ч. Той караше много бързо и ето какво се случи. Умът ми не го побира!". Това разказа пред Dnes.bg  шофьорът на тира, в чието ремарке се вряза лек автомобил рано тази сутрин на магистрала “Тракия”.

Още по темата

При тежката катастрофа на място загина 34-годишен пловдивчанин.

Катастрофата е станала на 96-ти км на магистралата, на прав участък между Пловдив и Пазарджик в посока София. Малко след 8 часа автомобилът, който се движил с много висока скорост, се блъснал в мантинелата, след което се е забил в турски ТИР, превозващ локум.

"Става въпрос за превишена скорост, апелираме водачите да спазват правилата за движение по пътищата", коментира пред нашия кореспондент пътният полицай от Пазарджик Александър Минков.

С помощта на пожарната автомобилът беше издърпан от ремаркето на тира. Колата е смачкана до неузнаваемост. По обед тялото на жертвата бе откарано в Съдебна медицина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Зайо Байо - Кой е виновен?!камионът е виновен! откъде-накъде ще му се пречка да си кара на воля!
30
0
 
1
 
! Отговори
Зайо Байо преди 8 години
Пътувахме към София и малко след Пловдив този"правоспособен"шофьор ни изпревари като ни издуха, а ние карахме с 130км/ч.Той караше сигурно с 200.15мин по късно стигнахме мястото където същста кола се бе врязла в камиона. Кой е виновен?!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей триста поста си написал и пак глупости. Айде да си избереш ти правилно персонал да те видим! На приказки е лесно, ама на практика не е. Същата глупост е и примера със съда. Те да ти вземат колата веднага, а ти ходи го съди 5 години. Или повече. Не трябва да има прошка за пияниците, но не трябва да се наказват други заради тях! Това беше по СОЦ-а. А пияниците ще стават повече, защото това е националната гордост. В случая обаче човека се е утрепал от простотия. Айде накажи го затова де!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така става с всички дето много бързате, карайте с 200 по магистралите добре че няма невинни жертви на поредния самоубиец с кола
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уоооо, BMW-цe!!!!! Най- бързият и сигурен начин за "транслация" към отвъдното! Супер скапани коли! Мерцедес и Ауди са много по-сигурни и бързи коли, а е доказано, че хората , които ги предпочитат са уравновесени , а не комплексари избиращи бараки като BMW!
26
1
 
4
 
! Отговори
2 преди 8 години
И да знаете, пияните и без книжка благодарение на нулевите мерки стават все повече. Вие имате или ще имате деца. Цъкайте минуси, светкайте фарове, философствайте, но дано не дойде момента да си кажете- оня май беше прав.
25
1
 
12
 
! Отговори
2 преди 8 години
Казвате, че на пияницата не трябва да се конфискува колата защото жена му не може да закара детето на градина ... тоест АЗ да мисля за детето на пияницата докато той пие и не мисли за моето? ВИЕ НАИСТИНА ЛИ СТЕ ДОБРЕ?
24
2
 
4
 
! Отговори
2 преди 8 години
За пияния тираджия може да бъде върнат тира на собственика след СОЛИДНА ГЛОБА за неправилно подбрания персонал. А за тираджия и автобусен шофьор да има утежнени санкции например затвор от 7 години нагоре. Гарантирам че ако това се спазва, за месец два ще изгорят няколко юнаци и после всичко ще спре. Ако не вярвате, идете в Дубай и карайте там пиян ама на криволици та да ви хванат. После ми обяснете пак че наказанията нямат значение.
23
2
 
3
 
! Отговори
2 преди 8 години
Ако имате 20 служебни коли и шофьори пияници ВИЕ СИ ОТГОВОРЕН. Уволнете шофьорите-пияници и назначете свестни хора. Има много почтени хора които в момента са без работа. Ако обаче не сте подозирал и конфискуват служебната ви кола, завеждате дело, спечелвате го, идва съдия изпълнител и прибира апартамента на пияницата, възстановява ви нанесените УМИШЛЕНО щети - конфискацията на служебното превозно средство, вие си купувате нов служебен автомобил, пияницата си плаща сметката.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудни хора са водачите на БМВ - изпреварват те отдясно, засичат те, че и среден пръст ти сочат, че караш в града с едва 50 и не им даваш да карат своята гордост и единствено постижение в живота така, както искат.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе разбрахме за фаровете, ама да ме прощаваш за конфискацията на МПС. Ако имаше фирма с 20 ***..а в нея, например куриерска фирма и някой от тях се издъни, като ти вземат колата, на него му е през туй.... То дори и ако някоя пиянка се издъни и му вземат колата, заради неговата простотия жена му няма да може да закара детето на детската градина. Това са непремислени работи, нещо като данък "Уикенд". На практика не може да сработи. А пък и на пияните тираджии да им вземат тира ли?
20
5
 
5
 
! Отговори
2 преди 8 години
И пак по темата- камион със светнати фарове изпреварва друг камион със светнати фарове. Отзад идва бмв със светнати фарове, не вижда двата камиона отпред със светнатите им фарове и се качва отзад в ремаркето със светнатите си фарове. Абе аз ли съм луд та не разбирам или фаровете наистина много са помогнали в тоя случай. Освен със закон да си светнем по един боен фар от бтр та който няма такъв и аз полицая да изкарам двадесетте си лева хааахахахахаха
19
2
 
11
 
! Отговори
2 преди 8 години
А сега статистика- когато се въведе забраната имаше по 1 убит на ден средно . Сега са по 3-4. И накрая- тези които казват че го правят за наше добро/народното събрание визирам/не пожелаха да приемат закон- шофиране без книжка или пиян- конфискация на мпс. Причиняване на птп при употреба на алкохол- конфискация на мпс, отнемане книжка до живот, затвор от 5 нагоре години. Това за нас гражданите щеше да е безплатно и полезно ама - Дедовец. Цъкайте сега минуси, светете си и се пазете.
18
3
 
7
 
! Отговори
2 преди 8 години
За сравнение консумацията на телевизор в stand-by режим е 0,5 вата а всички се надпреварват да тръбят колко е вредно за екологията да не го изключваме. Сметни 50 000 коли по 10 часа на ден по 1оо вата са 50 киловата мощност на ден, изразходена от гориво /защото не *** върти *** на динамото/,сметни броя сменени крушки, прецени амортизацията на акумулатора в градски режим на каране/недозареждане/ и пак се изхвърли по въпроса. А сега сметни това за година.
17
3
 
7
 
! Отговори
2 преди 8 години
Ще обясня за фаровете защо псувам. Първо относно консумацията- два фара 120 вата. Постоянен ток от 10 ампера който се генерира от динамо, поддържа от релета , загрява проводници и най-вече загрява фаровете , като състарява стъклата и рефлекторите. Крушките стават консуматив, особено по пътищата с дупки. И ако крушките на колите са евтини, с камионите не е така. Има камиони на които смяната на фар е трудоемка. Полза-нула. Второ-кола с пуснати фарове се отличава ако другите коли не са ги пуснали.
16
1
 
15
 
! Отговори
Закусвайте! преди 8 години
"Управляващия" БМВ бил кански гладен, защото цял живот пестил за да има такъв "звяр". Опитал се да влезе в ремаркето с локум и да хапне, защото често припадал от глад. Всъщност една тежка диагноза "гладна майна" се е събрала с друга: "БМВ".Дано локума е невредим.Пожелавам на "Бавареца", който ме засече на "Вагона" преди няколко часа да посети ремарке с възглавници! Благородник
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом скороста трябва да е безопасна,какво правим когато изпреварваш "безопасно" дори с 90! Тир,който в същия момент е решил,че трябва да изпревари и тръгва без мигач????
14
1
 
16
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
Не съм 8, дори не му погледнах коментара, но мога да ти се оплача какво ми пречи. Дигнатите по-нагоре фарове на отсрещните автомобили, съчетани с нарочно сложените ел.крушки за дълги (щото горели по-малко!!!) и особено в комбинация с китайски ксенонки. След като ме заслепят, известно време не виждам. Нищо друго!А в някои страни (знам за Украйна) катаджиите спират онези коли, чиито фарове светят с неоригинално инсталирани крушки. Като Рено 5 или Пежо 106 с ксенонки. Нищо против колите!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ви чета неадекватните коментари е ясно защо тези неща стават всеки ден. Адмирации за "човека с фаровете" - как успява да се включи след всяка такава статия. На който не му е ясно, какво иска да каже, ще преведа - не са виновни фаровете а ПРОСТОТИЯТА Българска с шофьорска книжка.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17Не, че и мен не са ме засичали или натискали, но нито аз, нито ти сме били свидетели, така че... най-добре е да си замълчим.Защото ако трябва да бъдем честни, малцина карат с 90, респективно със 140 км/ч на магистралата. Да не говорим за мераклиите (или ги наречи както искаш), които след Църна Маца натискат *** до ламарината и си забравят крака върху му, докато не стигнат току пред дома си.