Защо не ни дават да сключваме "Гражданска" онлайн?

Според експерт, лепенето на стикер е абсолютно ненужно
11 ное 2015 08:51,
24
Защо не ни дават да сключваме "Гражданска" онлайн?
Снимка: Facebook

Корпоративни и лобистки интереси стоят зад забраната да се сключва задължителна застраховка "Гражданска отговорност" онлайн. Това заяви пред "Фокус" Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Според него, интернет услугите и интернет продажбите са приоритет във всички европейски държави и използването на стикера отдавна вече не е необходимо.

Още по темата

"Народните представители трябва да решат дали искат да стимулират прогреса, искат ли да бъдем нормална европейска държава или искат да ни карат да лепим безсмислени стикери по стъклата“, уточни Владимир Тодоров.

По думите му, от стикера е имало смисъл преди 3 години, но оттогава насам самата застраховка "Гражданска отговорност" е онлайн и е виртуална.

"Наличието или липсата й се проверява с таблети от "Пътна полиция" в базата данни на Гаранционния фонд. Няма нужда от този стикер, но продължава да съществува желанието той да се печата. Това е и разковничето защо се забранява застраховката по интернет, тъй като хората са принудени да си купуват този стикер", поясни експертът.

Владимир Тодоров каза още, че има и доста добри предложения в новия Кодекс за застраховането, като въвеждането на по-скъпа "Гражданска отговорност" за нарушителите на пътя и бонус-системата за изрядните шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bezrabotna kola Застраховката е на СОБСТВЕНИКА на колата и се отнася САМО за ЕДНА кола. СОБСТВЕНИКА може да предоставя управлението на колата на всеки правоспособен гражданин, с пълномощно. Де юре - ако си дадеш колата на приятел и той направи беля - ако не си му направил пълномощно - може и да пиеш една студена вода. (Съпруг/съпруга, деца/родители -нямат нужда от пълномощно). Ако колата е на фирма - то работника който я кара трябва да има пълномощно, иначе нито ГО нито КАСКО важат.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17Абсолютно сте прав *** какво да ги праят тия печатници построени с европейски пари?
18
0
 
3
 
! Отговори
bezrabotna kola преди 8 години
Абе, каква Гражданска отговрност - пък се прави на кола а не на човек? нали е Гражданска? или признаваме колите за граждани? ами мояйта кола е безработна - може ли да взима помощи тогава?
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 14защото си от т.н. средна класа. Масовата популация, обаче, има 1 кола и 3-*** шофьора. А сега "покажи на тези хора", как да плащат три пъти повече.
16
1
 
3
 
! Отговори
EHO преди 8 години
До АнонименА какво правим като има 1 кола и няколко шофьора? Очевидно не се кара едновременно от всички, нали?...
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото председателя на не знам си коя асоцияция е собственик и на печатницата, която печата гражданска отговорност. Всяка година само на него му се възлагат тези поръчки и няма нищо против да гушка по 30-40 лв на година.
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненужни са лепенките, разбира се. И винетка не е нужно да се лепи. Всеки, който е бил дори в съседна Румъния вижда как работят белите хора- не е като тук, да се олепиш като ученическа тетрадка с етикети. Управляващите у нас са си чисти селяня. От край време е било така. Бай Тошо повлече крак и от тогава- все селяни на чело. Какво друго да се очаква?
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Годишно за печатане настикери се харчят около 70млн. лева.Там е проблемът,тези пари ще се загубят.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Владимир Тодоров каза още, че има и доста добри предложения в новия Кодекс за застраховането, като въвеждането на по-скъпа "Гражданска отговорност" за нарушителите на пътя и бонус-системата за изрядните шофьори."Когато застраховката стане за шофьора, а не за МПС-то, това може да стане. Сега си е просто оскъпяване на застраховките и нищо повече. За съжаление много мазо хисти се ловят на тази въдица.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудовата заетост у нас не е в заводи и предприятия,а предимно в служби и бюра
10
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Напълно съм съгласен. И в двете държави контрола е много по-висок. Всяка кола, която премине покрай камерата е проверена. А тук една камара *** карат без винетки и гражданска, защото те проверяват само ако те спрат, а патрули по пътищата почти няма.
9
4
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
За да може да стане невалидна като ти счупят стъклото и ти сложат новото. Вярно е, че ги местят, но риск винаги има. И така държавата ще спечели още една винетка.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото *** църуля е свикнал листя да има,да се рови в книжа и бумаги, като дива *** в мамули. Колкото повече бумаги му покажеш, толкова му е по-добре, така си оправдава заплатата, ровейки в хартията.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставете хората.Какво ще спечелим, ако стане ГО електронна? Цената ще остане същата, а ще оставим много народ от брокери, застрахователи без хляб. Това повече е проблем. Едни и същи бок..ци просто ще вземат да се гушат повече.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и без "експерт" е ясно, че щом имаш полица, стикерът ненужно пречи на видимостта през стъклото. Нали, обаче ГО е бизнес стикерът също се плаща. Социално полезен, така да се каже, за кастата.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е, чер и самите компании искат да стават нещата онлайн, но регулатора твърди, че имаш договор само ако е подписан на хартия. Конркетно за лепенките се замислете кой печели от това? За застрахователите това е ненужна бумащина и натоварва хората им, но за една издухана малка печатница със силно лоби тези лепки са им хляба от ХХ години.
4
0
 
19
 
! Отговори
ашкоосун бабо машала преди 8 години
Това е наследство от 90-те , когато "будни" граждани следяха наличието на лепенки и ако липсваше такава ти изготвяха оферта , която трябваше да приемеш , ако искаш да си видиш колата отново
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото мафията има интерес да не се гласува електронно и да няма електронно сключване на гражданска отговорност. Докато Октоподът е жив така ще е.
2
1
 
21
 
! Отговори
Георги Ж преди 8 години
Добро утро, технологио!
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А винетката защо трябва да се лепи на стъклото? В Румъния нищо не се лепи, а камери следят дали автомобила има валидна винетка чрез разпознаване на номера и проверка в базата. Същото е и в Унгария. Закупуване на винетка в тези държави става по интернет за 2 минути.