В най-бедната община: Паметник на Екатерина II

А кметът Любен Сивев е избран с 89% подкрепа
18 ное 2015 11:15,
28
В най-бедната община: Паметник на Екатерина II
Снимка: кадър bTV

В община Кайнарджа живеят около 5 000 души. Безработицата е огромна, няма промишлено производство, а заетите са предимно в общинските администрации.

Eдин поглед върху резултатите от общинските избори тази есен показва, че кметът на най-бедната българска община е преизбран с най-голяма подкрепа - почти 89%.

Кметът Любен Сивев обаче е убеден, че хората са оценили направеното от него през миналите 3 мандата.

"Хората ми вярват най-вече и виждат, че аз работя за тях и всичко което правя, то е видно, че е в полза на цялото ни население. И така спечелих доверие в хората и те отново и отново ми се отблагодаряват", каза той пред bTV.

А Кайнарджа предлага гледки, които просто няма как да се видят другаде: от полезното за гражданите соларно улично осветление - първото в България, през единствената, засега, общинска бензиностанция в Силистренско до паметник на руската императрица Екатерина Втора.

Добруджанци, обаче, имат сериозни проблеми, чието решаване кметът не може повече да отлага – няма работни места, няма и аптека. За последното Сивев посочва, че на територията на общината няма специалисти, но ще се опита да открие дрогерия.

Засега кметът на най-бедната община у нас не може да пребори безработицата. Затова през настоящия мандат обещава да осигури пари за най-уязвимите хора - социално слабите и пенсионерите, които заслужават по-достоен живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Тони преди 5 години
До РеалистДа, Русия ще защитава православните и с договора предава във владение на Турция 80 гръцки острова! Гръцките православни пък са подарени... Все такова им е "доброто" на руснаците.
14
0
 
2
 
! Отговори
До 24 Брех преди 8 години
Много си се объркал. Чест прави на тази бедна община, че помни и почита миналото си.Паметникът не е на рускиня, а не Екатерина II Велика, която е от немски произход и с действията си преди столетия е заслужила този паметник в Кайнарджа.Трето, да почиташ хора, които не са от България, не знам как успя да го противопоставиш на почитането на българските исторически личности!?Такива като теб трябва да бъдат прогонвани - няма да обяснявам защо, очевидно е.
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От роССия добро не сме видяли, дори и т.нар. "Освобождение".
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Да,както е и достатъчен един като мен който е чел доста книжки по темата да ти каже че това е била идея на Потьомкин а не на Екатерина II и че последния много пъти обаче е настоявал да се вземат сериозни решение за освобождаване и даване на независимост на сръбските и българските славяни!Не пиши глупости преди да си направил нужните справки!Айде,че и без това отделих достатъчно ценно време да ти отговоря а аз не кисна поцял ден по форумите!!!
11
3
 
2
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Българската Екзархия е от 27 февруари 1870 година. Дотогава Цариградската патриаршия е представлявала всички православни в региона, а Екатерина Велика води войните с Турция 100 години преди създаването на Българската Екзархия. Трябва още по-хубав паметник да й издигнат в Кайнарджа като защитник на православните.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и изобщо това дребнаво тяснонационално разбиране за историята е толкова провинциално и дребнаво, че дори не си заслужава коментирането...
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как така руснаците да "бръснат" българите, когато самите те - българите, не са имали никакво понятие за самите себе си като такива?! Защо от Русия се иска да напарви повече отколкото самите българи са способни да направят за себе си?
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съвсем нормален жест на разпознаваемо за историята място. Може да се хвърлят много плюнки, но фактите са си факти - Екатерина е защитник на Православието.Това че евентуално в проекта й (доколко е вярно това е друг въпрос) не се споменават българите е съвсем резонно, тъй като самите българи по онова време не са се разпознавали като народност.Иначе нямаше да има нужда през 19 век да развиват своя просветна и църковно-национална дейност.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На голо дупе чифте паметник
6
5
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Екатерина II Велика води войни и с Турската (Османската) империя. Цитат от уикипедията"Съгласно Договора от Кючук Кайнарджа, Силистренско (21 юли 1774 г.), с който се прекратява Руско-турската война от 17681774 г., Русия получава право да защитава интересите на християните в Османската империя, а Кримското ханство получава независимост от султана."Напълно заслужен паметник на Екатерина Велика в Кайнарджа.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Това село е..първо научи географията
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-бедната община е Бойница.
3
1
 
12
 
! Отговори
Hitar Petar преди 8 години
До АнонименВсе ще се намери работа за работоспособните от тия 5000 души, които едва ли наброяват повече от 500..
2
2
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Кооперации колкото искаш. И не само, земеделски фирми много. Явно има нещо друго.
1
7
 
34
 
! Отговори
Hitar Petar преди 8 години
Това "няма работни места" звучи винаги адски тъпо !!! ами да си ги създадат !!! Проблемът е, че никой не иска да носи отговорност, предпочитат да дойдат НА СофияТА и да бачкат за чуждите поробители... В тази община се намира най-плодородната почва в България, толкова е лесно - една кооперация и проблемите им са решени... ама ги мързи....