Пожар унищожи склад за дунапрен в Русенско

Има отделяне на токсични вещества, но са в границите
2 дек 2015 11:44,
0
Пожар унищожи склад за дунапрен в Русенско
Снимка: архив, Булфото

Огнеборци гасиха пожар в склад за дунапрен, собственост на частна фирма, в русенското село Батишница, съобщиха от полицията в Русе.

Сигнал за инцидента е подаден малко преди 2.00 часа тази нощ. Веднага на място са пристигнали три екипа на противопожарната служба. Огънят е бил загасен към 4,20 часа. Пострадали няма.

Унищожена е необработена продукция и дървени скари. Конструкциите на склада, на площ от 1000 кв. м, са силно деформирани, разрушен е и покривът.

Директорът на противопожарната служба комисар Димитър Павлов обясни, че повечето хора, живеещи в селото, не са усетили задимяването, тъй като прозорците на домовете им са били затворени. Вятърът е бил сравнително силен и бързо е разсеял пушека.

Павлов коментира, че направените замервания тази сутрин са показали, че в района на склада, намиращ се в началото на селото, има отделяне на токсични вещества, но те са в допустимите граници.

Бързата намеса на пожарникарите е предотвратила огънят да се разрасне. Спасени са производствен цех и административна част към него. На място е оставен да дежури екип от огнеборци.

Причините за инцидента тепърва ще се изясняват, като по-късно днес дежурна оперативна група на МВР ще извърши оглед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари