Нощ на катастрофи: Ром блъсна линейка, меле след дрифт

Дрифтърът имал книжка от едва 2 месеца, карал с над 100 км/ч.
Обновена: 13 дек 2015 08:01 | 13 дек 2015 07:30,
110
Нощ на катастрофи: Ром блъсна линейка, меле след дрифт
Снимка: архив, Булфото

Ром блъсна линейка със сирени в Пловдив. Сблъсъкът е между камионетка и линейка на спешната медицинска помощ в Пловдив и стана късно снощи.

Колата на Бърза помощ се е движила с включена светлинна и звукова сигнализация по улица "Победа" и е правила ляв завой, за да се включи в движението по бул. "Дунав". Тя е минала на червено. В този момент, камионетка я отнася. В линейката не е имало пациент. Тя е пътувала за спешен случай.

"Не видях линейката, карах направо и изведнъж се ударих в нея", заяви пред Dnes.bg шофьорът на камионетката, който е от ромски произход.

"Всички коли спряха, а само той не спря и така ме удари. Сирените ни бяха пуснати", твърди шофьорът на линейката.

За щастие при инцидента няма пострадали, а щетите са материални. Полицията регулираше движението.

Това е втора катастрофа на това кръстовище за шофьора от ромски произход. През месец март луксозно Ауди е помляло автомобила на водача.  За 6 часа вчера в Пловдив станаха 6 пътни инцидента.

В друг инцидент от Пловдив млад шофьор предизвика меле след дрифт. Инцидентът отново се е случил късно снощи.

Младежът управлявал автомобила от бившия хотел на Ванко 1 в посока центъра.

"Караше много бързо, дрифира на кръстовището, след което загуби управление, навлезе в насрещното, блъсна мен, след което се заби в стълба", разказа пред Dnes.bg таксиметровият шофьор Георги Георгиев, чиято кола също е помляна при инцидента.

От удара младият водач е пострадал и е откаран за преглед в болница. Той е леко ранен. В района на катастрофата в продължение на 50 метра има разпръснати стъкла. Екип на полицията е отцепил двете ленти за движение.

Автомобилът на младия водач се е ударил челно в стълба. На място бяха пристигнали и негови приятели.

Водачът на таксито научил, че младежът има книжка от два месеца.

"На младите водачи трябва да им слагат ограничение на колите до 60 км/ч или да бъдат с придружител поне 5 години. Мозък нямат да карат толкова бързо. Летеше към мен със 100 км/ч поне", казва още Георгиев.

До рано сутринта колата не беше вдигната от мястото на инцидента, защото се очакваше камион, който да я извади от стълба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ром блъсна ЛИНЕЙКА!
47
0
 
9
 
! Отговори
ГолБа Нан преди 8 години
Констатираните факти са:"Ром БЛЪСНА линейка."Правилникът е за ВСИЧКИ! Даже и за "ромите"! Или те са на специален режим!?
46
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на Закона за движението по пътищата, като през това време той може да подава само син или червен светлинен сигнал.(2) Разпоредбите по ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задълженията да управляват и да се движат по безопасен начин.
45
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
До АнонименЧл. 5. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличието на пътен знак, който изисква това, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;3. да не се съобразява с организацията на движението , въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътни маркировки и други средства, когато това се отнася до посокат
44
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
До АнонименГлупости?Чл. 5. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличието на пътен знак, който изисква това, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;3. да не се съобразява с организацията на движението , въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътни маркировки и други средства, когато това се отнася д
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ти като си с име(ако е твоето), какво? Паметник ли да ти вдигаме?Правилата са определени. Или ги спазваш или чао.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne znam kakvo glasuvas I kakvo pees. Ne pisi glyposti.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието е "Ром блъсна линейка след дрифт."Което в превод от български ще рече, че ром блъска линейка, не линейка блъска ром. Или?
40
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Nali taka 50НЕ гласувам закони, за да пея песни и да ме обвиняваш в нещо!
39
0
 
2
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Гатанка- Ни види, ни чуе, кола кара- що е то?
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я по-добре разместете буквите в заглавието за да ви се получи по-читаемо: "Лом блъсна ринейка, деле след мрифт"
37
1
 
1
 
! Отговори
Nali taka 50 преди 8 години
Ako to bese v lineikata dryga pesen stese da pees.
36
0
 
11
 
! Отговори
Кара Кольо преди 8 години
Всички спрели, само ром не спрял, щото е на специален режим, ромски. Сега в панд.лата при ***.на.фи.те да учи правилника.
35
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 8 години
До АнонименТова не е мое мнение.Законът е такъв!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...и никой не се интересува и от твоето мнение, защото няма значение кой си, 49.
33
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
Не ме интересува, кой какъв е! По закон водачът на автомобил със специално предназначение с включени звуков и светлинен сигнал е с предимство, но ако не създава предпоставка за птп.Наясно съм с нещата и за това пиша, а не да защитавам някой!
32
1
 
8
 
! Отговори
Зелен хайвер преди 8 години
Да си е.ете майката! ЛИНЕЙКАТА е С ПРЕДИМСТВО, адвокати на дявола, пардон, на "ром"-а! Сега *** в г.за!
31
4
 
0
 
! Отговори
1 преди 8 години
До КироТочно заради това писах, че водача на линейката носи отговорност, но никой не чете закона а се цъкат минуси.
30
1
 
2
 
! Отговори
Киро преди 8 години
До Жан Габен(2) Разпоредбите по ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задълженията да управляват и да се движат по безопасен начин.Това е от ЗДП и ППЗДП.
29
2
 
10
 
! Отговори
Beta преди 8 години
Лайнеце тъпо!!!А къде е държавата???? Къде са управляващите??? Нали щяха да спират дрифтовете, нали нещо за затвор говорехте??? Какво става??? Какво става??? Какво става???