Села скачат на бунт заради оградата с Турция

Камиони разрушили 30 км трасе, свързващо 7 села
14 дек 2015 07:32,
18
Села скачат на бунт заради оградата с Турция
Снимка: архив, Булфото

Жителите на няколко свиленградски села се готвят за бунт, заради съсипаните пътища, покрай строежа на оградата по границата на България и Турция.

Хората от населените места ще излязат на протест заради зейнали ями от огромните камиони, което превръща пътищата към селата в непроходими.

Кметовете настояват за точен срок, в който ще се ремонтира междуселищния път. Кметът на Свиленград инж. Георги Манолов поиска съдействие за решаване на въпроса и от областния управител Станислав Дечев.

Манолов посочи, че става дума за около 30-километрово, което е част от републиканската пътна мрежа, така че в този случай общината няма как да се намеси. В същото време се нарушават пътните връзки между 7 населени места в общината. Въпросът е многократно поставян пред областно Пътно управление, но от там се оправдават, че нямат пари за ремонти.

"Този третокласен републикански път е в момента толкова амортизиран от големите, камиони, които носят трошен камък за изграждането на оградата, че по него има не просто дупки, а цели кратери, което го прави все по-трудно проходим всеки изминал ден. Хората са съгласни да изтърпят всичко това, но искат ясни срокове кога и как ще бъде възстановена пътната връзка", обяснява пред "Монитор" общинският кмет на Свиленград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
20
 
! Отговори
сова преди 8 години
Какво подвеждащо заглавия!! според него излиза че хората са против изграждането на оградата, а не заради разбитите пътища.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието е подвеждащо, хората не са против оградата, а искат да им се оправят пътищата, които камионите са разбили
7
12
 
5
 
! Отговори
опак човек брей преди 8 години
Ей няма оправия за тия селяни ей. Хем не искат преселници, хем на бунт срещу оградата.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6. Строи се с пълна пара. Брюксел реши на последното заседание !А и Камерн като дойде , отиде да види готовата .Така че туркофили да да се успокоят !
5
11
 
7
 
! Отговори
Добра идея ;) преди 8 години
До Ястре6+Ястреб добра ти е идеята ще стане както стана в Крим със референдум и всяване на страх от военните с автоматите си по училищата, улиците и домовете звучи добре. Няма какво да се бунтувате! Проведете местен рефарандум за присъединяване към Турция! След това оставете *** да си строят границата малко по на север от вашите села!
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дали не се бунтуват, щото ще им секне каналджийския бизнес, а ?
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов ще асфалтира пътя , не се бойте !
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1.Бунтуват се че третокасния републикански път е разбит от камионите .Той и без камьоните не е бил много хубав .Искат срок , кога ще бъде поправен ?
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не заради бе ? Как си измисляте заглавия ?Пътищата по които се пренасят материали за оградата се разбиват от тежките камиони .Кметовете и хората искат да знаят , кога ще се поправят шосетата , между 7 села ?