След акция "Митничар": 12 км камиони на "Марица"

Корумпираните митничари взимали между 5 евро и 300 лв. на МПС
14 дек 2015 08:52,
30
След акция "Митничар": 12 км камиони на "Марица"
Снимка: архив Булфото

Над 12 км е опашката от камиони край ГКПП "Капитан Андреево", а колоната стига почти до Свиленград.

Причината за опашката е вчерашната акция на ГДБОП, ДАНС и специализираната прокуратура. Както Dnes.bg писа, при вчерашната акция бяха задържани над 30 митничари, обвинени във взимане на подкуп.

Още по темата

400 камиона са влезли в България през нощта от 20 часа в неделя до 6 часа тази сутрин. В обратна посока границата са преминали 300 камиона.

Километричната колона обаче създава трудности при преминаването към граничния пункт, защото камионите са разположени във всички платна на магистрала "Марица", съобщи Нова тв.

Митничарите, по думите на премиера Бойко Борисов, са наблюдавани дълго време. Взимали такса "спокойствие", която шофьорите плащали, за да избегнат щателна проверка.

Рушветът варирал от 5 евро за автомобили до над 300 лева за камионите. Според премиера Бойко Борисов изгулбените средства за хазната са над 2,6 млн. лв. през годините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
toi преди 8 години
Беше основен организатор на Калотина ама не му стигаха парите и затова отиде да организира Капитан андреево
20
0
 
2
 
! Отговори
toi преди 8 години
100000 лв са за редовите митничари, а за Мирков са 500000лв.
19
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Поредния театър "ББ бори контрабандата". А няма да има и месец, всички митничари на свобода и все 1 нищо не се е случило! Само фирмите и съответните шофьори ще са инкасирали нерви и пари.
18
1
 
6
 
! Отговори
някой преди 8 години
През 2009г. бяха съкратени над 1200 митничари ,защото били корумпирани и след" реформата" не би следвало да има повече подобни случаи.Това лято на Кап.Андреево бе назначен нов началник-Юли Мирков с цел още да се подобри контрола.Резултата обаче е отчайващ ,което показва че е време Ваньо Танов и цялата му свита да си ходят.Така поне се случва в белите държави.А това че са взимали по 5 евро на камион няма нищо общо с фиска защото митата се плащат в получаващите митници.Бойко продължава да лъже.
17
0
 
6
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Показни акции тип Цветанов. Пренасочване на куфарчетата!
16
2
 
7
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
"СЕГА ДА ВИДИМ КОЛКО ЩЕ СА УВОЛНЕНИ , И ВКАРАНИ В ЗАТВОРА , НО СЪМ СИГУРЕН ,ЧЕ ЦИФРАТА ЩЕ Е -0 !!!"Този път ще има много осъдени, ще видите. Полицаите най-накрая се усетиха, че цялото общество е против тях и поне за да възвърнат малко имиджа си, започнаха да си вършат работа - 33 заловени, това никога преди не е случвало.Съдебната ни система също е здраво разклатена. Появиха се някои наистина скандални разкрития. С цел поне малко да закрепят положението, ще има присъди, ще видите.
15
1
 
5
 
! Отговори
МНОГО ВЗЕМАТ преди 8 години
за себе си и до ТИКВАТА и ПЛЕВЕЛА достига много малко.
14
1
 
6
 
! Отговори
GERB=MAFIA преди 8 години
Tezi pari vinagi sa otivali v partijnata im kasa.
13
0
 
12
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Тези корумпирани държавни служители инвестират в чужбина!Купуват апартаменти в Гърция,Италия,Испания,Турция и т.н.Алчните митничари може да са корумпирани но не са глупави.
12
0
 
8
 
! Отговори
ЭЭЭ преди 8 години
КРАДЛИВО ПЛЕМЕ!ЗА ТОВА ТАЗИ СКАПАНА СТРАНА ЩЕ Е ВИНАГИ В КРИЗА И МИЗЕРИЯ.
11
4
 
6
 
! Отговори
Куцарски преди 8 години
Абе ей аланкоолу, подкупа е вид директна инвестиция в страната. Нали митничаря с подкупа ще си построи голяма къща и ще плаща на работници, за материали и т,н. така реално парите влизат в оборот пак.
10
1
 
10
 
! Отговори
Митничар преди 8 години
Ха-ха-хаслед 2-3 дни ще ги обявите за невинни, защото доказателствата ще паднат и ще ги молите да се върнат на работа. А спомена на боковите гласоподаватели ще остане само какъв безкомпромисен борец срещу корупцията е той.
9
0
 
16
 
! Отговори
=========== преди 8 години
през 2009г бяха назначени от б.б и човека с егн-то неподкупни и нови лица по границите.
8
0
 
17
 
! Отговори
?? преди 8 години
Значи митничарите пускат товарни камиони , на които би трябвало да съставят глоба , при нарушение ,която да отива вдържавата . А ако открият наркотици - пускат и наркотиците да си преминават !От друга страна техния шеф не искаше ли да им увеличава заплатите, че носели големи печалби ?
7
0
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
така е при правовия ред. а можеше просто селския глашатай да събере народа, да им ударят 20 камшика на мегдана и марш обратно в кабинките
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Секретен разговор записан чрез СРС !- Ало Ваньо, твойте хора ли са прибирали пари на Капитана ?- Да г-н премиер !- Ами кажи им тогава да донесат и на мен малко от тях, че го закъсахме с парите ! Нали знаеш, вдигнах цените на винетките, данъците, храните, и нещо пак не ми стигат !? Та виж там как ще се оправиш с тях и после ми звънни !- Добре г-н премиер !- А, Ваньо и не пипай полицаите на границата, знам че те взимат по-вече от твоите, но за тях ще говоря с Бъчварова !- Добре г-н премиер !
5
0
 
24
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Тоя филм сме го следали!
4
1
 
21
 
! Отговори
полицай от кариерата преди 8 години
Е те това колко ще са в затвора зависи от главния прокрор г-н Цацаров и как той си гледа работата. Нали затова имаме прокуратура?
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй като всички вземат, що само 33-*** са в кауша? Защо не са вкарали и другите?
2
0
 
25
 
! Отговори
сигурно преди 8 години
СЕГА ДА ВИДИМ КОЛКО ЩЕ СА УВОЛНЕНИ , И ВКАРАНИ В ЗАТВОРА , НО СЪМ СИГУРЕН ,ЧЕ ЦИФРАТА ЩЕ Е -0 !!!