Мними брокери крадат жилища на поразия

Карат хазяите да подпишат договори, с които отмъкват жилището
17 дек 2015 08:52,
17
Мними брокери крадат жилища на поразия
Снимка: flickr

Мними брокери крадат апартаменти, които се отдават под наем. Измамниците, които са част от имотната мафия в страната, използват предимно наивността на възрастни хора, които имат жилища и нямат наследници или са в лоши отношения с тях.

Пенсионерите често предпочитат да отдадат под наем имота си, вместо да го продават. Те пускат обяви или разлепят офертите си по спирките, пише "Монитор".

Точно по този начин и мошениците се свързват с тях, които се представят за брокери от големи компании и успиват бъдещите хазяи с предложения за сериозни месечни приходи.

Единственото, което се искало от тях, било да се сключи договор. Обяснявали им, че по този начин и двете страни ще са сигурни в добрите си бъдещи взаимоотношения.

Възрастните хора рядко обръщали внимание на документите, а директно ги подписвали. Листовете обаче били предварителни договори за продажба и така наивните хорица влизали в капана на имотната измама.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Краде се САМО движима вещ, апартаментът може да се обсеби например, но не и да се краде. Не че очаквам от журналисти да знаят коя дума какво значи, ама не е зле да се научи.Колкот до предварителни договори, има си полиция за тая работа - да наложи, ако трябва, медиите да проведат мащабна информационна кампания по въпроса, а не да публикуват пет реда, пълни с неточности. Или полицията вече няма задължение да опазва закона и реда?
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението на този проблем е Со кроко со благо и со малко кютек
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавате е ненормална и за това трябват по нестандартни решения в такива случай сещате се какви каквото почукало такова се обадило важното е да не могат да го докажат както ти не можеш да дакажеш кражбата така и те да не могат да докажат как си ги потрошил.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Децата на потъэрпевшите възрастни хора трябва да накажат измамника и нотариуса друг няма да го направи защото са засегнати частни и нтереси
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина имотите които притежава го държат кротък защото има начин да му навредиш като му ги вземеш човек на които няма какво да вземеш няма как да му навредиш ако не го натупаш ,но това не е позволено от закона в държавата.
7
0
 
14
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Само аз не съм шаран. Хората САМИ СИ ДАВАТ ИМОТИТЕ П О Д Н А Е М, а им пробутват да подпишат документи за П Р О Д А Ж Б А. Такъв "купувач" не заслужава съд, а просто с парите от " НАЕМА"да се наемат юнаци да му начупят и краката, и ръцете, пък ако оживее -- цял живот да помни защо го болят крайниците !!!
6
0
 
32
 
! Отговори
Y преди 8 години
До ХТочно такива като теб са в основата на всичките ни проблеми. Хората са на 70-80 години. И не си дават имотите на крадците-измамници, а се оптиват да изживеят нормално старините си. Нямат с кой да се консултират. И ти се кефиш как добре са ги преметнали мошенниците... Ами какво повече да ти кажа. Надявай се на преклонна възраст да не се случи и на теб.Докато обществото ни е индеферентно към кражбите, измамите, тарикатлъците, подкупите и т.н. и т.н. - няма да дойдат по-добри времена за нас.
5
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече колко време ви обясняват либералистите, че *** има много имоти - докато не ви ги земат и почнете да живеете под наем няма да мирясат
4
1
 
58
 
! Отговори
?! преди 8 години
Да питат нотариуса сложил печат и подпис, по закон сделките нали се изповядват
3
1
 
81
 
! Отговори
дидо преди 8 години
Много апапартаменти и имоти са отнети по този престъпен начин, но заловени няма , осъден и няма.Ясно е ,че имотната мафия , като всяка друга си има покровители на високо ниво.Какви закони , какви съдибища и каква държава!
2
2
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така наречената имотна мафия е част от властта. Тя е закриляна от депутати и управляващи.
1
0
 
52
 
! Отговори
gost преди 8 години
Искам да попитам нормално лие телеком като виваком да предлага кредит това еловеч аз го смятам за престъпление