Варненци на война с наглите шофьори в града

Гражданите са взели на прицел безобразното паркиране
20 дек 2015 17:04,
44
Варненци на война с наглите шофьори в града
Снимка: Facebook

Варненци обявиха война на наглото и безразборно паркиране, като създадоха група във Facebook "Да освободим тротоарите и алеите на Варна за пешеходците", съобщава Монитор.

Участниците в нея започват да изпращат организирано до КАТ- Варна и полицията снимки на нарушителите, заснети на различни места в града от членовете на групата. Кампанията стартира вчера със снимка на джип, паркиран по неподражаем начин върху велоалея.

От няколко месеца КАТ съставя актове по снимка, подадена по електронен път, ако е придружена с актуално име на автора на сигнала. Групата помести и обръщение към варненци, в което се призовава варненци да се възползват от правата си на граждани, като пускат сигналите си не само до КАТ, но и до Община Варна.

"По този начин нашата гражданска позиция би се осмислила и е крайно време да накараме администрацията и контролните органи да заработят в полза на обществения интерес. Изпращайте сигнали, а после публикувайте отговора на съответните звена (ако се получи)", призовават от групата.

За намерението си да реши проблема с наглите шофьори наскоро община Варна, която досега разчистваше улиците на града с 2 паяка обяви, че от следващата година ще има още едно съоръжение за вдигане на неправилно паркирали автомобили, припомнят от всекидневника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 8 години
браво! ето още един начин за справяне с наглото паркиране - приложението "гражданите", тегли се от google play store i apple app storeснимаш, качваш, маркираш КАТ бутон и готово. над 20 000 снимани
36
0
 
2
 
! Отговори
коко преди 8 години
Пребройте гаражите с автомобили в тях , и гаражите с АПРЕКИ , БРЪСНАРНИЦИ , ФРИЗЬОРСКИ ГАРАЖИ , МАГАЗИНЧЕТА , КАПАНЧЕТА , и какволи не . Даже някой от тия които правят снимките и тяхните гаражи са дадени под наем .Който е сгазел лука трябва да си го изяде.
35
0
 
3
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Всички новки жилища да се строят задължително с гараж.
34
0
 
3
 
! Отговори
варна преди 8 години
Няма паркинги, няма синя зона, няма гаражи или ако има са за моторетки само. Много е лесно да се глобява, но много е трудно да отрежеш някой строителен инвеститор дето строи кооперация с 30 апартамента 5 магазина и 10 паркоместа. Проекти за паркинги в Приморски има от 10 години и досега - нищо.
33
0
 
5
 
! Отговори
pinko преди 8 години
Я кажете от 25 години общините в областните градове колко милиарда събраха от такса паркинг и зелени пенбяни и такса паяк . Колко паркинга има построени нови и къдеса отишли парите.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 33А да ти идва на ум вариантът, в който преди да ми отрежеш главата аз ти строшавам тиквата?...:)
31
6
 
2
 
! Отговори
Чук преди 8 години
До мравкаДано успея да те хвана докато ми драскаш колата и ще видиш къде ще отиде пирона тогава! Има по цивилизовани начини, без да се унищожава или поврежда чужда собстеност.
30
4
 
1
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Дано започнат "войната" от утре, че баш днеска ако видят как съм паркирал със задницата на едно "островче" пред блока... :)
29
0
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 8 години
Твоята кола на колко години е !?
28
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението е просто кола над 10 год и двойни или тройни данъци и да видите как ще намалеят главоломно автомобилите. Някъв 18 год д.р.и.с.л.ь.о. ми ходи с кола навсякъде и за какво?! Колата трябва да е лукс, а не като да имаш скейтборд. За работа има автобуси и в съответно метро в София. Колко багаж имаш че да не може да го вземеш с колело или малко моторче.
27
1
 
20
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Проблемът не е варненски нито български. Колите вече са прекалено много и с всеки ден стават все повече. Живея в малко испанско градче. От работа до жилището ми са 12-15 минути. После започва едно обикаляне по всички близки улици за търсене на място. Обикновено още 15 минути. Места няма. Единственият шанс е някой да излезе точно пред мене. Така е и ще става по лошо. Всеки ден се регистрират повече коли, отколкото се бракуват.
26
4
 
31
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Като нямаш гараж или паркинг няма да си купуваш автомобил.---------------А когато имаш само една гънка в мозъка няма да коментираш!
25
0
 
10
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
в по-бели държави от БГ , се строят подземни паркинги на възлови места и кеф ти за час кеф ти за месец , при нас последния хит е от 20ч до 9 сутринта 29Е/месец (сб и нд цял ден) , и паяка е данен на концесия - работят ,че пушек се вдига
24
1
 
8
 
! Отговори
батак преди 8 години
а всички други да си плащат за паркирането на час
23
3
 
7
 
! Отговори
батак преди 8 години
толкова ли е сложно да се раздават на всички живущи в съответните квартали по един пропуск с който да паркират само в рамките на квартала си, а всички други да си за паркирането ... не е нужно да откриваме топлата вода, те на запад вече не само са я открили, но си я ползват със здраве от години, само в наш'та джунгла е мисия невъзможна ...
22
1
 
13
 
! Отговори
Вот дю Фак преди 8 години
хаха ще пометна с Абсурдистан , до оня ден снимките на радарите бяха незаконни ,а два дена по късно по снимки на случайни граждани ще ни глобяват
21
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много станаха селяните в градовете,там е проблема! А селяните станаха много,заради малоумието на бившиа президентЖ.Желев,соло ташакът му Филип Димитров и плеяда други ***-демократи,които ликвидираха поминъка на хората в селата,създадоха ликвидационни съвети,създадоха условия за раздробяване на земята,унищожаване на стадата и прокудиха селянията по градовете!
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо никой не изнесе информация колко осигурени паркоместа има в София и колко в един западноевропейски град от същата величина? Защо гледаме да настигнем белите държави само по цените таксите и данъците?
19
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях паркирал пред гаража си но там също има тротоар дойдоха от общинска полиция и ме глобиха 50лв. няма лошо виновен съм...прибрах си колата в гаража и...дойде един наглец и паркира хем на тротоара хем пред гаража ми... обадих им се и ми отговориха че нямат свободен служител да дойде да го глоби и така колата стоя цял ден там пък аз не можех да изляза от гаража...това е ефекта от моята прилежност...когато ти трябват ги няма и глобяват когато и скимне...
18
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 8 години
Проблема с паркирането е индикатор за това дали българите могат да си организират държавата или по добре да се пръснат по света където да ги управляват други народи. Ако чрез натиск Държавата въведе ред -значи ставаме Ако се стигне до саморазправи и улиците станат непроходими - бегайте бързо материала е лош.