Спират камионите в празничните дни

Очаква се трафикът да е най-натоварен на 3 януари
Обновена: 22 дек 2015 21:25 | 22 дек 2015 19:50, Веселина Йорданова
2
Спират камионите в празничните дни
Снимка: БТА, архив

От утре ще бъде въведена пълна забрана за движение на тежкотоварни превозни средства по основните направления и по автомагистралите.Това съобщи във Варна регионалният министър Лиляна Павлова.

Причината е очакваният трафик на леки коли. Тежките камиони няма да имат право да се движат между 14 часа и 20 часа. Същата забрана ще бъде наложена и в неделя, 27 декември, както и на 30 декември, допълни Павлова. Тъй като очакванията са, че най-големият трафик ще бъде на 3 януари, тогава забраната за движение на товарните коли ще е от по-рано, допълни министърът, цитирана от БТА.

Във връзка с готовността за зимата Павлова каза, че и в момента се извършва превантивно обработка на високопланинските проходи и отсечки, където има нужда.

Има сключени договори за зимната поддръжка на пътищата в цялата страна, направени са проверки на наличните машини и оборудване. В опорните пунктове в страната са разположени около 3 хиляди машини, осигурени са и количества сол, пясък и химикали.

Още от началото на следващата година по програмата за саниране на многофамилни сгради в страната могат да подават заявления за финансиране и по-малки блокове с под 36 апартамента, съобщи още Павлова. Няма да има ограничения дали са панелни или не, стига да са многофамилни и да са проектирани до 1999 година.

Министърът уточни, че в страната има повече от 1800 сгради, които са в процес на саниране или са одобрени за финансиране. По думите й е осигурен достатъчно паричен ресурс, за да бъдат удоволетворени всички, които кандидатстват и отговарят на изискванията.

Лиляна Павлова откри днес във Варна изцяло реконструирания Юнашкия салон. Емблематичната за крайморския град сграда е построена през 1910 година с труда и пари на варненци. Средствата за ремонта на Юнашкия салон бяха осигурени по програма "Джесика". Министър Павлова посочи, че в страната има повече от 30 обекта, реализирани по този финансов механизъм.

Тя уточни, че през новия програмен период са предвидени 270 милиона лева за фондове за градско развитие, подобни на програма Джесика. Те ще бъдат за Северна, за Южна България и за София. По тази линия общините ще могат да изпълняват проекти за ремонт на спортни обекти, здравни заведения, подобряване на градската инфраструктура - тържища, пазари, атракциони, паркинги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари