Дядо Коледа менте си иска по 5 лв. за снимка

Фалшивите белобради старци примамват деца на оживените места
23 дек 2015 13:52,
10
Дядо Коледа менте си иска по 5 лв. за снимка
Снимка: Reuters. архив

Служители на пловдивския общински инспекторат преследват фалшиви белобради старци, които застават на оживени места и приканват деца за снимки. Родителите правят фотосите, а накрая Дядо Коледа си искал по 5 лева, съобщава "24 часа".

"Това е нерегламентирана търговска дейност и за нея е нужно разрешение. Още не сме заловили от въпросните Дядо Коледа менте, но в предишни години по това време бяха на всяка крачка. Застават обикновено до големи търговски обекти, където има струпване на хора и печелят. За да упражняват това, се изисква ценоразпис и касова бележка", обясни шефът на инспектората Владо Илиев.

Неговите подчинени следят и за нерегламентирано събиране на средства за "болни деца". В дните около Коледа плъзват навсякъде и причакват минувачите. Пъхат им в ръцете календарчета със снимки на въпросното "болно" дете и казват, че средствата са нужни за операция в чужбина", уточни Илиев.

Преди дни заловили такива мошенници пред стълбите на "Каменица", където дебнат хората и ги изнудват за пари уж за благотворителност.

Илиев напомни, че глобата за подобно нарушение е от 200 до 500 лева. "Тези, които хванахме, имаха по 5-6 акта", обясни той. При хайките общинските инспектори били придружени и от полицаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дядо Коледа менте е ръския алкохолик дядо мраз. Стойте далеч от него!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕ ТЕ ВСИЧКИ КОЛЕДИ СА ФАЛШИВИ БЕ!!!НЕ НА МЕНЕ ТИЯ..
6
1
 
11
 
! Отговори
Никой преди 8 години
Може ли да пуснете такава новина. Пуснете нещо положително като за коледа. Фалшиви дядо коледовци не знам си какво. Само негативизми четем по тия медии.
5
0
 
10
 
! Отговори
Do 3 преди 8 години
Не, бе...Щом си платиш на държавата / Бате Бойко, вече ставаш истински дядо Коледа...Зависи колко кинти вадиш - и папа ще те направи...да го погалиш по главата.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дядо Коледа в мола му е платено. Има много хора които искат да са ДК за да вземат пари за това. Няма лошо. Това си е вид бизнес.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато бях дете (началото на 90-те) се плащаше (вярно че тогава дядо коледа вървеше с фотограф, но се плащаше). Сега имам дете на 1г. и бях доста изненадан че в МОЛ-вете белобрадите старци са безплатни, но това не значи че на всякъде е така.Безплатен обяд няма.ПС: Може би авторката трябва да се оплаче в полицията че са плъзнали фалшиви дядо коледовци.
2
1
 
12
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 8 години
Вие на кой ще викате менте? Аааааа, всички сте тази година без подаръци, хаймани с хаймани!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DARIAVAITE PARICKI,CE I NIE TRIABVA DA PRIKARAME VESELO NOVATA GODINA.