София пак се изнася! Но някои влизат – със 177 км/ч

Катаджиите хващат по 290 пияни на седмица
30 дек 2015 09:00,
59
София пак се изнася! Но някои влизат – със 177 км/ч
Снимка: архив, Булфото

Интензивен трафик по пътищата се очаква в днешния последен работен ден за годината.

Според "Пътна полиция" натоварени ще са изходите на София, магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", и пътят София – Кулата.

Катаджиите напомнят шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, както и със зимни гуми.

Серия от рекордни нарушения на скоростта заснеха камерите на КАТ по коледните празници.

Близо 180 километра в час на влизане в София и шофиране с 260 км/ч на магистрала Тракия - това са само два от скоростните рекорди през последнте дни.

Статистиката на пътната полиция сочи, че именно през празничните дни пътищата у нас се превръщат в състезателни писти. За най-драстичните нарушения се отнемат книжки, а глобите надхвърлят 1000 лева.

Всички хванати нарушители ще си получат "честитките" от КАТ веднага след Нова година.

Само за седмица пътните полицаи са заловили и 290 почерпени шофьори, дръзнали да подкарат колите си, след като са си пийнали порядъчно за празниците.

144 от тях са били с над 1,2 промила алкохол в кръвта, отчете пред Нова тв комисар Бойко Рановски, началник на "Пътна полиция".

Той посочи, че в последните 6 месеца броят на пияните е около 200, а на неправоспособните - около 300 на седмица.

"Сега колегите спират автомобила на неправоспособните от движение, но явно не е достатъчно. В проекта за закона, който е в Народното събрание се предлага автомобилите на теци нарушители да се снемат от регистрация", каза Рановски.

Служителите на МВР и днес ще помагат в трафика. Има план за действие и за 3-ти януари 2016-а, когато се очаква пътищата да са най-натоварени, защото столичани се прибират от родните си места.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо никой не си задава простият въпрос: Как изобщо на някой шофьор ще му хрумне да нарушава правилата? Нали има закон, КАТ, .... и би трябвало никой да не си и помисля да прави нарушения, знаейки, че неизбежно ще бъде санкциониран ...... Всеки се е хванал с последствията - хайде този СЛЕД като е нарушил правилата и е хванат от КАТ, да бъде наказан колкото се може по-строго, което неизбежно води до все повече нарушения, катастрофи, загинали и ранени.
12
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
В нормалните държави отдавна е ясно, че с все по-солени глоби, нарушенията не намаляват, а се увеличават. В нормалните държави се опитват да спазват *** принцип: всяко нарушения да се санкционира, което води до рязко намаляване на броя на нарушенията. В България се прави обратното - наказанията непрекъснато се увеличават, а за сметка на това тези наказания се налагат все по-рядко и съвсем естествено нарушенията се увеличават, вместо да намаляват, както си "мислят" КАТ, номер 2 и номер 7.
11
0
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
До Анонимен 10Със някакъв уред.
10
2
 
10
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 8 години
Както винаги КАТ ни промива мозъците, че с прекалено солени глоби наложени за едно нарушение от всеки 100 хиляди нарушения, нещо щяло да се подобри. Някой шарани лапат въдицата, като номер 2, и припияват на КАТ. В случая трябва да се налагат солени глоби на КАТ, за това, че не изпълнява закона и не санкционира нарушителите. Заради бездействието на КАТ в България всеки ден се правят около 200 милиона нарушения, от които КАТ санкционира най-много само 2-3 хиляди, т.е. практически КАТ не работи.
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хехехе как го измериха точно 177 км/час?
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Избиите се бре селяни, то вас друго като не мож ви умори, дано поне селянията и катастрофите ви уморят ;)
7
1
 
7
 
! Отговори
Bov преди 8 години
Предлагам конфискация на автомобила, в случай, че се уплавлява от неправоспособен.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли на село още за ядене ?
5
5
 
23
 
! Отговори
Пако преди 8 години
Хареса ми краят - столичани се прибират от родните си места :)
4
0
 
9
 
! Отговори
Пимен преди 8 години
Ще се оправим.
3
24
 
11
 
! Отговори
умен и красив преди 8 години
Умните се изнасяме,нека софиЕнци си останат у бърлогата.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бързи 6 месечета в затвора за пияните, отнемане на книжка и сваляне на регистрация за супергероите с по почти 200 км/ч градско и гледай как набързо ще се научат....
1
0
 
22
 
! Отговори
daaaa преди 8 години
Може да му се с е р е на излизащия със 177км/ч,и затова да е бързал.