Натоварено: 300 хил. коли влизат в София до края на деня

Няма закъсали, от Пътната агенция апелират шофьорите да имат здрави нерви
Обновена: 3 яну 2016 15:08 | 3 яну 2016 15:00, Веселина Йорданова
172
Натоварено: 300 хил. коли влизат в София до края на деня
Снимка: БТА

Близо 200 сигнала са подадени до момента в Пътната агенция заради снеговалежите. Те обаче са свързани с искане на информация за снегонавявания и с въпроси от водачите за маршрути.

Още по темата
Няма получени сигнали за бедстващи и аварирарили автомобили по пътищата на страната, съобщи на брифинг регионалният министър Лиляна Павлова.

Около 300 000 коли се очаква да се върнат в София до края на деня, по данни на АПИ.

В момента движението по автомагистралите се осъществява без проблеми, като най-натоварени са входовете на София и подходите към България от граничните пунктове. Почти 1000 снегорина работят на републиканската пътна мрежа, а други 500 правят обход, предаде „Фокус“.

По думите на Павлова създадената организация за спирането на камионите е дала своя резултат. "Имаме определени 50 паркинга, на които тези ТИР-ове се подреждат", уточни министърът.

Ситуацията по пътищата е нормална, при този трафик и снеговалеж нямаме проблеми към настоящия момент, допълни шефът на Пътната агенция инж. Лазар Лазаров.

Проходът на Републиката и проходът Шипка са почистени.

Според него очакванията на хората пътищата да бъдат изчистени до „черно“ са малко оптимистични.

"Нашите минимални изисквания за трети клас пътища са 10 см снежна покривка. Това е значителна покривка от сняг”, обясни Лазаров. По думите му не би следвало да има проблем, след като автомобилът е със зимни гуми.
За втори клас минималните изисквания са 5 см, за автомагистрали - 3 см.

Автомобилите трябва да са оборудвани за зимни условия. "Имайки предвид и големия трафик, движението ще бъде с по-ниска скорост", каза инж. Лазар Лазаров и апелира шофьорите да имат по-здрави нерви и да не предприемат рискови изпреварвания.

Натоварено е движението в района на Предела и около Банско, както и по пътя между Монтана и Ботевград, край Новачене.

МВР също получава информация в реално време за обстановката, като на разположение са 240 патрула в страната, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия селяци пак се връщат.. ужас.. а колко добре беше без тях.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 91 / Ама точно софийски номера виждам да паркирват настрани колкото място за две коли! Май вие сте селяните
62
0
 
3
 
! Отговори
Това е положението преди 8 години
25 години младите дружини как София бранят. Горските долини трепетно повтарят на боя ревът.Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти орди селски лазят по урвата диваБури подир бури! Рояк след рояк!Селяни безумни сочът върха пак и вика: Търчете! Там са гражданята!Върхът отговаря с други вик: ура!И с нов дъжд от камъни и дървье.Идат като тигри, бягат като овци и пак се зарвъщат.Щурмът е отчаян, отпорът е лют.Грабайте телата! някой си изкряска..................
61
2
 
3
 
! Отговори
До 91 преди 8 години
Напротив , тези които са от Провинцията са възпитани , отговорни и с качества!По-скоро вие "гражданите" се държите като селяни ! Вие сте наглите , невъзпитаните , наркоманите !Познавам много "граждани" ,които са по селяни от най-големия чобанин!
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте,нямаше да има никакъв проблем ако хората от селата не се държаха като диваци. Не може в милионен град да се държиш като на село, просто не става. Не може да паркираш където и както си искаш, да си хвърляш *** навсякъде, дфа ходиш вмирисасан, да уринираш по кьошетата... Дръжте се нормално и няма да има проблем-толкова е просто. Няма как да наложите селски начин на живот в голям град, невъзможно е.
59
1
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Най хубавото от цялата ситуация е това, че във България е невъзможна гражданска война.
58
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клонираните (селяните) атакуват!
57
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
По време на ТКЗС-то жените бачкаха на полето, а мъжете си пиеха ракията в кръчмата.Сега Рапонът пусна жените да му оправят София и държавата.Интересно той какво си пие в момента. Сигурно е 12-годишно уиски.А пурата е най-малко хаванска.Кой както е подреди, естествено.
56
1
 
2
 
! Отговори
До 53 преди 8 години
Ами търси си парите от твоите съграждани! Аз плащам наем , това значи че Общината трябва да обложи наема с данък и наемодателя да си плаща отделно данъка на апартамента!А пък и не изгарям от желание да стоя в София, на пролет живот и здраве заминавам зад граница а ти си живей злобарския живот тук!
55
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До OdysseusПоради что се срамиш да се наречеш по български?Поздрави на ***!
54
0
 
0
 
! Отговори
До 78 преди 8 години
Данък се плаща и върху земите отдадени под аренда, селяните колко декларирате?
53
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Много злоба в тоя народ.Абе я излезте малко на вън, че да се успокоителни.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе всичко хубаво, ама къпете се малко по-често, че воните. На къра може и вмирисан, ама в офиса...
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще помоля някой селски икономист да опише ТОЧНО как провинцията субсидира столицата?
50
0
 
3
 
! Отговори
До 53 преди 8 години
Абе *** , ДДС-то е виртуален данък който се препокрива , само че ще ми отнеме много писане да ти обясня!*** , запомни че всички данъци преминават през ръчичките на софийските чиновници и чак тогава се решава каква сума да се върне при кмета провинциалния град!То ако всичко беше според твоите съждения градовете щяха да са Автономия!
49
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До OdysseusАма там ходите ВИЕ, оранените мошеници. Щото половината "сУфиянци" забравиха къде са се родили. Забравиха как живеят майките и бащите им. Сбрахте се в софия като мухи на ла-но и лочите българската кръв. А лично ти / мъж ли си или пу-ка / даже и българско име те е срам да си сложиш. Ти ще ми говориш за живота ...........Поздрави на ***.
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живея в сравнително голям апартамент в центъра на София, наследство от прадядо ми. Годишно плащам около 450 лв данък сгради и такса смет. Плащам си като поп. Нека някой селянин каже той/тя колко плаща за къщата на село, която вероятно е с по-голяма разгъната площ от моя апартамент.
47
2
 
4
 
! Отговори
див селски рейнджър преди 8 години
Подавайте газ към Софеа и са небойте!!!
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Злобата побърква тоя народ. Това е. Пишат се глупости какви ли не.
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като са ви набедили за столица сте били кално, шопско село с население колкото Полски Тръмбеш.За 1 век как се става 1 млн.?Или те месните шопкини са имали по7-8 деца?