Бой, кръв... Не филм, а история от наше село

Битите пенсионери от Голям чардак разказват за ужаса си
12 яну 2016 16:14,
32
Бой, кръв... Не филм, а история от наше село
Снимка: Dnes.bg

Полицията в Пловдив активно разследва случая с побоя над възрастно семейство от село Голям Чардак.

Районната прокуратура вече образува досъдебно производство по случая,а действията на униформените са се ускорили, след като премиерът Бойко Борисов заръча до утре вечер да има арестувани за нападението.

Още по темата

"Текат активни мероприятия по установяване на извършителите, които са били маскирани", заяви пред Dnes.bg говорителят на прокуратурата в Пловдив Атанас Илиев.

В събота вечерта трима души влезли в дома на Манчо и Пена Манчеви и започнали да налагат семейството с метални палки. От ударите и двамата пенсионери са с тежки травми.

75-годишният мъж е в болница в Пловдив с няколко шева на главата, травми по цялото тяло и операция на крака.

"Тези, които са пратили да ги бият, са им платили, за да дойдат и да ме пребият", твърди Манчо, който е прикован към болничното легло.

Бой, кръв... Не филм, а история от наше село
Снимка: Dnes.bg

Нападателите изчакали той и 70-годишната му съпруга Пена да си легнат. Отровили кучето им, след което разбили вратата и проникнали в къщата. Тримата маскирани мъже започнали да налагат възрастните хора с метални палки. Единият крещял: "Къде са парите?". Стреляли по баба Пена и с газов пистолет, когато започнала да им се моли да спрат да бият мъжа й.

"Мъжа ми три пъти удариха, мен един път, кръв от него и от мене, все едно, че беше касапница", разказа Пена Манчева.

В един момент нападателите си тръгнали, без да вземат нищо. Семейство Манчеви цял живот се занимават със земеделие. Дядо Манчо вложил всичките си пари в земеделски земи. В къщата не е имало пари.

Според близки също не става дума за опит за кражба, а мъжете са били пратени да пребият възрастното семейство.

"Трябва да има закон като ти влезе в къщата, да го утрепеш, а не аз, ако го утрепя, да гния в затвора, а тия да са на свобода", призовава баба Пена.

В дома на семейство Манчеви и преди е влизано с взлом. Най-малко 30 пъти от двора им са крадени нафта и желязо. Разследването на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
БЕЗОБРАЗИЕ!!! Има ли полиция в тая страна или те са само за заплати?
19
0
 
0
 
! Отговори
ЗЛОСТЪР преди 8 години
До diasenПърви напускат кораба мишките, не генералите!
18
0
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
За тези хора АДЪТ трябва да им е като приятна забава..Да, но първо ще преминат чистилището - Белене демек.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, така е при развитата демокрация. Но пък в магазина на селото има банани! Всеки може да разправя вицове срещу Боко..не, срещу бай Тошо.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 12 пропусна герб
15
1
 
9
 
! Отговори
касандра преди 8 години
А каква спокойна държава бяхме. Плюя на тази демокрация.
14
0
 
9
 
! Отговори
gtf преди 8 години
копаш го в градината и толкова ...
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен това са представители на една раса, чието наименование е цензурирано е този сайт
12
0
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
не живея в българия и имам сериозен въпрос - ако те нападнат с бухалки и газов пистолет в собствената ти къща и ги убиеш, ше си имаш ли проблеми или е самозащита? Как човек може да се защити или просто трябва някак си да се опита в тази тарапана да не ги убие?
11
0
 
12
 
! Отговори
diasen преди 8 години
всичко за София,всичко за България-така някой разбира европейската ценностна сиситема-срам,това ли ви е ВЕЛИКАТА БЪЛГАРИЯ,избихте и прокудихте най-добрите си хора...?
10
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 8 години
не е правилно хората по селата да са беззащитни,там полиция няма и всяка реакция е късна,според мен където няма полиция на място ,хората трябва да имат право на оръжие със стоп патрони поне
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a na bas 4e Ba4varova ste si turi nova pri4eska po misnicite, "4et4icite na baba", kaso podstrigani kosmi obagreni na 4ervenoare be policaite- tolkoz li nemojete da arestuvate edna kaca za bezumnite ii bezdeistvia. abe utre vasi rodnini ste postradat po sastia na4in be. kakvo stoite. izlezta na sta4ka i premahnete tova bezumno sastetsvo.dobre nema da se basiram- taia kaca odi neobrsnata
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е да има демокрация!Нали така,господа и другари от СДС,БСП,ДПС,РФ .... и цялата управяваща ни след 1989г с.волоч и престъпници?Нали това искахте?А ако не сте го искали- защо го направихте? По заповед на Русия,САЩ,ЕС- или сами го направихте?Да унищожиш родината си,да унищожиш и прокудиш половината от сънародниците си - това не е престъпление!За тези хора АДЪТ трябва да им е като приятна забава!Скоро всичко ще си мине по местата! БОГ си знае работата!!!
7
1
 
10
 
! Отговори
Dan Kolov преди 8 години
Я да ми ги дадете тези три гейчета на меня... Да си поиграем с куражлийските им а****ета. Ще им простреля батка ви газовите им отверстийца...
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяко българско село е Кьолн, но не само по Нова година, а всеки ден!
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селяни,живеещи с мизерни пенсии, но знаещи как се произвежда хляба и друго ,с което се храним, за жалост и за срама ниса в такова положение, а погледнете другите- фолкаджийки-певачки, разни ьам непродуктивни телевизионни "деятели"- на почит и уважение,,,,???
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Връщайте се по селата и си пазете родителите , друга оправия няма и без това няма да прокопсате в градовете бачкащи за жълти стотинки на сулю направил бизнес по незнае начин . Другото е граждански отряди
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И отново, тотално безполезни полицейски хрантутници! Хората са ограбвани над 30 пъти и чак сега ще свършат за 5 стотинки работа и то защото пожарникарската им бащица им е заръчал изрично! Смех! Настават времена на саморазправа и самозащита. Лошото е, че закона е на страната на мародерите и взломаджиите. Поради това трябва просто всеки нормален човек да е подготвен за отпор, унищожаване на труповете безследно и отричане до последно, за да не го осъди малоумната ни прокуратура, че се е защитил!?
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквато държава, такива и престъпниците и: жалки. Какви пари може да име една селска възрастна двойка. Ама такива престъпници бият за 500 лв и убиват за 1000. Жалка история. Сигурен съм, че полицията нищо няма да направи, защото това е ежедневие по селата. Полицията го класифицира като битовизъм, защото ако си вършеше работата, нямаше да четем всеки ден това по новините.
1
1
 
58
 
! Отговори
земеделски апаши преди 8 години
Сега ще излезе , че не си е дал земите за обработване от правилния земеделец...