Обновяват тролейбусната мрежа в Перник

Общината влага 5 млн. лева
12 яну 2016 12:52, Красимир Ангелов
4
Обновяват тролейбусната мрежа в Перник
Снимка: Булфото, архив

Община Перник ще вложи 5 млн. лв. в проекта за интегриран градски транспорт от предоставените средства по оперативната програма "Региони в растеж", съобщи кметът Вяра Церовска.

Парите ще бъдат използвани за нова мрежа за тролейбусния транспорт, изграждане на нови спирки, контролен пункт и други. Предвижда се да бъдат закупени и три мотриси.

Общината възнамерява да инвестира и в екоавтобуси, каза още Церовска.

От март месец тролейбусите в Перник спряха да се движат, а в края на миналата година Пернишкият окръжен съд обяви в неплатежоспособност дружеството и откри производство по несъстоятелност. Така градът, сочен за един от най-мръсните в Европа, остана без единствения си екологичен транспорт.

Съгласно подписаното споразумение с МРРБ за Перник са предназначени 24 231 000 лева. Местната управа възнамеряваше да инвестира 18 млн. лв. от тях в обновяване на тролейбусния транспорт, съобщава БТА.

Според въведени ограничения в програмата обаче за транспорт могат да бъдат похарчени не повече от 5 млн. лева. За останалите средства трябва да се търсят други възможности, посочиха от общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Успех преди 8 години
Търсете и други източници на финансиране, за да може да се довърши и маршрута по линия номер 16.
2
0
 
2
 
! Отговори
Пу! преди 8 години
В България електрическия транспорт датира от 1901 година. Занемарихте България до ента степен. Пу не ви е срам!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перник да си обновяват тролейбусната мрежа, а Пловдив да я подготвиха за скраб! Няма ли главният прокурор да се самосезира защо във втория по големина град я затриха, все пак е и пловдивчанин