Бедствено положение в Смолян, сняг затрупва страната*

Червен код за 3 области, оранжев – за 13 области
Обновена: 17 яну 2016 08:31 | 17 яну 2016 07:30, Елка Василева
112
Бедствено положение в Смолян, сняг затрупва страната*
Снимка: архив, Булфото

Община Смолян обяви бедствено положение през нощта заради щетите от проливния дъжд, съобщи заместник- областният управител на Смолян Адриян Петров.

Река Черна е преляла в отделни зони в пределите на града, а пътят Смолян - Арда е залят на места. Наводнени са дърводелски цехове в кв. Устово в Смолян и ВЕЦ в с. Средногорци. Нивото на р. Черна се е повишило с над 1 метър за последното денонощие, а валежът вече преминава в сняг. Свикан е Общинският щаб за бедствия и аварии в Смолян, пише БТА.

Разрушителното пълноводие е отнесло понтонен мост при с. Средногорци. Аварийни екипи са отводнявали през нощта наводнени къщи в Смолян и Неделино. Ангажирани са доброволци, които работят за отстраняване на паднали дървета и издигането на диги за ограничаване на речното корито в областния град. Проблеми с проливния дъжд има и в района на с. Триград.

Дъждът в Смолянско вече премина в тежък сняг.

Сняг вали и в по-голямата част на страната.

Червен код е обявен за днес за три области – Смолян, Кърджали и Хасково, оранжев – за 13 области от Централна България, а за останалите – жълт.

Ограничава се движението на товарни МПС над 12 т. за цялата страна с изключение на областите Бургас и Варна.

Временно е ограничено движението на МПС по път II-81 проход „Петрохан“  поради влошена метеорологична обстановка.

Пътните настилки в цялата страна са мокри, в планинските райони са заледени, заскрежени, обработени и опесъчени, съобщиха от АПИ.

По автомагистрала „Тракия“ е ограничено движението на тежкотоварни МПС над 10 т. за област София; ограничено е движението на всички тежкотоварни МПС над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, трактори и специализирана земеделска техника, в участъка от км 55+627 до км 106+427, ляво платно, посока София, поради снегопочистване.

Алтернативният маршрут е: АМ Тракия -п.в.”Цалапица”-път I-8-Пазарджик -път I-8-Белово-Костенец- п.в.”Мухово”-АМ Тракия.

По автомагистрала „Хемус“ в  област София е ограничено движението на тежкотоварни МПС над 10 т.


Временно е ограничено движението на всички МПС по път I-5 Хасково - Кърджали поради снегопочистване.

Тази нощ беше ограничено движението на всички товарни МПС над 10 тона за цялата област Плевен поради снегопочистване.

Ограничава се движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета по път lll - 866 Кричим-Девин-Широка Лъка и път III-197 Девин-Борино поради обилен снеговалеж.

Временно е ограничено движението по път I-5 в участъка от с. Ягода до кръстовището с път I-6, поради паднал стълб на пътя. Шофьорите да използват обходен маршрут: с. Ягода-с. Ръжена-Бузовград-Kазанлък.

Ограничено е движението на всички тежкотоварни МПС над 12 тона по път I-2 на територията на Разград.

Временно е ограничено движението на всички МПС по път I-6 в участъка Мъглиж-Гурково поради влошени метеорологични условия, както и движението на всички МПС по път I-5 Русе - Полски Тръмбеш.

  * Информацията е актуализирана в 08.31 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: снягАПИСмолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина е мързелив и необразован, такива са около 70 % от хората . Всеки политиканства , плюе и го мързи да си изчисти снега пред къщата . При това положение и извънземни да дойдат да ни управляват , все тая полза никаква . Вижте във Враца където убиха момчето , над 30 души гледат и снимат с телефоните без да му помогнат . Така , че си заслужаваме мизерията и *** в , която живеем .
61
3
 
1
 
! Отговори
Procredit Hold. преди 8 години
A te imat gazovo parno i sa svejo sanirani tam...
60
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз сега се върнах, мислех да се спускам в рифа но нещо съм настинал от джунглата вчера, отидох и се намазах на белия плясък а жената отиде под дърветата на сянка, мързел ме обвзе, а екипировката ми послужи за възглавница, броях папагалите по дърветата накрая се прибрах карайки на автоматика доволно по джапанки и бански, тойотата е удобна кола признал съм ги.Какво друго те интересува? Пращах ви много пъти снимки но напоследък спряха да ги публикуват вместо това гледаме оскотялото битие на варг
59
3
 
14
 
! Отговори
до 77 преди 8 години
Стига сте се оправдавали с комунистите излизаите да чистите сле малко и аз ще изляза да проверя дали е изчистено.
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам гараж за които плащам ТАКСА смет и данък ! Да не мислите ,че правя повече *** от тези които си държат колите пред гаража ми и очакват от мен да ги пазя защото щом им спаднат гумите идват да се карат с мен..
57
3
 
11
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
Може да съм *** ама вече няма да ви работя без пари на умните !
56
2
 
2
 
! Отговори
до 63 преди 8 години
Ти като не смяташ аз пък смятам! Много ме интересува какво смяташ те тези отгоре такива смятащи им трябват и работливи! Айде много ти здраве...
55
2
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
ПРАВ СИ сложихме си гаражи и цакахме първо на голяма столична община после на районата община защото в УПИто някои не си бил платил данъците !
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 43" големите градове, в коЙто"" Обедително"...Сигурното е само едно - че си неграмотен и *** като тиквено семе...
53
6
 
7
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
Завиждаш ли ми на БЕЗРАБОТНИЯ !За мен тази държава е умряла няма да пипна нищо дори 5000 лв да ме глобят от ГЕРБТи като си толкова отворен какво правиш тука а не си навън да чистиш!!?
52
2
 
13
 
! Отговори
СТИГА ВЕЧЕ преди 8 години
Айде сега да видим по ЗУТ кой е собственик на мястото извън сградата! А пише общината вътре! Не е ли редно нещо да си го чисти собственика! Ние за стълбището сме си цанили чистачка!Значи ако решиш да си сложиш кафе машина,гараж или да отвориш кебапчииница и т.н пред блока неможе щото е на общината и трябва да ти разрешат и да се ръсиш за правото! Когато обаче го наваляло сняг тогава ставало твое и трябвало да хващаш метла и лупата! Благодаря няма нужда!
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да обиждате хората и да очаквате после да ви работят!Работех 3 години на едно място където ме изкарваха мързелив Съжалявам ,че въобще работех а не се мотах цяал ден като тези които лаеха по мен
50
9
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 8 години
Най голямите въшльовци с най голями претенции за чисти улици..... българите!
49
3
 
14
 
! Отговори
БЕЗРАБОТЕН преди 8 години
Миналанта седмица ходих в болница и ми казаха имаш за 3 месеца неплатени здравни осигоровки! Влезах в сайта на НАП и ги платих обаче не ми се промени отрази плащането защото е трябвало като съм останал без работа да подада в НАП ДЕКЛАРАЦИЯ 7 и сега трябва да отида в НАП да ме глобят 500 лв. и тогава ще ми се отрази плащането.ГЕРБ Видими Резултати Излизам само ако ще ги очистим тия БОКО.луци
48
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vargМрънкаш като кифла.
47
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 53Не живея в София. Чистя си пред къщата защото няма да ми окапят ръцете, приятно ми е да не газя в снега. Децата ми не стават целите в сняг.Нямам нужда да чакам кмета да ми изчисти пред вратата. Нито съм мързелив, нито ми тежи да поразгрея малко чистейки пред къщата ми.Освен това не смятам, че кметът е длъжен да ми изчисти тротоара. Е, аз не съм и атакуващ, комуноиден или ***. Аз съм нормален българин.
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във варна няма грам снежинка. Дано така си остане цял ден, че не ми се чисти утре сняг пред офиса.
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безплатен обяд няма ! Всичко се заплаща. Винетки ,Гражданска отговорност,Здравни осигоровки ... Декларация 7 глоба 500-1000 лв . при повторно нарушение от 1000-3000 лв. от БЕЗРАБОТЕН
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко.лук има не само в парламента, а и защо да чакаме до напролет.
43
3
 
8
 
! Отговори
до 53 преди 8 години
Ама тва си е моя работа! Частна собственост ако искам ще чистя! Разбрали квартален зевзек! Ти като искаш ходи да аргатуваш на фандъчка! Може о ударник да те направи като едно време с медал!