Марио от Белоградчик вече не е герой. Съжалява, но защо?

Момчето, което е пълнолетно, работи, ходи по барове, напуснал училище
Обновена: 27 яну 2016 12:29 | 27 яну 2016 10:35,
78
Марио от Белоградчик вече не е герой. Съжалява, но защо?
Снимка: кадър, Нова телевизия

През 2012 г. 15-годишният Марио от Белоградчик с риск за собствения си живот извади дете от пропаст. Тогава, преди 4 години, Марио, който расте в държавна институция, заедно с братята си, се превърна в национален герой.

Марио вече е пълнолетен и е избрал да напусне дома и училище.

Още по темата
Сега работи за 600 лв. и е доволен. Има собствени доходи, не е на режима от дома.

Възпитател от дома, в който Марио живял 16 г., разказва, че всички искали Марио да се изучи и да спортува, но той искал да е самостоятелен, да си купи кола.

"Те си мислят, че като излязат от тук, има цветя и рози и, че всичко им е дадено, но животът не е такъв", обяснява тя.

Марио обаче е щастлив от свободата си, седи до късно по барове с приятели. Преди време той искаше да стане футболист, но днес рядко рита с приятели. Марио не се е възползвал от поканата да стане част от младежката школа на "Левски". Не е искал да се разделя с братята си, не е искал да рискува. Днес съжалява.

"Трябваше да замина", споделя той. Възпитател от дома, в който живял Марио, разказва, че много хора са му подавали ръка, но той все не я поемал.

Приятели на Марио се свързали с школата на "Левски", обяснили кой е и какво е направил преди време, но от там му отвърнали, че е вече твърде късно.

Сега съжалява и, че е напуснал училище.

През 2012 г. най му харесвало вниманието и запознанствата. Най си цени статуетките и грамотите, които е получил. Сега твърди, че би започвал пак да рита и обещава пак да го направи.

"Вече е пълнолетен и си мисли, че никой нищо не може да му каже, но след време ще разбере, че не може така да постъпва", твърди Минко, бащата на Марио. По думите му трябва да продължи с футбола, но не вярва да го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
17
 
! Отговори
me преди 8 години
Не разбирам смисъла на статията. Марио е само на 19 години. Има време да реши какво иска да прави с живота си. Реално и на 30 и на 40 може да започне да учи, ако много иска. Но това не е задължително. Цял живот е бил по домове, не си е имал нищо, не е имал собствен живот, не е бил свободен да ходи и прави каквото иска. Сега се наслаждава на свободата си, после може да реши, че иска да прави друго. Животът е пред него и той ще си избере как да го изживее и ще си носи последствията.
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За разлика от повечето деца от тези домове Марио е имал уникален шанс, но той сам е решил да не се възползва от него.
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герой или не, всеки сам си избира начина на живот и после си носи последиците от решенията си. Марио е избрал лесния път, решил е, че така е по-добре и сега ще разбере, че е направил грешка, но решението си е негово, животът също, така че сега вместо да се развие и да постигне нещо повече ще работи за 600 лева (ако изобщо има работа) и това е. Той си го е избрал! Никой вече не може да направи нещо. Хората са се опитали да му помогнат, да го посъветват, той не е приел.
42
2
 
7
 
! Отговори
Контратеза !!! преди 8 години
Да се чете- Трудът е направил от ЧОВЕКА павиан бре!!!
41
4
 
5
 
! Отговори
Контрадарвинист !!! преди 8 години
Както е известно на тези на които само е известно-"Трудът е направил от ЧОВЕКА *** !!! Няма и няма как да има нещо по отвратително и наприемливо от ТРУДА бре!!! Бачкат само тези които НЕ УМЕЯТ нищо друго бре!Краденето и проституцията са също яко бачкане и са много изморителни бре!Така също е добре известно че ЧОВЕКА взет сам посебе си не е създаден за да работи-демек да бачка бре!!!Само най-заслужилите и умни съответно никога не са бачкали квото и да е!Форца Марио и помни-ТРУДЪТ УБИВА човек!
40
2
 
19
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Абе, а вие какви мечти сте имали на 19 ? Да ходите в библиотеки и да ставате велики учени? Или да покарате кола, да имате кола и да ходите да се срещате с хора. Б... ти и чу..каните сте. А пък знаете ли такъв живот се живее по домовете. Нямате право даже и да се обаждате. Този човек не е имало кой да му насърчава интересите и да му помага. Я има някой възпитател там на който му пука я не.
39
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчето си бачка, живее си, независим е и не виждам нищи срамно в това. няма и нищо срамно да работиш за 300-400-500-600 лв. Такава е ситуацията в България. Пък той си няма мама и тати, които да му вдигат стандарта, като на 80% от младежите в България. Няма лошо ,че момчето има приятели и излиза с тях пък образованието винаги може да си го завърши стига да има желание! Млад е, желая му успех!
38
3
 
17
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Детето е на 18 години и току-що е излязло от дом за деца. Кой ти каза, че след 2 години няма да поиска да си продължи образованието? Много хора изчакват известно време, за да си помислят и да решат какво точно искат да правят. А и да не иска да учи откъде-накъде някой ще го съди, и ще му слага етикети? Момчето е пълнолетно, самостоятелно, животът е пред него и на никой нищо не дължи!
37
3
 
5
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Не трябва да съжалява за пропуснатите възможности,едва ли е щял да постигне нещо кой знае какво ако няма футболен талант. Най-важното сега е да не тръгне по крив път, че с тези барове и приятели много лесно може да кривне.
36
6
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Марио от Белоградчик вече не е герой. Съжалява, но защо?Много хубаво заглавие. Напомня ми за съчиненията от четвърти клас за разходки с класа из Парка на свободата. Те завършваха винаги с думите- Върнахме се, уморени но доволни!И какво сега с Марио? Вместо да тича безмислено след топката набляга през свободното си време на питиетата. Мечтата на ***. Както е казал брадатия чичко Маркс- Питието определя съзнанието.От мене-На здраве, Марио! Живей си високо- процентов живот!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КонБез образование и с 600 лв. заплата какви мечти бе бай Кон ?
34
2
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Mario,Mario ti si prekrasen chovek i mladostta ti e predimstvo.Ne spirai da mechtaesh,ima i drugi vuzmojnosti,ako nyama otivai v chujbina i si ostani sushtiyat chovek.Shte rabotish i shte se opravish i bez Levski otbora.Ima mnogo po cenni momenti ot futbola,naprimer kato se ojenish i imash deca.Vsichko e pred teb!Bog s tebe momche!
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви барове с 600 лева заплата ? 250 лева сметки и останалото е по 12 лева на ден за манджа,тоалетна хартия,паста за зъби и тн.***
32
3
 
5
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Ами по снимката ... за жалост или момчето пие, или не си доспива от работа или пък е доста студено където са я правили ... Жалко наистина.
31
5
 
6
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
Драги, статията твърди, че който работи за жълти стотинки, но същевременно тича по барове и мисли само за кола (обществен статус, образование, ценностна система- не го интересуват) е пропаднал човек, да. Един истински човек, който има цел в живота се цели към образование, кариера, обществен статус. Този не ще и да чуе. Тъжно за него. Икономика все пак- трябва да има и обслужващ персонал.
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статията се опитва да внуши, че който е пълнолетен, работи и излиза по заведения е пропаднал човек. Така ли, Мария?
29
3
 
6
 
! Отговори
E> преди 8 години
Само Макаренко правеше от тези деца личности!Всички други форми,на запад и на изток,се оказаха неефективни за тях.Тепърва предстои да се връщаме към неговите идеи и педагогическа практика-за ролята на колектива като опора на личността например.
28
1
 
11
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
До Анонимен 28Подкрепям думите ти, момчето е добро, вече си изкарва парички, живее му се. Вярно, пропуснал е шанса да тренира в школата на Левски, но пък не знам дали не е за добро това, като знам каква е ситуацията там... ако няма кой да го подпре, няма как да стане професионален футболист. На младини всеки пропуска някакви шансове, но живота си продължава, така че му пожелавам да е жив и здрав, и да опази човечността си... все ще си намери мястото.
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо да не е? Работи, самостоятелен е и е само на 18 години. Кога стана престъпление да излизаш и да се забавляваш с приятели?! Може да завърши, когато реши. Аз познавам близо 30 момчета, които тренираха в Левски и ЦСКА от първи клас и нито един не стана футболист, защото не са Татиното, Зетя, Племенника и тн. Да е живо и здраво момчето и да продължава да бъде добър човек! Това е най-важното! Не всеки е готов да помогне, а са единици тези, които биха го направили, ако са изложени на риск.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** в случая е, че Марио е получил много възможности за развитие след онази случка, а той не се е възползвал от тях. Когато мечтаеш да станеш футболист и ти предложат да започнеш да тренираш в Левски, ми се струва странно решението да откажеш. Но в крайна сметка не бива да съдим много-много останалите - всеки има някакви проблеми, които по една или друга причина го отказват да следват мечтите си.