Заради борч към парно – половинка апартамент на търг

Куриозната продажба е обявена от съдия-изпълнител във Враца
Обновена: 3 фев 2016 08:47 | 3 фев 2016 08:37,
34
Заради борч към парно – половинка апартамент на търг
Снимка: flickr

Търси се купувач на половин апартамент във Враца. Куриозният търг е обявен от частен съдия-изпълнител заради борчове на собственика, пише "Стандарт.

Заради негови непогасени сметки за парно е наложен запор върху половината от имуществото му. Така се стигнало до абсурда да се продава половин жилище.

Пазарната оценка на 1/2 от въпросния имот е 14 200 лв., но началната цена на наддаването е 10 650 лв.

Стигне ли се до продажба, собственикът няма да има друг избор, освен да приюти новия си съквартирант.

Клетникът е само един от хилядите абонати, които висят с борчове във врачанската "Топлофикация". Над 1300 са делата, които дружеството води срещу длъжници.

Сред тях има и много фирми, като шампион по борчове е болницата "Христо Ботев", която виси с около 140 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Трябва цялото правителство да си ходи и то незабавно каква е тая *** възползват се от хората,че нямат пари и си правят каквото искат. По закон ако не се лъжа когато жилището е едно нямат право да го пипат.
25
1
 
3
 
! Отговори
Моооля!!!!! преди 8 години
Сградната инсталация вече една година е в съда. Кога ще бъде приключена тази незаконна обирация на хората? Има и европейска директива в държавен вестник. Борисоооов, остави внучето и си върши работата!!!!!!
24
0
 
1
 
! Отговори
Ванката преди 8 години
Няма такова нещо "съдия-изпълнител", има съдебен изпълнител. Съдия-изпълнител казват бабите пред пейката, а вие се броите за медия... уж...
23
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Но ако длъжникът има малка пенсия, заплата близка до минималната или е безработен и т.н. то не остава друг начин за удовлетворяване на взискателя освен публична продан.
22
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 8 години
До АнонименЕдинствено жилище е несеквестируемо, ако не е ипотекирано и не надхвърля определена квадратура, ако е делимо може да бъде разделено и да се продаде дял на публична продан, при ипотека подлежи на продажба изцяло. Продажба на несеквестируемия дял без съгласие на собственика е невъзможна. Началната цена на публичната продан е 75% от оценката на вещото лице. Всеки ЧСИ би предпочел да удовлетвори взискателя чрез запор на заплата или пенсия, спестявания и т.н.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нищо куризоно няма. Прегледайте продажбите на ЧСИ има десетки обяви за продан на 1/2 идеални части от жилища.
20
3
 
6
 
! Отговори
... преди 8 години
Това с топлофикациите е още един начин ДОРИ ДА НЕ ИЗПОЛЗВАШ НИ ТОПЛА ВОДА НИ ПАРНО ДОРИ ДА СИ МАХНАЛ И РАДИАТОРИ И ДА И СПРЯЛ ТОПЛАТА ИМ ВОДА, ТО ТИ ПАК СИ ИМ ДЛЪЖНИК! Това е нещо като данъка ДЕСЯТЪК дето е бил по време на ТУРСКОТО РОБСТВО! Само, че сега ни ЗАРОБВАТ "нашите" си "управници" Само, че САМО И ЕДИНСТВЕНО за благоденствието на техните си блиски и роднини!
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да си говорим ние не сме свикнали , че всичко се плаща . Просто има хора , които мислят , че ще им се размине , а то вече не става така. Не е приятно да нямаш пари , но така е при капитализма .
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простотии! И то незаконни. Или се изземва целият апартамент и се изплаща половината на собственика и се продава целия апартамент или собственика погасява борчовете. Този съдя изпълнител може направо да бъде уволнен. Простотиите в тази държава КРАЙ НЯМАТ. А много сме интелигентни и красиви иначе, българите. Ганьовска държава. Бетер Африка!
17
3
 
6
 
! Отговори
муш преди 8 години
Който не ползва да не плаща, ок! Така и трябва да се промени при тези п***ли топлофикации. Но който ползва нещо и не иска да плаща... ай сектир, от какъв зор? Ползваш - плащаш!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имотната мафия си е харесала имота,после ще му пратят покана за изкупуване и после ще му го вземат
15
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 16 преди 8 години
И да не забравяме - НАРОДЕН СЪД и концетрационни лагери. Затваряне на границите да се ограничат *** ценности и империалистическите напъни.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата топлофикация на РАЗСТРЕЛ +съдията изпълнител....
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом държавата не желае да защити интересите на гражданите,последните трябва сами да си ги защитят.Има много начини за това.Единия от тях е да ги изритаме от властта и повече да не гласуваме за тях.
12
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато тато ви построи комуналки и пресели от селата в градовете неь ривахте, сега ривеьете от за градо требе паре.
11
6
 
9
 
! Отговори
Половин човек преди 8 години
А колко е голям апартамента? Щото... В смисъл .. Ако е мезонет над 200 квадрата мен и половината ме устройва. А има ли как г-н съдия изпълнителя да ми го докара до софето че враца е много далече баце.
10
1
 
25
 
! Отговори
Батко ви преди 8 години
Не знам какво му е чак толкова куриозното. Пълно е с такива обяви в сайта на частните съдебни изпълнители. Половинка апартамент, четвърт апартамент, 1/6 апартамент. Имаш ли някакви дългове, особено към големите риби ЧЕЗ, ЕВН, Топлото, ВиК, НАП, издирват и запорират къде каквото имаш. Те лев не връщат, но имаш ли да им даваш- жална ти майка.
9
3
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Ти сериозно ли не схващаш защо плащаш 60 лева?Аз се сещам за поне две съвсем нормални причини ...
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този съдия-изпълнител сигурно е завършил право в Монтана с Фидоскинята !
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кат не мое плаща да се изнася и на село *** ще се окаже че не е плащал и месни данъци и такси!