Вход изгони съсед, имал борч от над 400 лева

Некоректният мъж не искал да дава "входски" - по 5 лв. на месец
5 фев 2016 09:07,
39
Вход изгони съсед, имал борч от над 400 лева
Снимка: Bulphoto, архив

Общото събрание на етажната собственост в русенския бл. "Мара Манева" изгони за 1 г. съсед от апартамента му заради неплатени сметки.

Районният съд в крайдунавския град потвърди решението на възмутените обитатели и осъди К.И. да покрие 50 лв. разноски на комшиите си по граданското дело. Той може да го обжалва пред окръжния съд, съобщава в. "Труд".

Некоректният съсед не искал да дава по 5 лв. на месец за почистване и за 3 г. натрупал 270 лв. борч към касата.

Съседите му го осъдили да плати накуп парите, но той продължил да се ослушва и за още 3 г. задлъжнял с общо 401,50 лв.

Хората по етажите се изнервили, че комшията им не изпълнява задълженията си като етажен собственик и свикали Общо събрание.

Управителят на сдружението му дал 15-дневен скор по закон, за да не го изгонят от апартамента. К.И. обаче не се стреснал и общото събрание гласувало да го извадят от жилището за 1 г. Съдът потвърдил решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
23
 
8
 
! Отговори
Булгар, Булгар преди 8 години
*** народ, слаба държава! Затова Ви крадат парите и път за 50 млн. лева след месец е за основен ремонт (справка щата Монтана). Веднага наплюхте човека, без да познавате случая. А всички останали комшии сигурно са цвете са мирисане,а ? Сигурно пазят тишина по нощите, чистят си снега, не си хвърлят фасовете и бутилките през терасата. Пълна простотия!
14
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре съдия изпълнител да му продаде апартаментът на търг да му плати кредитите и оня да поема към кофите.Най-хубаво към гробищата,но хей няма пълно щастие ,нали? Аз живея в такъв блок където 20 % от живущите са такива ***.Бяха 2-3 апартамента,после станаха 10.Бавно и неумолимо се превръща в гето.
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По закона на етажната собственост, има ли решение на общото събрание на блока, всеки е длъжен да дава. Ако не дава или му ги взимат през заплата/пенсия, или го гонят от блока. Нашия блок на тоя принцип не беше пипан 40 години - мизерия и смрад в общите помещения, но чистичко в апартаментите. Докато не се избра ново събрание и целия вход се реновира, дори и от най-трудните успяхме да вземем пари - за боядисване, дограми, хидроизолация и тн.
12
1
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
i nai interesnoto e 4e vazrastnite s edna penziika pla6tat a tiq s golemite zaplati se pravqt na tarikati ima6e edin takav v na6iq vxod uj biznesmen a ne pla6ta s godini tarikat
11
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така, браво на хората! Българина хем има претенции, хем не иска 1 стотинка да даде за собственото си местообитание. Който си е избрал да живее в блок ще плаща пари за да се поддържа общия дом, на който не му харесва да ходи на село.
10
2
 
43
 
! Отговори
пешо преди 8 години
браво бе хора, напълнихте ми душата!! и ние имаме един такъв, опитвам се като домоуправител да се боря, но когато никой не идва на общи събрания е адски трудно. колкото до коментар 2, дето ожалва съседа - въобще не ми пука къде ще спи. ако е толкова беден, че не може 5 лева да извади, продава си апартамента и си купува по-малък в беден квартал. никой не е длъжен да го издържа. а тоя коментиращ дето говори за герб - а спри се, никаква връзка няма. хората трябва да се научат да си търсят правата!
9
0
 
28
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Принципно е абсолютно нормално!Ненормалното е, че июа една група другоцветни, които нищо не плащат и никой за нищо не ги гони.
8
2
 
56
 
! Отговори
аха преди 8 години
И в нашия блок има един такъв. 5лв/месец за входа са му много, но всеки ден пуши по минимум кутия цигари. И дори понякога си изхвърля фаса на стълбите!!!
7
18
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Много лош пример - как да се започне нова война между съседите -и така незабелижимо да не виждат какво се случва около тях- грабежи икономически колапс морален колапс съдебен полицейски здравен колапс- беднотия смешни заплати - липса на работа - политици сключващи неизгодни договори за България -Принципът на ГЕРБ и на всички от 26 г насам в политиката е - Разделяй и владей -- Така направиха хората врагове един към друг- няма гражданско общество - няма интелигенция - останаха едни зверове с дрипи
6
19
 
19
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
Това,което се пропуска, е че човека няма нищо против да дава сумата, но е искал да види за какво се харчат парите.Явно е нямало отчетност, човека е обяввил бойкот и се е стигнало дотук.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това продължи 7 години
4
2
 
63
 
! Отговори
pepe преди 8 години
Браво, Русе!Крайно време е българският Андрешко да разбере какво означава ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ!!Етажната собственост е отговорност към останалите, комшулук ако искате.Дребния тарикат живурка и си подредил собствената килия, а пред входната му врата разруха.Писнало ми е от тарикати, дето карат лизингови коли, а немат 5лв за асансьор...и все им била скъпа сградната инсталация.Така е в целия свят и дано да става все по популярно в България. Трябва да се знае че безплатен обяд няма!!!
3
1
 
47
 
! Отговори
Parcuc преди 8 години
И в нашия вход има един такъв и май е крайно време и ние да го осъдим. 5лв на месец не може, т.е не иска да даде колкото му е таксата. Млад, здрав, работи и като го питаш как е положението винаги е много тежко...и той дължи сигурно едно 400-500лв.
2
5
 
52
 
! Отговори
didiridi преди 8 години
кадет иска да спи ...все друг да им плаща на такива сметките.
1
46
 
11
 
! Отговори
иван преди 8 години
и ако е беден и няма на улицата ли да спи?