Русенец прибрал 200 хил. евро от трафик на жени

Мъжът е задържан при операция, проведена у нас и във Франция
3
Русенец прибрал 200 хил. евро от трафик на жени
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

36-годишен мъж от Русе - организатор на трафик на хора, е задържан при проведена полицейска операция на територията на Русе, София, Силистра и Монтана.

Паралелно с действията на българска територия, в района на Марсилия полицейски служители са задържали и две жени - Г.Р. на 33 г. и Д.М. на 22 г., основни съучастници на К.Ф. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Граничните полицаи започват работа по случая през юни миналата година. Тогава те получават първата оперативна информация за група от района на Русе, която извършва трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България за страни от Западна Европа, основно за Марсилия във Франция. Установени са главният организатор на трафика К.Ф. и негови съучастници, както и 7 от жертвите - пълнолетни български гражданки.

По системите за бързи парични преводи, от Марсилия и други градове в страни от Западна Европа на името на К.Ф. и негови съучастници са изпратени повече от 200 хиляди евро, придобити от експлоатацията на жертвите на трафика. Г.Р. и Д.М. са събирали парите от сексуално експлоатираните жени в Марсилия и са ги превеждали на организаторите на престъпната дейност.

Служителите от Гранична полиция са осъществявали с френските си колеги през цялото време активен оперативен обмен на информация, отнасяща се до организатора на трафика, неговите съучастници, съвместни пътувания през граница и придобити материални облаги.

През октомври 2015 г. материалите по случая са докладвани в прокуратурата на град Марсилия, където е започнато разследване. През декември 2015 г. съдия-следователят по случая е изготвил молба за правна помощ, която е изпратена в България.

При полицейската операция в България са извършени обиск, претърсване и изземване. Иззети са и са прибавени към материалите по делото документи за извършени парични преводи, хардуер от компютърна конфигурация, мобилни апарати, златни накити. Разпитани са 15 души, пострадали от трафика и свидетели на престъпната дейност.

К.Ф. е предаден на на Окръжната прокуратура в Русе за започване на производство по екстрадиция. Съвместната работа по случая на граничните полицаи и френските им колеги продължава.


3
Още по темата: Франциятрафик на хора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 2 години
Повечето жени сами се третират като стока ....
А когато тръгнат да защитават сводника си , оставаш безгласна буква ...
Така че браво на момчетатаработили по разкриването е задържането ....
Но най - вероятно дълго няма да седи там където му е мястото ....
1
0
 
21
 
! Отговори
Джон преди 2 години
До yorgo
Говориш глупости и гнусотии. Що се отнася до сводничеството и проституцията - това трябва да се прекрати, хората не могат да бъдат третирани като стока или животни. Хора нека работим за нравственото повдигане на този народ което води до благополучие доколкото можем и да оставим цинизма зад себе си.