На война срещу винетките: 97 лева в жълти стотинки

Недоволни от цената на стикерите се заканват, че протестите продължават
24 фев 2016 14:52,
67
На война срещу винетките: 97 лева в жълти стотинки
Снимка: bgonair.bg

В Казанлък се проведе нестандартен протест срещу цените на винетките. Двама души закупиха стикерите си с жълти стотинки. Направиха го в подразделението на АПИ в Стара Загора.

Те са категорични, че протестите срещу високите цени на винетките ще продължават. Те настояват едногодишните стикери да важат от датата на закупуването им.

Соня, Людмил и Пламен закупиха двегодишни винетки буквално с жълти стотинки.

"Тук са 97 лева. Точно колкото струва новата годишна винетка. Събирали сме ги по една и по две стотинки", обясни Людмил.

"Това е нашият протест срещу цената на винетките, която не отговаря на качеството на пътя. Не сме спрели да протестираме вече четири месеца, само че управляващите се правят, че не ни виждат. И нямаме намерение да спрем да протестираме", добави Соня.

Служителят на Пътната агенция не отказа жълтите стотинки. Той прие почти 4 килограма монети на доверие без да ги брои. Спор предизвика искането му на ЕГН при издаването на документите, при положение, че в търговските обекти в България няма такова изискване.

"Добре, покажете ми тази наредба, която изисква да вземете лични данни", помоли Людмил.

След няколко телефонни позвънявания, служителят не успя да цитира точния текст, който изисква вписването на ЕГН при закупуване на винетка. Организаторите на протеста за пореден път заявиха своето искане.

"Настояваме цената на винетката и самият срок на стикера да е от датата на закупуване до датата на следващата година, което ще улесни много от водачите на пътни превозни средства", призова Людмил.

От АПИ потвърдиха, че могат да издадат сертификат за винетките, ако стъклото на колата е откраднато и счупено, но за целта трябва да има полицейски протокол от инцидента.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винетка? ???........- не благодаря.
11
7
 
2
 
! Отговори
varg преди 8 години
До 8и какво като ги броиш 3 часа стотинки, аз съм ги събирал цял месец стотинка по стотинка от соцялните които получавам че 3 часа не ме притесняват толкова затова гледам да е някой хубав мъж на гишето и не харесвам жени.Само така ще оправим България и малко помощ от Турция, или от Америка винаги ни е помагала срещу руските окупатори
10
0
 
12
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
Няма дума "стикер" на български.В България се нарича "лепенка".
9
1
 
20
 
! Отговори
Мо преди 8 години
Всички служители на Мвр не си купуват винетка.
8
0
 
33
 
! Отговори
? преди 8 години
вижте колко документа носите в себе си за да сте изрядно пред КАТ ! Книжка, талон, малък талон, квитанция за данък, контролен талон за застраховка, квитанция от застраховката, преглед, касова бележка от винетка, отрязъка от винетката ! отделно 3 стикера на стъклото !!!!!!! нещо забраих ли ? това нормално ли е ? а да докажа себе си имам една лична карта само ...
7
2
 
14
 
! Отговори
SS преди 8 години
Жълти,червени,бимбени все си е платил 97,00 лв ... голям протест няма що ...
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vargКво си възпитал : 0 Майтапиш се със служители, които нямат никаква вина. Аз ако съм на тях ще ти го върна по същия начин. Така или иначе са цял ден на работа, сядам и почвам да броя една по 1 стотинките и ще те държа в офиса 3 часа : 0 Да видим за кого ще е по възпитателно :)
5
0
 
18
 
! Отговори
B. преди 8 години
ТИПИЧНО С.МОТАНА Б.ЪЛГАРСКА РАБОТА.....НЯМАЛ СИ РАБОТА ТОЗИ А.МСАЛАК И ТРЪГНАЛ ДА СЕ ВДЕ.ТИНЯВА СЪС СТОТИНКИ.....ВИЖТЕ ГЪРЦИТЕ КАК ПРОТЕСТИРАТ БЕ.....И ЩЕ ПРИНУДЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ТЯХ.....ЛОШ БЪЛГАРСКИ МАТЕРИАЛ, ЛОООШШШШШ.....ЕДНИ ПРОТЕСТИ НЕ НАПРАВИХМЕ КАТО ХОРАТА СРЕЩУ С.ВИНЕТКАТА И ВИНЕТКИТЕ.....
4
0
 
30
 
! Отговори
До една свинетка преди 8 години
Този протест със стотинките си е истинско наказание отново не към конкретния виновен ! В крайна сметка 9 700 монети х 1 ст са си пак 97 лева! Но категорично настоявам ,че винетката щом е ценен документ с конкретна давност времева ,то тя трабва да бъде от дата до дата ! И второ щом има съответните времеви подраздели ....месечни ,седмични ,щом ВАС я определя като "ценен документ" ,"ценна книга" , то подразделите трябва да бъдат КРАТНИ за съответния период ! мес.=1/12 год и седм.=1/52 год.
3
1
 
6
 
! Отговори
112 преди 8 години
До до 112Ако имах трактор щях да си го карам на село и нямаше да ми трябва винетка :)
2
0
 
3
 
! Отговори
до 112 преди 8 години
Ти затова и нямаш трактор :)))В тази държава трактори (а и други средства за производство) могат да имат само едни определени хора.
1
0
 
17
 
! Отговори
112 преди 8 години
Ако имах трактор щях да го паркирам на жълтите улици и да ги блокирам