Рекордно: 12 537 нарушения на пътя само за седмица

Близо 400 от тях са за липса на винетка
24 фев 2016 09:54,
13
Рекордно: 12 537 нарушения на пътя само за седмица
Снимка: Bulphoto, архив

От МВР са регистрирали 12 537 нарушения на пътя само за периода от 15 до 21 февруари, съобщавят от полицията, цитирани от агенция "Фокус".

Издадени са 6025 фиша и са съставени общо 4351 акта. Издадените електронни фишове са 6413. Броят на установените неправоспособни водачи е 585. За периода са настъпили 114 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 11 души, 143 са пострадали.

Издадени са също 355 акта и 25 фиша за управление на МПС без винетен стикер.

От МВР обещават да продължат да следят отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам дали е рекорд или просто до сега КАТ не са вършили работата и следствието е ,че много хора намират за нормално да нарушават правилата, щом не ги санкционират значи е нормално.Това е добре за държавата защото могат по този начин да събират пари ударно когато им трябва.А и на катаджията ако му трябва нарушител може на първия завой да го намери а не цял ден да чака някой да наруши правилата.Въпроса е КАТ дали иска да научи да спазваме правилата или тази система им харесва.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемите по пътищата ни не са в тях или в това дали караш кола за 1 000 или 10 000лв. Проблемът е в главите ни.В никоя европейска държава няма поговорка като нашата- законът е врата в полето, през която преминават само говедата. Там дори да я кажеш няма да я разберат.
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурно Премиера ви е виновен , че карате като ов.це и пиете като св.ине . Сега кьораво и кьопаво кара кола за 1000 лв. и се прави на велик, защото иначе е кръгла нула в живота . Интересно всички пишат как пътищата са виновни , как полицаите са виновни , как времето е виновно , как св. синод е виновен , но никога шофьора .
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко крадливата Тиква пак ще напълни бюфжета та да има парички за изборите!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко акта написахте на АПИ за непочистени сервитути на пътищата, които влошават видимостта? Колко акта написахте на общините за неработещо осветление в населените места?Колко акта написахте на МВР за неработещи светлини и изтъркани гуми? Когато почнат поне това, едва тогава ще има обрат във войната по пътищата, защото не само шофьорите са част от нея!
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да напишете, истината е една. Тази разпищолила седемдесет хилядна тумба корумпета, трябва незабавно да се разтури по Грузински тертип. Това е банда регистратори. Оня ден ме обраха и идват три млади наперени киячета с един син бус. Тропаха и писаха половин час и взеха да събират цирка. Викам им няма ли да вземете отпечатъци? Ами не защото не било тежко криминално престъпление,ми отговаря едното рушветчийче. Е за какво дойде тази група непрокопсаници, да чистя и след тях.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kато им гледаш шкембетата на полецайте,добре заработват!
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А смятайте колко са нерегистрираните нарушения на булгарикус австралопитекус