Шофьор на автобус получи гърч зад волана

Продавачът на билети овладял возилото и спасил пътниците
29 фев 2016 21:45,
15
Шофьор на автобус получи гърч зад волана
Снимка: Архив Булфото

Продавач на билети в рейс 99 от пловдивския градски транспорт успя да спаси пътниците, след като 60-годишният шофьор получил гърч зад волана, пише "Монитор".

Инцидентът станал по маршрута на линията, а автобусът бил пълен с пътници.

Продавачът на билети – Сашо Юлианов, реагирал много бързо. Младежът скочил към получилия припадък шофьор и се опитал да овладее возилото.

Според очевидци кракът на водача бил на педала на газта и рейсът започнал да ускорява. Няколко минути продължила борбата на Сашо и опитите му да овладее автобуса.

Кондукторът успял да издърпа ръчната спирачка и да изключи от скорост машината и то на броени метри преди поредната спирка. На нея чакали около петима души, сред които и майка с малко дете.

Една от пътничките успяла да се обади на 112 и да повика на мястото линейка. В този момент край злополучния автобус преминала транспортна кола на Бърза помощ, която пътниците стопирали.

В транспортната кола обаче нямало лекар. Въпреки това шофьорът й спрял и тъй като е обучен да оказва първа помощ, се включил да помага за свестяването на получилия гърч шофьор.

Минута – две по-късно на мястото пристигнала друга линейка, в която лекар оказал помощ на водача на рейса и го превозили към МБАЛ „Пловдив”.

Медици коментираха, че ако това е първи гърч за този шофьор, той трябва да мине през абсолютно всички медицински изследвания, включително и през ядрено-магнитен резонанс, за да се установи причината за случилото се.

"Със сигурност този шофьор повече не би трябвало да работи като такъв, защото няма гаранции, че отново няма да получи гърч. Ако пък е имал епилепсия и го е прикрил от фирмата, в която работи, това е безобразие", коментираха лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще взима 200лв. пенсия ако се пенсионира сега.Ще не ще работи до 65 за да взима 400 ... Скапана държава сме
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВО ПРАВИ 60 ГОДИШЕН МЪЖ ЗАД ВОЛАНА НА АВТОБУС- НАЛИ ГРАДСКИТЕ АВТОБУСНИ ШОФЬОРИ СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 57Г- ВТОРА КАТЕГОРИЯ- ТОЧНО ЗАРАДИ ГОЛЕМИЯ СТРЕС И НАТОВАРВАНЕ. ЧЕ СМЕ КОРАВИ БЪЛГАРИТЕ ТОВА Е ЯСНО- СЛЕД КАТО ИЗДЪРЖАХМЕ ЧАКАНЕТО НА КОМУНИЗМА, А СЛЕД ТОВА ОЛИГАРХИЧНИЯ ПРЕХОД, НО НАЛИ СИЛИТЕ НИ СИ ИМАТ НЯКАКЪВ ПРЕДЕЛ- ДАЙТЕ ДОСТОЙНИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ЗА ДА СИ ПОЧИВАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ А НЕ ДА СЕ ГЪРЧАТ И УМИРАТ НА РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Пловдив, върви преминаване към някакво електронно таксуване, така че на кондуктори повече не разчитайте! Уволняват ги след 3 месеца!
4
1
 
22
 
! Отговори
вм преди 8 години
Народа си мре, не се шегува изобщо! Ваньо Танов, някакъв докато шофирал в Младост, тоя едвам прескочил трапа....като отиде човек на гробищата е страшно! Да задължат всички политици сутрин преди работа да минават за половин час през гробищните паркове
3
2
 
7
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Аз пък мислех че само в казармата може да се нагърчиш...
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До другаря бОрисов,Предложоние да се вдигнат годините за пенсиониране да се направят на 70 год.
1
0
 
52
 
! Отговори
nona преди 8 години
Все по-често ще четем такива "новини" за съжаление... пенсионна "реформа" в действие!!!Да ни е честото!А иначе човека да се оправя бързо,има още годинки да поработи до пенсия