Последната соц Комета у нас тъне в разруха

Доскоро плавателния съд се поддържаше като кръчма, но...
64

Снимка: Булфото

Последното останало цяло корабче Комета от времето на комунизма тъне в мизерия и разруха. То се намира във варненския квартал Аспарухово.

Доскоро плавателния съд беше заведение и се поддържаше, но след като кметът обяви, че е незаконно, сега то е изоставено на произвола на съдбата и се разграбва, съобщава историята му Булфото.

Всичко което може да бъде изнесено вече го няма, а самата комета се е превърнала в сборище на наркомани и съмнителни лица.

По всяка вероятност скоро цялата Комета ще замине за вторични суровини и така ще изчезне и последният атракционен кораб от времето на социализма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: кометаВарнакорабче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имате ли идея колко струва един такъв плавателен съд! Това и кощунство!
42
0
 
1
 
! Отговори
A. С. преди 8 години
В Русе има още една запазена "Комета", която на дунава се нар. "Метеор".И тя е действала като кръчма с хотелска част в края на 80-те и началото на 90-те. Намира се в двора на гребната база/морския клуб на Русенския Университет и вече е частна собственост на проф.Костадинов, който стопанисва базата.
41
11
 
7
 
! Отговори
Дермокрад преди 8 години
Напълнете я със взрив и взивете другия рудимент на куманизма-АЕЦ Козлодуй!!!
40
1
 
8
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Бойко потопи самолетът на Тато в морето край Варна заедно с националното флагче. Картината беше много тъжна за мен, най- вече като гледах как потъваше флагчето. Уж щеше да бъде атрактивен експонат за туристи. (?!?!?!). Минаха няколко години от тогава....
39
3
 
8
 
! Отговори
мда преди 8 години
Комети в момента има, но са крайно нерентабилни. Това е транспорт направен за речно плаване. разхода на гориво се покачва прекалено много при вълнение, което е нормално за морско плаване. Преди 2 години се возих на комета на черно море. има но за 2 години е намаляло ползването им поради скъпите билети... На всички ни се иска да имаме "светъл" спомен за тях, но истината е че не са подходящи...
38
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 50. СИГУРНО СИ НЯКОЙ КОЙТО ПО ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА Е БИЛ НА БАЩА СИ В СКОРОСТНАТА КУТИЯ И СИ Е ИГРАЛ С ЛОСТА. ОТ ПРЪЦЪФТЯВАЩА ДЪРЖАВА СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ В МУТРЕНСКА ТАКАВА. ЗАТОВА МУТРЕТАТА ЩЕ ВИ МААТ С ПАЛКИТЕ ПО ПЪТИЩАТА ЗА ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА АКО ИЗОБЩО ИМАТЕ ТАКЪВ!
37
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудесно, да отива за скрап като всички останали комунистически символи, напомнящи на режим унищожавал българския народ в продължение на десетилетия
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Словаците си ползват Кометите до ден днешен...
35
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 8 години
Нямаше да ми е мъчно за тази комета ако я бяха заменили три нови. За съжаление не е така.
34
0
 
12
 
! Отговори
ззз преди 8 години
Тъй като споменах и корабостроителницата във Варна, да ви дам няколко факти:Един човек взема (как така) почти цялата териртория на бившата корабостроителница, почва да се руши и разпродава всичко, копаят се жп линийте за скрап, събарят се крановете и машините за скрап (повечето уникални) събарят се сградите за да не се плаща данък сгради, а уникалните халета им се вади 4см. стоманен под за скраб и халето се преустройва за склад за жито.И на всякъде се тръби,че няма поръчки и работа и за това,
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да го откарат в Аралско море, не че там няма, там е пантеона на соц-комунистическото безумие! дето за да създадат работа на съветските инди.анци унищожиха природата на колосална част от планетата! - да строиме нови корабчета, бе, за чий ... са ни?!
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До +сега портокалите са с канцерогенна боя и миришат на химия
31
1
 
8
 
! Отговори
кк преди 8 години
вав БГ кое не е разруха освен парламента !
30
3
 
7
 
! Отговори
мда преди 8 години
Има нови и по хубави... старите на скрап или за кафенета и готово...
29
1
 
18
 
! Отговори
Велик Балкански преди 8 години
В Гърция има много такива ДЕЙСТВАЩИ комети. Мислех си , че и в БГ пътуват още.
28
6
 
26
 
! Отговори
+ преди 8 години
Изисква се малко усилие да осъзнаем какво имахме и какво нямахме, какво загубихме и какво спечелихме. Нямахме банани и портокали, сега има навсякъде, към тях бонус получихме престъпност и беззаконие, американо-европейски отрови, морален упадък и повсеместна неграмотност, както личи от коментарите тук.Но *** *** на бананаджийте не могат да го схванат това, те са от тарикатите дето правят ляв завой от най-дясна лента, защото карат Мерцедес комби 2004 и са над простолюдието.
27
0
 
11
 
! Отговори
ззз преди 8 години
до: Станой от Ахелой Сигурно говориш в преносен смисъл, щото кометите не ръждясват - просто те са основно от алуминиева сплав и крилете от неръждаема стомана.Естествено и те корозират, но специално тези дето зимуват във Варна бяха в много добро състояние, напълно функционални, с перфектен подменен интериор и с десетки години живот пред себе си ... но ако не се субсидират от държавата - няма как да оцелеят. Такива проекти никога няма да са на печалба но и в никакъв случай не са на загуба.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От всички соц паметници можем да правим туризъм. Тази история е интересна за европейците. Но защо в България всичко се руши. Защо народът ни не гради а само руши. Бетер *** сме.
25
0
 
14
 
! Отговори
Хой преди 8 години
Глупости! Последната била..! В Несебър през лятото има една реновирана и РАБОТЕЩА комета. Извършва превози до Бургас и до Приморско. Цените са й малко солени - до Приморско ни взеха по 45 лв. в едната посока! Но пък така се върнах в детските години.
24
9
 
7
 
! Отговори
me преди 8 години
Стройте нови кораби, за да има работни места, а не се прехласвайте по соц-***, които носят спомени на мухъл!