Мигранти и трафиканти спипани край Свиленград

32-мата чужденци са в дом за бежанци, а седмината трафиканти - в ареста
4 мар 2016 14:45,
18
Мигранти и трафиканти спипани край Свиленград
Снимка: Архив, МВР

32-ма мигранти и седем трафиканти са задържани при полицейска операция край Свиленград. Акцията е във връзка с миграционния натиск и незаконния трафик на чужденци през границата, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Криминалистите от Свиленград са получили информация, че в района на село Сладун ще пристигне група от незаконно преминали на наша територия чужди граждани, които ще бъдат извозени с автомобили до вътрешността на страната.

Сформирани били оперативни групи, съвместно със служители на граничния полицейски участък в Свиленград. В полунощ на 3-ти март били задържани 32-ма чужди граждани без документи за самоличност. От тях осем били жени, шестима - мъже и 18 деца.

В местност край Сладун са били намерени и три автомобила.

Чужденците - от Ирак, Сирия и Турция, са били отведени в патрулната база "Капитан Андреево", а след това са били настанени в Специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Сидмината трафиканти - четирима от Харманли, двама от Любимец и един от Симеоновград са в ареста. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от турция?!? А баклава и цигари донесли ли?
8
0
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Защо трафикантите не се съдят за държавна измяна?Доживотен и пълна конфискация на имуществото-това е истината.Та на практика престъплението им е подпомагане на врага!
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо нелегално преминали границата ни се настаняват в домове.Още на границата да се връщат обратно от къде са влезли или отстрел на място.Каналджийте да им се отнеме българското гражданство и вън-свят широк.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ако реша ей така си да мина през гръцката граница незаконно, дали ще ме настанят някъде на удобно в страната, или направо ще ме арестуват, глобят, депортират и т.н.?
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
там няма все още ограда , има едно дере от едната страна е БЪЛГАРИЯ а от другата е ТУРЦИЯ, МНОГО ЛЕСНО СТАВА , ОСОБЕНО И АКО СИ СЛУЖИТЕЛ НА ГРАНИЧНА
4
4
 
11
 
! Отговори
FBI преди 8 години
КАК СА ВЛЕЗЛИ КЪДЕ Е ТАЗИ ОГРАДА ЗА МИЛИАРДИ , ГЕРБ ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА А ТЕ СИ ВЛИЗАТ ЛИ ВЛИЗАТ
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Служителите на гранична тях следете ,, там е заровено кучето
2
0
 
42
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Нелегалните имигранти не трябва ли да се натирват обратно ? Защо като стъпят в България и стават легални ? Настанени били в дом за бежанци ....че те не са никакви бежанци !
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЗИ КАНАЛДЖИЙЙЙ ОТ ХАРМАНЛИ , СИМИОНОВГАД , ЛЮБИМЕЦ , КАК ТАКА ЗНАЯТ ОТ КАДЕ ДА ПРИКАРАТ МИГРАНТИТЕ , Я ПРОВЕРЕТЕ ГРАНИЧНИТЕ ПОЛИЦАИ ИМАЛИ ОТ ТЕЗИ ГРАДОВЕ СЛУЖИТЕЛИ НА ГРАНИЧНА , СИГОРНА СЪМ ЧЕ ИМА , И ТЕ СА ЗАМЕСЕНИ В ТАЗИ ДАЛАВЕРА , АЗ СЪМ ОТ ТОВА СЕЛО ЧЕ НЕЗНАМ ОТ КАДЕ ТОЧНА ДА ПРИКАРАМ ТАЛИБАНИТЕ