Шофьор на турски тир виновен за мелето на "Тракия"

"Чудо е, че оживяхме", разказа пътничка от катастрофиралата кола пред Dnes.bg
6 мар 2016 19:15,
64
Шофьор на турски тир виновен за мелето на "Тракия"
Снимка: Dnes.bg

Лекият автомобил на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, който се преобърна в канавката, е бил засечен от преобърналия се тир. Това се е случило, докато колата е изпреварвала камиона.

Още по темата

Инцидентът блокира за часове движението по аутобана.

В колата пътували мъж и жена, които оставили малката си дъщеря при роднини минути преди инцидента. Двамата отивали на почивка.

"Цяло чудо е, че оживяхме, след като тирът буквално ни връхлетя и ние се търкаляхме по таван", разказа пред Dnes.bg пътничката в леката кола – Мариета Нанева.

Жената допълни, че са се движили със 130-140 км/ч.

За щастие инцидентът се размина без жертви, но материалните щети са значителни. Според съпрузите водачът на тира е заспал и загубил управление над превозното средство.

"Очите му бяха кървясали, личеше си, че е недоспал. Няма ли кой да ги проверява, можеше да ни убие", заяви още жената.

Шофьор на турски тир виновен за мелето на "Тракия"

 
Часове наред стотици хора бяха блокирани в коли и автобуси на магистрала "Тракия", километър след разклона за село Стряма. Сред тях имаше и малки деца.

"Никой не дава информация, нямаме нито вода, нито храна", заяви една от блокираните.

Хората призоваха за по-строг контрол при водачите на тирове.

"Бързат, за да направят повече курсове и после катастрофират", заяви шофьор от блокадата.

Блокадата принуди по-смелите шофьори на автомобили да обърнат и да карат в насрещното движение, за да се измъкнат от пътния капан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магистрала с две плътна хахаха
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви магистрали какви аутобани, то това са между селски в най добрият случаи къси между градски пътища. Хората отдавна строят с перспектива за бъдещето, а нашите само мажат очите на хората и $усвояват$ за лична сметка обществени пари.
34
6
 
0
 
! Отговори
Лудия преди 8 години
До АнонименСамо не разбрах нещо хвалиш ли се ? Сигорно като влезеш в бензиностанция викаш една винетка и резорвоара до горе :)))))
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Как може на 400км път да не си носиш храна или поне вода не ми е ясно."Съжалявам, aма не нося. От година и половина пътувам - 400+ км е дестинаията, на всеки 2-3 дена(според както се наложи). От 6 сутринта до 7:30-7:45 някъде съм минал половината път, спирам да пусна една вода и да се поразтъпча. После преди 10 съм в крайната точка. И досега - никакви проблеми - нито с вода, нито с храна. Вече около 90 000км пропътувани така(колата си я взех нова - километража е на 110к, от тях 90к служебни).
32
7
 
11
 
! Отговори
ТИРАДЖИЯ преди 8 години
турците са калпави шофьориДАИ КАКВО ПРАВЯТ ПО ВЪПРОСА. ИЛИ ТРЯБВАШЕ РЕЗНЯКА ОВЦА ДА ЗАТРИЕ СЕМЕЙСТВОТО.НАЙ СМОТАНИТЕ И ГЛУПАВИ ТИРАДЖИЙ СА ТУРЦИТЕ
31
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога иддиотите от Парламента ще приложат европейските правила - да не пътуват товарни камиони през уикенда. Ама нали се дупим на Тулция- затова ги пускаме в неделята, за да могат през седмицата да си карат из Европа. А милицаите спят и дремят, изобщо не работят!
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е те тиа турци не се научиха да шофират ей,в бг катастрофите са или от бмв или от турски тир - всякакви други катастрофи са сигурно 10%
29
0
 
8
 
! Отговори
Дянков преди 8 години
Кога ли, ще обърнем внимание на себе си...?И, кога ли...? Ще погледнем сами, поведението СИ, на пътя.........????????????????
28
0
 
5
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Абе вие как разбрахте, че жената е карала !?!Случват се такива работи, шофьорът на леката кола не е виновен ( дори и жената да е била )!Добре, че е нямало жертви и пострадали!
27
15
 
6
 
! Отговори
Венета преди 8 години
Какво като е жена, бе?Недейте колеги така да ни подценявате ,че и аз съм жена и не е проблем 130 км даже ми се е случвало да карам в Словения с 180км/ч в крайна лява лента и зад мен някаква спортна кола и се наложи да мина в средната лента за да дам път.Човекът караше със сигурност с над 200 км/ч.Дланите ми се изпотиха.
26
30
 
12
 
! Отговори
шофьор преди 8 години
Какво ? Жена шофьор карала със 130 км (!?!) и сигурно си е говорила със другите жени в колата, а като знаем жената не може обикновено да прави две неща в същото време правилно.И изобщо не споменавам за способността за смяната на кружка.Да не говорим са спобността за преценка на ситуация на път, техническа култура, чувство за време/разстояние, опит като шофьор, паник мисли, депресия и др.Те мразят да карат кола защото е скучно и изисква постоянно внимание и мисловен процес.Карай бавно, *** !
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
viv normalnite evropeyski dirjavi dvijenieto na tirove po praznitsi i po4ivni dni e zabraneno.
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция вече открито тества почвата за инвазия на наша територия
23
1
 
17
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
трябва въобще контрол по пътищата който КАт - спят в повечкото време / в другото прибират рушвети! всичко е заради смартфоните!!!
22
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така става като ходите до гърция а не си стоите на задниците
21
0
 
11
 
! Отговори
Петьо преди 8 години
Как да нямаше.Да не са прелитали през страната ни.Много ясно, че и през 70-те и 80-те винаги са минавали турски камиони.Даже тогава беше и по опасно , защото нямаше аутобани.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече курсове тираджията не може да направи, просто предната вечер се натряскал.
19
0
 
10
 
! Отговори
до 8-ми преди 8 години
Разбирам сарказъма в коментара ти , но откакто се помня ,зимата винаги съветваха да тръгваш на път подготвен - пълен резервоар ,вода ,одеало , а баща ми до последно имаше една сгъваема лопата в багажника на ладата
18
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българин с кола е многократно по опасен от пияна едноока маймyнa на мотоциклет!Купил съм си сурплас Леопард две да го ползвам из пътищата на великия балкански бантустан Бyлгapистан!ПС - Откога синонимната дума за българин "маймyнa" стана цензурирана????
17
3
 
6
 
! Отговори
Nbr преди 8 години
Няма никакво значение какъв е камиона или шофьора. Трябва да плати за всички щети и повреди които е причинил на пътното платно и пътуващите. Като му бръкнеш в джоба едно 100 хил. Евро , както е в Германия и тук че карат нормално. Не стига, че пътната им такса е без пари, ами и ще ми заспиват и ще блокират магистралата.