Ранните резервации от Русия – с 20% повече

Според туроператори в Москва морето ни ще е бестселър
7 мар 2016 07:49,
57
Ранните резервации от Русия – с 20% повече
Снимка: архив Булфото

С 20 на сто са повече ранните записвания от руснаци за лятна почивка в България. Това съобщи шефът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Той обясни, че общо направените записвания от Русия представляват 4 на сто от броя туристи, които се очаква това лято да дойдат от там на черноморските ни курорти, пише "Монитор".

Според Майя Ломидзе, изпълнителен директор на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР), руснаците се приспособяват към обезценяването на рублата, правейки по-рано записванията си за почивка. ”За разлика от преди 2-3 месеца търсенето не се влияе много от колебанието на валутните курсове. Няма вече паника”, обяснява тя, цитирана от РИА Новости.

Според Ломидзе е трудно да се очаква руснаците да продължат да пътуват и почиват в чужбина, както са го правили преди 2014 г. Едновременно с това обаче тя смята, че в сравнение с началото на миналата година много повече са ранните резервации за курортите извън Русия.

Причина за това е и поевтиняването на самолетните билети, стимулирано от падащите котировки на петрола. Средното понижаване на цените на авиопревозите за вътрешните полети в Русия е почти една пета, а за чужбина - над 16 на сто, уточнява Lenta.ru.

Туристически експерти прогнозират, че най-голям интерес от страна на руснаците за летуване ще има към Кипър, България, Гърция и Испания. По информация на сайта atorus.ru отстъпките за ранните записвания в Русия за почивка в нашите летни курорти достигат до 30-40%. Според руски туроператори, цитирани от портала България това лято ще стане бестселърът за братушките. Причината са по-достъпните цени, даващи възможност за по-дълга почивка от 11-14 дни.

"Обикновено братушките, подобно на българите се записват в последния момент", обяснява Румен Драганов. „Всичко е въпрос на народопсихология. Част от тях може би изчакват евентуално поскъпване на петрола да повиши курса на рублата и така почивката да им излезе по-евтино.

"Англичаните са най-предвидливи и по-голямата част от тях си резервират почивката за лятото от предишната година. Германците се записват за летуване през януари. Гражданите на страните от Централна Европа Чехия, Полша и Унгария го правят в момента. Досега са се записали около 6 на сто от чуждите туристи, които според прогнозите биха летували по нашите черноморски курорти”, уточни Драганов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Успокойте се всички нервни българи и хохлите, никой да ви не пристигне.
17
4
 
7
 
! Отговори
ДИДО преди 8 години
Ама как си ги връткаме с Турците ....през година :)))))
16
8
 
15
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
Пухльо,когато един западняк хвърли толкова пари колкото един руснак ела и ми се обади!Руснаците са широки души,не като ония европейци- стиснали са се,че чак ще се удушат!
15
11
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Сега ще оповръщат черноморието и ще ви oнодят приятелките. По-неприятен от руския летовник няма. А и защо се целят в европейските държави, след като Раша е такъв рай?!?!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви братушки. Нали плювате по тях, а сега били братушки.
13
4
 
19
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
Аве гъдьо, ти бил ли си по морето, че да викаш "пияни руснаци". Щото аз съм живял в морски град и всяко лято се шляехме по плажовете. Та да ти кажа, льольо, че основната група руснаци бяха семейства с деца или групи тийнове от организирани училищни почивки. И да ти кажа че разликата между англичанинка и рускиня е голяма. Ама уви, ще плющите в БГ само дебели англичанки, хубавките рускини вече неходят в БГ
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво мисли сега онази некадърна ушата министърка ?
11
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
където тръгнат руските туристи,другите бягат.същото стана преди години.въпросът е ,искаме ли качествен туризъм с нормални хора и условия или искаме мутренски туристи, пияни руснаци и англичани
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тез па простаци, тръгнали у нас да почиват. Незнаят ли, че ние сме с евро-атлантически ценности... Нямаме нужда от руски пари и туристи. Нас САЩ, НАТО и ЕС ни храни и залива с пари, туристи, инвестиции, переспективи... Красота...*** се разбира се. Няма да видят нашите хотелиери много руснаци, онези печалби дето ги правеха с наплива от руснаци преди години повече няма да има. Както има анти-руска пропаганда в БГ,така има анти-БГ в русия.
9
0
 
7
 
! Отговори
народна мъдрост преди 8 години
на прехвалени ягоди с голяма кошница не ходи!Много приказват и се хвалят некви си туроператори. Ара, да си мине лятото по живо по здраво и тогава да се хвалим. Дай Боже!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом другите туристи не посещават бг черноморието и нашите пишман хотелиери разчитат на руски туристи това говори много лошо за обслужване и условия.отделно,у нас всички хотели са на политици магистрати мутри и са от крадени пари.искам всички да фалират
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братя за бога не идвайте тук!Ще бъдете оскубани и окрадени яко в мръсните хотели по морето
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
който е почивал в хотел заедно с руски туристи знае че това е крайно неприятно.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПутин забрани почивките в комшулука! Турците вият кат вуци на пълнолуние!
4
6
 
0
 
! Отговори
НИЛАТС преди 8 години
НЕКА ИДВАТ! БЪЛГАРИЯ ПРЕДОСТАВЯ БЛАГОПРИЯТНИ УСЛОВИЯ НА РОДНИНИТЕ НА ИЗБИТИТЕ СИРИИСКИ ДЕЦА, ДА СИ ОТМЪСТЯТ!
3
3
 
2
 
! Отговори
servityor преди 8 години
ako ima shvedska masa ushankite vzemat poveche ot kolkoto mogat da qdat za da hvarlat v koshcheto hranata nqma po golqma pomiq ot tezi
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да идват, трябва да изгоним дебелите бозави луничави разплути ингилизи да не мърсят морето.
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли, братя!