Затворник в отпуск убил възрастен мъж край Айтос

Той имал присъди за грабежи и изнасилване
Обновена: 12 мар 2016 18:51 | 12 мар 2016 15:33, Веселина Йорданова
37
Затворник в отпуск убил възрастен мъж край Айтос
Снимка: архив, БулФото

Затворник в отпуск е убил възрастен мъж край Айтос. Това съобщиха старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас, и Калина Чапкънова, административен ръководител на Бургаската окръжна прокуратура.

Жертвата е на 75 години от руенското село Люляково. Мъжът е изчезнал на 9 март. Сигнал за това, че го няма, е подаден на 10 март в полицията в Руен.

При издирването по пътя Айтос-Провадия в гориста местност вчера е открита колата на възрастния човек; на около 500 метра от нея - и тялото му, предаде БТА.

Вероятно смъртта е причинена от удари по главата. Може би с камък, каза прокурор Чапкънова. Това обаче ще се изясни при съдебно-медицинската експертиза.

Комисар Калоянов добави, че тялото е открито около 16.00 ч., а соченият за извършител е заловен около 19.30 ч. в град Дългопол със съдействието на ОД на МВР-Варна.

В момента се намира в Бургас. Името му е Ремзи Мустафа и е на 46 години. Той изтърпява наказание във Варненския затвор и е бил пуснат в отпуск от 9 до 14 март. Има и предишни присъди, сред които за грабежи и изнасилване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Айтосубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бах в тия затвори няма ли някакво елементарно психо препитване и контрол на хората, които мислят да пускат в отпуск (отпуск от затвора, звучи яко ... според наказателния кодекс по 20 дни годишно ли се падаше на всеки затворник платен отпуск??)
1
0
 
79
 
! Отговори
Руди преди 8 години
Ей ква е тази демокрация бе мааа му , как може да има отпуски за затворници, бе ние едно време в казармата нямахме отпуски.