Физическият убиец на Шарков не е единственият виновен!

Близките на убития командос продължават да търсят справедливост
14 мар 2016 19:20,
16
Физическият убиец на Шарков не е единственият виновен!
Снимка: кадър Нова тв

"Физическият убиец не е единственият виновен за смъртта на Емо. Ние продължаваме да търсим справедливост и отговорност", каза пред "24 часа" съпругата на убития командос Емил Шарков, Милена по време на възпоменание за 2 години от смъртта му във Велико Търново.

Още по темата

На 14 април 2014-а Шарков бе просрелян смъртоносно при кървавата акция на СОБТ в Лясковец за обезвреждане на агресивния и въоръжен до зъби Петко Петков. Той отри огън по баретите, уби един и рани още трима негови колеги. Миналата година Петко Стрелеца получи доживотен затвор без право на замяна на първа инстанция.

"Няма възмездие след така загуба, нищо не може да овъзмезди липсата на Емо, но ни остава да работим за доброто му име да пазим светла паметта му. За мен лично това е каузата- примерът да се дава на младото поколение, да не се забравя геройството и подкрепям такива инициативи. На 9 април във Варна е следащото събитие - голям паметен концерт за загинали служители на МВР ще се направи с подкрепата на Община Варна в Двореца на културата и спорта. Така че за мен това е смисъла, да не се губят ценностите в нашето общество и да се тачи героизма", допълни Милена Шаркова.

"Ще направим всичко възможно, каквото е по силите ни, но Петко е само физическият извършител. Има и други хора, които са виновни", допълни бащата на Емил, Емил Шарков -старши.

На тъжната годишнина близки и колеги от спецотряда, ученици и представители на местната власт, положиха венци и цветя и почетоха паметта на Шарков с минута мълчание пред паметните плочи в Професионалната гимназия по електроника в Търново, където той е учил, и в Лясковец, на метри от лобното му място. В Лясковец бе поднесен венец и от името на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
vt преди 8 години
хти "командосите" един луд чичак с ловна пушка убива ЕДИН и ранява ТРИМА смяххх.. и това са най-елитните полицаи в МВР аахахахах много зле.Ясно ми е какви "командоси" са 90% сигурно с бирени шкембаци, живуркат си с държавни заплати ядат и пият в месеца 1 път да ги дигнат.Чрез тях отново виждаме българските държавни чиновници в пълния им блясък на търтеи !!
9
1
 
3
 
! Отговори
Затворко преди 8 години
До АнонименВиновни са си командосите, знаят че Петко има оръжие, защо са се натрупали като чували. Трябвало да приложат малко тактика, шумова граната през прозореца и тогава влизай.
8
4
 
7
 
! Отговори
Х преди 8 години
Най виновни са ръководителите на тази тъпотия по начина на задържане-и най тъпият селянин знае ,че при бясно куче с викове и крясъци не се влиза.Виновни са и командосите,те вярвам не са роботи ,а мислещи същества и можеха да откажат тъпотията,защото при случай на провал те са пострадат най много както и стана-Гюро-Михайловци.Кой може да обвини един психично-болен човек, който е стресиран от виковете и думкането по врати и хвърченето на стъкла-отговора е един корумпираната съдебна система на Бълг
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Риска на професията.и защо трябва да има виновен?някой на сила ли го е карал да става ченге?поел си е риска.на 40 год.пенсионер.заплатки на куп.изтеглил късата клечка.а пари от петко нема да види.той е луд и така му изнася.и по мене да стрелят няма да им простим.щото ако шарко беше застрелял петко нямаше да го съдят.жена му щеше да е много щастлива че мъжът и е отнел човешки живот.така че всеки си моси кръста !
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До RosenТи рискуваш единствено да се напишкаш, когато гледаш екшън.Що ли се произнасяш неподготвен.В случая виновни са тези, които са подценили ситуацията и човека насреща.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябвало е да му пуснат парализиращ газ.Като го приспят могат и един турнир на белот да си направят по групички и след тва да го арестуват.Не е възможно да нямат упойващ газ?Или нямат?
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Женaтa е опукaлa зaстрaховкaтaБaй Петко е беден кaто църковнa мишкaИ търси друг виновен дa плaти кръвнинa хиляди левове
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
голяма грешка е че колегите на Шарков не са утрепали в калабалъка откачалника Петко -сега доживот ще е на държавна издръжка и ще го хрантутим за да дебелее поне още 20 г.
2
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1 ти нормален ли си - нахлули били при невинния бай Петко ,аууу той бил един пенсионер кротък и на мравката път правел ,а някакви командоси изведнъж посред нощ го нападнали и то завалията като се отбранявал взел че утрепал един от тях ,което му е позволено щото като командос трябва да очаква че някой може да му свети маслото ..... само не разбрах накрая на какъв наркотик си ??????
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да търсят виновни, сред тия дето му дадоха заповедта за това малоумно нахлуване.