7 000 са британците, постояно пребиваващи у нас

Най-много живеят във Варна, Търново, Бургас, София...
Обновена: 15 мар 2016 15:06 | 15 мар 2016 14:52,
27
7 000 са британците, постояно пребиваващи у нас
Снимка: Булфото, архив

Около седем хиляди са британците, постоянно пребиваващи в България, съобщи на пресконференция във Велико Търново посланикът на Великобритания Ема Хопкинс.

Тя отбеляза, че районите с най-голяма концентрация на британски граждани са около Велико Търново, Ямбол, Бургас, София и Пловдив.

Посланик Хопкинс представи проект, чиято цел е да насърчи британските граждани да се регистрират в тримесечен срок за продължително или постоянно пребиваване пред съответните власти в България, съобщава БТА.

Документите са преведени на английски език, а към тях има брошури с ясни инструкции за попълване на формулярите.

Подробната информация на английски език ще бъде поместена в сайта на дирекцията "Миграция" към МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щяха и да са повече и от това само полза щяхме да имаме.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре са дошли! България може само да печели от това, и няма какво да загуби. Това са все цивилизовани, мирни хора които идват тук да си прекарат старините на спокойствие сред природата, далеч от лудницата на големите мръсни мегаполиси, където живота е ужасно скъп.А познавам много англичани тука, и са все свестни хора. За разлика от имигрантите от изтока, които ако им се падне възможност ще ви заколят за 100 лева или защото сте обидили пророка...
6
2
 
20
 
! Отговори
да заповядат преди 8 години
До ннПо-добре е от иранци, афганистанци, сирийци, сомалийци, шумери и бербери и пр.
5
2
 
18
 
! Отговори
нн преди 8 години
В Англия с доходите си навярно едва свързват двата края, а тука кеф. Всички са пенсионери, няма млади. Хитреци. Какво му трябва на човека, хапване и покрив над главата. Имат ги в изобилие. Тоз номер го знаем, не са само англичаните, има и германци, японци, италиянци, руснаци и още и още ще има. Има и други бедни държави по света, като нас, рай за такива хора търсещи на хляба мекото.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера какво му е лошото на това по цял ден да си поркаш и да си. разхождаш кучето ако имаш хубава пенсия?
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Ама и Вие добре го разсъждавате, ще знаете."които неизвестно защо са завързали на верижка. По-кухи хора не съм виждал" .......... Прости хора, ей, остава да събират и аканото от кучетата, балъци с балъци." ......дупките пред собствените си къщи не запълват, да не говорим някоя селска улица да оправят като жест на добра воля" ............... Прости тези ингилизи, с цялата си наглост вероятно очакват държавата или общината да им запълни дупките, направо не ги е срам, кухавелниците
2
10
 
10
 
! Отговори
ПБ преди 8 години
В Англия не ги искат и ни ги изпращат тука. Затова посланичката им се моли да се регистрират тук, та да стане ясно че вече са наши и Англия се е отървала от тях.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Викаш, по-добре римляните за съседи, миризливите им и дръгливи кранти и каубойските им изпълнения по нощите!? Поне си плащат британците в магазините а не пазаруват на версия. И поркат по-малко от нас, гарантирано.