Времето днес: Облачно, но топло до 16°

Над Източна България след обяд на места ще превали слаб дъжд
19 мар 2016 08:44,
2
Времето днес: Облачно, но топло до 16°
Снимка: архив, Reuters

Днес ще има разкъсана облачност, максималните температури ще бъдат между 11° и 16°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Днес ще има разкъсана облачност, значителна над Източна България, където след обяд на места ще превали слаб дъжд, съобщава "Фокус".

Ще духа до умерен, в Дунавската равнина временно и силен северозападен вятър. Привечер в североизточните райони вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще нахлуе студен въздух.

През нощта срещу неделя на отделни места в Североизточна България дъждът ще премине в сняг, но валежите бързо ще спрат. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и на места, главно в северната част ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток . Максималните температури ще са между 10° и 14°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над Стара планина. Почти без валежи. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - ще остане без съществена промяна, привечер ще започне да се повишава

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари