Договор обвързва линейките с една бензиностация

Тя нямала колонки само в три града от страната
Обновена: 22 мар 2016 10:05 | 22 мар 2016 10:00,
18
Договор обвързва линейките с една бензиностация
Снимка: Булфото, архив

Линейки от Своге, Пирдоп и Елин Пелин зареждат гориво на една определена бензиноколонка в София, защото във въпросните три града няма обект на веригата бензиностанции, с които здравното министерство е сключило договор.

Това каза пред Нова тв заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков в коментар на разкритията.

На въпрос защо точно тази е избраната бензиностанция Шарков отговори, че тя е спечелила обществената поръчка и това не може да бъде оспорвано. Въпросната верига нямала колонки само на три от общо 14-те места, в които има филиали на Спешна помощ в София и областта, обясни още Шарков.

Още по темата

Според него логично би било във въпросните три града да се определят подизпълнители на веригата, които да продават гориво за линейките.

По случая е започнала проверка и до края на седмицата ще бъде изготвен доклад.

Шарков бе категоричен, че вярва на подчинените си, които работят в Спешна помощ.

Пипомняме ви, че за да могат да работят линейките от Пирдоп, Елин Пелин и Своге правят нарочни курсове за зареждане.

Ако не изчислят километрите правилно, червената лампа за гориво може да ги свари в най-неподходящия момент и колите да спрат на средата на пътя.

Уж за по-евтино - при разход от около 10 на сто, линейките от Пирдоп изминават по близо 200 километра, тези от Своге - около 130, Елин Пелин – около 60, с една единствена цел – зареждане с гориво от една конкретна бензиноколонка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Той Бойко е сигурен в себе си те си нагласят резултатите от изборите не ги притеснява,кой ще спечели защото ще са пак те...........Те са мафията не разбрахте ли,че гласовете,който давате на избори за за едни и същи хора
12
1
 
1
 
! Отговори
ДО 12 преди 8 години
Какво против имаш дългия ? И аз не го харесвам но е нещо ново. А тия ги видяхме.... Нужна е промяна. Защо всички ги е страх от новото и търпим ПОЗНАТОТО ЗЛО ?!
11
0
 
2
 
! Отговори
Баба Гицка преди 8 години
До КрайЕ коя е тази най-евтина верига, че и ние да зареждаме там?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде айде, показаха ги по телевизията и тогава решиха да проверяват... А до вчера не знаехте, че линейките въртят излишно за да заредят ли? Как не ги е срам тея бе? Сега оставка и глоби или дори присъди на тези дето са подписали договора! За това постоянно се случват такива тъпотии унас, защото няма наказани! Там уж го уволняват, а те го преместят на друга държавна служба колкото да не чуем за него и това е... Аз ако ощетя държавата със 100лв дори, ще ме съдят, а тея ощетяват с милиони...
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E NEMA TAKAVA DARJAVA....!!!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Съвременният бич за България е порчния ЗОП.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Част от особеностите на българската рИформа - по сливане, закриване, усвояване и най-вече по отчетност на хартия сме стабилните отличници на Европа.Разбира се, само и единствено в личен план, но пък всичко друго си е... инсинуация!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още един прекрасен пример за вредата от ЗОП.
5
0
 
13
 
! Отговори
художника преди 8 години
Идеята била да се икономисват пари.....Що за т***п***нар трябва да си, за да не помислиш че така се амортизират колите и разхода е много по-голям от спестените 8 стотинки на литър????С ей такива бюрократи България няма да се оправи никога!
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромпетрол!?
3
0
 
20
 
! Отговори
читател преди 8 години
Това е престъпление. Линейките и без това са малко и така се губи време (за парите да не говорим) - време, в което за някого няма да има помощ, защото линейката зарежда. Съответната верига бензиностанции ще спечели за сметка на живота на хората. Тъй като това е работа на управляващите, с такива действия те извършват геноцид над народа си. Време е да се махат и да им се потърси сметка!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СРАМОТА ШАРКОВ ЗАЩИТАВА ЯВНА КОРУПЦИЯ , СНАШИТЕ ПАРИ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ , ШАРКОВ И ТОЙ Е ЗА РАСЛЕДВАНЕ
1
0
 
16
 
! Отговори
Край преди 8 години
Не ви е виновна веригата бензиностанции защото е с едни от най евтините горива в страната. Първоначално на нея зареждаха само колите от София град. Москов като ги обедини с София област - бързите помощи тогава се пръкна този абсурд.