Александра предупредила баща си, че ще я отвлекат

Роднини на момичето предполагат, че са я омъжили във Варненско
Обновена: 5 апр 2016 12:32 | 5 апр 2016 09:07,
83
Александра предупредила баща си, че ще я отвлекат
Снимка: МВР

"Тате, мен ще ме откраднат", предупредила по телефона баща си 13-годишната Александра Любенова Сивриева, наричана от близки и приятели Севджан.

13-годишната ученичка от Провадия е в неизвестност от 16 дни. На 22 март между 9 и 11 ч сутринта Александра отишла до близкия магазин за цигари и кафе, пише 24 часа. Съседско момче я видяло да се качва в кола. Не запомнило обаче марката и номера на автомобила. Оттогава следите на момичето се губят.

Още по темата

Три дни преди изчезването то говорило по телефона с баща си Любен Демиров, който работи в Германия. Там на гурбет са и майката, както и по-голямата ѝ сестра. Александра отказала да отговори на настоятелните му въпроси дали я заплашва някой.

Баща ѝ я питал няколко пъти, но тя нищо не му казала, обяснява Снежана Христова, първа братовчедка на Александра.

Роднините на девойката предполагат, че е отвлечена, за да я омъжат насила. Те дори смятат, че похитителите са от варненските градчета Девня или Синдел. Други пък смятат, че е похитена заради откуп, а не за булка.

Според местни хора момичето било харесано от младо момче от ромски произход и било откраднато според техния табиет.

До преди няколко месеца Александра, която на 8 май ще навърши 14 г., ходила на училище. Близките ѝ обаче я спрели, защото планирали да замине в Германия при родителите си. Те пък трябвало да се приберат за няколко дни около рождения ѝ ден, за да подпишат документите за издаването на първата ѝ лична карта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: АлександраПровадия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
9
 
! Отговори
за 32 преди 8 години
спомням си преди 2-3 месеца разсипаха от арести и оплювания един човек от Стрелча, задето беше преспал с 16 годишна кифла / с нейно съгласие /ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ ДА НАПИШЕШ за случая в Стрелча такава опашата лъжа? Или онзи велможа ти е роднина? Притова явно не му е за първи път, а е било стил и начин на живот. Да се разберем - престъпленията не могат да се прикриват зад партийна, съсловна или етническа принадлежност.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предупредила, че ще бъде отвлечена. Преведено - казала им е, че ще се омъжва и то директно. Или почвате да им набивате законите със сила в главите, или ставаме първата ромска държава в света. Ако не знаете как се прави - вземете примери от други държави, където етноса се опитва да се налага със собствените си "закони".
43
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май още много време трябва да мине за да си набиете в главата истината - а тя е, че не може да има един и същ закон и за мухата и за слона, за вълка и за овцата, за рибата и орела. не искат и не могат да бъдат добросъвестни граждани по простата причина, че за тях това е абсолютно непонятно. Единственото, което е приложимо при тях е да бъдат заставени със сила да вършат нещо, което що-годе да е от полза за обществото. Най-малкото да не пречат. Препитание някакво и толкова.
42
0
 
11
 
! Отговори
хъхри преди 8 години
БХКх са я земали за булкхамомата се пофалила на баща си, он па да не разбере, че ще става дедомногу брже се е интегрирал у тая гхеЕерманиа бее
41
0
 
7
 
! Отговори
ен преди 8 години
До от 36Напълно съгласна. Законът трябва да важи с еднаква сила за всички. От какъвто и да е произход, това е 13-годишно дете без родители до себе си. Всеки може да злоупотреби с него.Да напомня обаче, че законът изобщо е малко странен и дори на тази възраст. ако сключи брак с нея, съжителят ѝ не подлежи на съдебно преследване. Наказание се предвижда, ако другата страна откаже брак. Това в случай, че е един вид приставане. Не дай Боже да е отвлечена с цел проституция, препродажба и пр.
40
0
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
А,хубаво ще е. Така ще сме от мнознството и ще живеем рахат
39
0
 
9
 
! Отговори
bros преди 8 години
Севи - новата звезда на Максудата!!! ;)
38
1
 
33
 
! Отговори
Шукар преди 8 години
Малката булка отиде за сигари и даде фира по стара индоориенталска традиция.
37
0
 
44
 
! Отговори
ох.. преди 8 години
сега последно Александра ли е, Севджан ли е? Може би Айше?!??! Пушила... спрели я от училище... взели, че я отвлекли...да се ожени... то има ли нужда се дискутира?
36
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Институцийте да кажат защо шведите в България използват по две различни имена?И редно ли е това?Наказуемо ли е? Защото ако не е, да взема да си извадя още една лична карта с шведско има та да имам защита от АнтиБхк.
35
0
 
8
 
! Отговори
ЧУДЕСА - BG преди 8 години
Българските документи за самоличност с бългаските имена правят ЧУДЕСА
34
1
 
23
 
! Отговори
от 36 преди 8 години
Не разбирам, виждания на българина щом е от особен произход трябва да се гледа на него по друг начин и по друг начин да се спазват законите.Още по интересно е обратните тези които са известни ,щом е голяма клечка и баровец и за него законите трябва да се гледат по друг начин.И с това голяма част от българите го приемат за нормално.Даже напълно съдействат да бъде така.
33
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли нарушаване на законите , Има.Непълнолетно момиче изчезва.Трябва да се направи всичко възможно да се намери.Но виждате ли повечето някой потребители , тука определят че щом е от особен произход значи законите за тях не трябва да важат.Много хора , които могат да помогнат най вероятно също се отказват от това защото го придават на някакви традиции.А вероятно и много полицаи .Т.е много голяма част , от българите подкрепят че за тях законите не трябва да важат.И те не трябва да ги спазват.
32
8
 
17
 
! Отговори
асС преди 8 години
абе само на мен ли не ми пука за тая черна котка ??? не разбирам защо трябва да се раздухва нещо ТООЛКОВА не от значение
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и така нататък до края на света
30
2
 
34
 
! Отговори
До №33 преди 8 години
Грешиш братче, въщност са я отвлекли нехора (от българо-хелзинкски тип).
29
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
спомням си преди 2-3 месеца разсипаха от арести и оплювания един човек от Стрелча, задето беше преспал с 16 годишна кифла / с нейно съгласие/, а тук става дума за 13 годишна, за която бащата твърди, че е отвлечена за булка ?! Верно, че е от малцинството, ама нали законите са за всички. Айде да видим сега ще има ли митинги, викове пред съда, искания за арест на виновника..
28
3
 
64
 
! Отговори
Язека преди 8 години
"Тате, мен ще ме откраднат",казала 13 годишната Севджан и отишла до близкия магазин за цигари и кафе...Мисля, че това описва чудесно случая. Не се занимавайте повече.
27
0
 
61
 
! Отговори
Виц преди 8 години
Ромската червена шапчица:- Бабо, защо ти е толкоз гладка кожата ?!- Защот съм на дваисе и шест детето ми !
26
0
 
72
 
! Отговори
Виц преди 8 години
- Тате, тате днесха ша *** вземаш ли от детсха градина ?!- Да та вземи мъжа ти, аз съм на ушилище !