Донорска ситуация във Варна спасява 3-ма тежко болни

Те ще получат здраво сърце, бели дробове и черен дроб
10 апр 2016 12:44, Елка Василева
4
Донорска ситуация във Варна спасява 3-ма тежко болни
Снимка: архив, Reuters

Мултиорганна четиричасова експлантация от донор, открит, диагностициран и кондициониран от лекарските екипи на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, е извършена в операционните на болницата в нощта срещу 9 април. Това съобщиха от лечебното заведение, предаде информационна агенция "Черно море".

Високоспециализираната медицинска дейност е осъществена от комбиниран тим на Университетската болница в морската столица, съвместно с кардиохирурзи и гръдни хирурзи от Klinikum Grosshadern – Мюнхен, и коремни хирурзи от болница CHARITE – Берлин.

Вследствие на отличната организация и координация между лекарите, Изпълнителната агенция по трансплантации, ЦСМП и Евротрансплант, поне трима тежко болни пациенти, за които трансплантацията е единственият шанс за живот, ще получат здраво сърце, здрави бели дробове и здрав черен дроб.

Лекарите изказват своите съболезнования на близките на починалия донор за загубата им, както и дълбокото си уважение към тях, във връзка с хуманното и  морално решение за дарение, взето в този тежък психологически момент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1 не е вярно това .а скоро гледах за една косата *** от петричко без пукнат грош с продаденбял дроб във вВиена .донора беше от Дубровник.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Донора колкото и пари да му даваш няма да ги вземе!Близките му също защото загубата им не може да се откупи с пари.
2
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоест официална търговия с органи!! дано помогнат!
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не забравяме че донора дарява безплатно а болницата продава органите за не малки суми. А семейството на донора не взема нищо.