Април ще е по-хладен, след 20-и ще вали често

От утре започва затопляне, захлажда пак от другия понеделник
11 апр 2016 12:52,
4
Април ще е по-хладен, след 20-и ще вали често
Снимка: архив, Bulphoto

От утре започва затопляне с максимални температури до 22-27 градуса, заяви синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН Анастасия Стойчева пред "Фокус".

Тя посочи, че от понеделник следващата седмица отново се очаква застудяване. "Няма да има толкова високи дневни температури, каквито имаше през миналата седмица", категорична е тя.

По думите й през последното десетдневие на месец април също няма да има толкова високи стойности, а след 20-и се очакват и чести превалявания.

"Температурите до края на месеца няма да бъдат толкова високи, както през първата част на април, като понижението ще е най-чувствително около 25 април", каза още Стойчева.

Тя уточни, че високите температури от началото на месеца са били 5-7 градуса по-високи от нормалните климатични норми и до края на април времето ще бъде обичайното за сезона.

Синоптикът допълни, че през последното денонощие са отчетени по-съществени валежи в Габрово, Тетевен, Троян, Златица, Севлиево, Свищов, Русе. Тя каза още, че 14 л/кв.м. са били валежите в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Ас преди 8 години
До Гагарин--1Прав си Гагарян.
1
0
 
1
 
! Отговори
Гагарин преди 8 години
Пълни БЕЗХАБЕРНИЦИ!!! Няма как да се познае времето с точност от 2-3 дни! Всичко друго е пълни простотии и лакардии!