Пловдивчани наддават на търг за паркиране пред блока

Демонтират и стари неугледни гаражни клетки
Обновена: 14 апр 2016 10:11 | 14 апр 2016 09:50,
41
Пловдивчани наддават на търг за паркиране пред блока
Снимка: "Гражданите"

Пловдивчани ще наддават на търг за паркоместата пред блоковете си - това е една от готвените промени в общинските наредби, които местният парламент ще гласува на редовната си сесия, пише "Труд".

Търговете ще се организират в случаите, когато местата не стигат за всички желаещи в кооперацията.

Градската управа под тепетата планира също поетапно в следващите месеци да демонтира всичките над 6000 стари ръждясали метални гаражни клетки и да оформи нови 11 000 паркоместа. Желаещите да си запазят подобно паркомясто ще плащат по 15 лв. месечно вместо досегашните 29 лв. за метална гаражна клетка, но ако броят на желаещите е по-голям от капацитета на паркинга, общината ще провежда търг.

Твърде е вероятно наддаването да достигне безумни и космически три- или дори четирицифрени суми, ако дузина баровци в блока са си „заплюли“ едно и също паркомясто пред самия вход. Особено след като от общината уточниха, че заплащането ще е еднократно, а после месечната такса ще е по 15 лв. като за всички останали.

"Това, което се променя сега, е, че неугледните гаражни клетки ще бъдат премахнати и на тяхно място ще бъдат оформени зони", каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Общината ще използва няколко механизма за защита на платените от гражданите паркоместа. Сред тях са унифицирани скоби и преградни елементи, които хората да заключват, както и денонощни дежурства на общинските "паяци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
-ами пред един блок с 60 апартамента паркоместата как ще се разпределят ,какви нотариални актове какви пет лева това да не ти е бабината колиба на село -искат хората да се изпобият ли за глупости ,че малко са останалите ,ами и това
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 16А аз съм плащал 15 г. на общината всеки месец такса за гараж -сега след като ще ми маха гаража искам да ми го плати и да ми върне за теи години парите които съм и дал .после може да си задържи мястото и да сади на него картофи ако ще !!!!!!!!
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Показваш нотариален акт за мястото ,на което паркираш - и си ти! Не показваш - значи не е твое. Глей си работата! Аз си плащам всеки месец ,за да паркирам на НЕ МОЕ МЯСТО колата си. Ще си плащаш и ти.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната тотевска глупост ,която не му докара куп съдебни дела и то такива че ще му светнат ушите
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-после нещо разумно .
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това няма да стане -ще има бунтове !хората години ги ръсиха по 30 лв. на гараж сега решили още веднъж да ги изръсят -търгове ,глупости ,кой ще им гарантира че после пред блока на неговото място няма да паркира друг ,или в общинския съвет лоби имат автокрадците които трябва сега да черпят че повече гаражи няма да има !! А хората които имат мотоциклети които държат в тези гаражи -къде ще ги оставят ? А самите гаражи които струват пари ,кой ще им ги плати на собствениците ???????????
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафиотска приватизация на общинска земя. Право да паркират ще имат само хората с много пари, а останалите или ще им плащат или ще си продадат колите.
10
0
 
12
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
Простотия до шия от тотевските обирджии!!!!!От години общинарите разрешават разни търговски катакомби върху площи които бяха отредени за паркиране и друго безумно строителство с което се задръсти и най малкото пространство и сега при дефицита на паркинги ще дерат кожи и пред блока!!Ами като местата не са достаъчно
9
4
 
8
 
! Отговори
художника преди 8 години
Тука всеки си прави свободни съчинения, как щял да изкупи всички места и т.н.Местата пред блока ще се отдават по регистрация на м.п.с. и платен данък.Човек трябва да има автокъща и колите да се водят на негово име, за да може да изкупи паркинга пред блока си.ОБАЧЕ: Като ми дойдат гости с автомобила си, къде ще паркират??? Трябва да има и свободна зона, която пък, пак ще се запълни с "дараци"!!!
8
5
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 години
Кога и в София ще махнах грозните и незаконни гаражни клетки, които всеки е поставил, където си пожелае и без заплащане и разрешение? Много по-практично е да се построят леки конструкции на повече от 1 етаж и да се паркират много повече автомобили срещу заплащане и охрана.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега трябва да измислят и данък за въздуха, който дишаме - и той е "общински". Стига толкова данъци. вместо да мислят как да откриват повече работни места-те измислят нови данъци.
6
1
 
18
 
! Отговори
Липенски преди 8 години
Браво на общинарите. От кога чаках този бизнес. Аз ще купя всички места пред блока, в който живея и после комшиите ще наддават да им пусна да си паркират колата. Ще сложа и бариери от двете страни. И двама *** да пукат гуми и трошат стъкла на несъгласните.
5
13
 
10
 
! Отговори
художника преди 8 години
Браво, ето това е една хитра идея.Пред блоковете за зарязани "хилядолетни" дараци. Сега собствениците им да плащат, ако искат да стоят там.Ще видите как ще се освободят много паркоместа!
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умориха ни мръсните герберасти!
3
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, така трябва. Секои се качил на кола за 500лв и спира къде му падне. Ама и данъците да вдигнат спрямо екологичноста на колата, а не аз с евро 5 кола плащам 150лв а съседа със голф 2-ка дизел плаща 12 а го кара с квот му падне, от трансформаторно масло до крадена нафта. Сутрин като пали става страшна смрад, а ако човек има пране се омирисва и то.
2
0
 
21
 
! Отговори
gost преди 8 години
Класика, местните мутрички ще се борят кой е по-голям и ще наддават за място пред входа си, хахахахааха.
1
3
 
23
 
! Отговори
Даа, преди 8 години
пак се очертава сериозна лапаница!