Тухла падна върху бебе в количка в Пловдив

Сградата е паметник на културата, но в много лошо състояние
18 апр 2016 17:22,
18
Тухла падна върху бебе в количка в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Тухла падна върху детска количка и рани бебе в Пловдив. Инцидентът стана днес по обед, когато майката била на разходка с 8-месечното бебе в центъра на града.

Мария бутала детската количка по тротоара на улица "Бетовен", на която се намира изоставената сграда. В един момент се случва неочакваното.

"В момента, в който минах тук, под сградата, се чу един зверски трясък и детето изпищя, голяма буца падна върху сенника на количката и от там вътре при нея. Цялата й уста беше в пръст, има и цицина на главата", разказа пред Dnes.bg майката на детето.

8-месечното момиченце ще бъде под наблюдение 24 часа и ако състоянието му се влоши, ще трябва да постъпи в болница. На място пристигна районният кмет Георги Стаменов.

"За съжаление са много сградите, които не са в този добър вид. Люпят се мазилки, администрацията се опитва да бъде максимално ефективна. Пишат се констативни протоколи", заяви той.

Собственикът на сградата се намира в чужбина. Стана ясно обаче, че преди две седмици е получил разрешение за ремонт на сградата от културното министерство.

За да пристъпи към укрепителни дейности е необходимо издаване на разрешително за строеж и от пловдивската община. Само в центъра на Пловдив опасните сгради са над 100.

Според близките, 8-месечното бебе е извадило голям късмет.  "Абсолютно смятам да си търся правата, защото това е безотговорност. Това е паметник на културата, но да си направят ремонт. Ако сенникът на количката й го нямаше, въпросната тухла щеше да бъде върху главата на моето дете", каза още майката Мария.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой знае колко като са напускали тази скъпа кочна са проклинали ?
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аве таз Марийка много светличка ми се стува нещо
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Капитан БългарияIma si ministur na Kulturata, pak Boiko vi e vinoven...stara pesen izturkana! aman veche...vse edno i sushto...Boiko ta Boiko, ti kako pravish?...choplish si nosa smao mai...i rusish glupost..i
10
3
 
4
 
! Отговори
Капитан България преди 8 години
Бат ви Бойко за магистралите се грижи, а за паметниците не.......
9
3
 
8
 
! Отговори
Тонита преди 8 години
Като цяло, ако никой не живее в дадено жилище и не се стопанисва, в даден срок трябва да се конфискува. За да не се стига до подобни инциденти, а и защо да стоят неизползвани жилища? Като не ти трябва, продай го на нормална цена, за да го ползва друг. Тогава със сигурност ще се грижат за имотите си, независимо колко такива имат.
8
1
 
10
 
! Отговори
Kreti преди 8 години
Докато не спре далаверата с разбиването на паметниците на културата за се срутят от самосеби си с малка помощ от собственика , за да може да се построи нова по висока сграда без да се инвистират пари в запазването на фасадата (това е много скъпо ). По закон къщата не може да се бутне и да се строи но ако падне , може да се прави всичко!!!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незнам колко е ефективна въпросната администрация, кмете! Кажете колко време ще отнеме на въпросния собственик, който иска да ремонтира имота да получи всичко възможни разрешителни? Дано детенцето да е добре и да няма някакви трайни поражения!
6
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тая има профил в бегемама, значи не заслужава да се размножава. В такъв случай станалото е божие провидение.
5
1
 
19
 
! Отговори
А така преди 8 години
Съд до дупка като им бръкнеш в джобовете ще се усетят!!!
4
4
 
23
 
! Отговори
яко дим да го мяма преди 8 години
НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ПЛОВДИВ ВЕДНАГА СИ Е ПУСНАЛ ОТПУСКА ЕДНА СЕДМИЦА ,МНОГО НАГЛО И КРАДЛИВО ЧОВЕЧЕ
3
2
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКА и ЗАТВОР преди 8 години
Гробарите в затвора ,трябва да умре някой та да се размърдат само какво да откраднат мислят
2
1
 
20
 
! Отговори
катя преди 8 години
СК "Тракиец" е собственост на собствениците на "Деликатес 2" -Величко Яков и Иван Антонов!!! Тия хора ли са бедни и не могат да си ремонтират сградата?! Или това са поредните далавери на Община и собственици на имот?!
1
12
 
21
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Онези които защитаваха със жива верига от събаряне културния паметник (стари складове за тютюн ако не лъжа) сега да направят жива верига за да пазят хората да не минават от там.