Замъкът в Равадиново – №1 атракция за туристи в света

Архитектурното чудо грабна приз в престижна класация
19 апр 2016 08:44,
79
Замъкът в Равадиново – №1 атракция за туристи в света
Снимка: Facebook

Българска атракция спечели приз за туристическа атракция номер 1 в света. Замъкът в Равадиново "Влюбен във вятъра" взе златен и сребърен медал в категорията "Туристическа атракция" и бе обявен за архитектурно чудо на престижния международен конкурс "A' Design Award" 2016. Родният призьор, творение на собственика си бизнесмена Георги Тумпалов, изпревари с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудистка Арабия - Абдула, пише "Стандарт".

Предложението на петролната страна е класирано с 3 места под Замъка в Равадиново. Родната атракция изпреварва и проекти от традиционните победители в световните дизайнерски конкурси - американци, японци и индийци. Конкурсът е сред най-силните в света за архитектура и дизайн. В тазгодишното издание са се борили 18 000 проекта в 20 категории.

Журито, което ги избира, е от 46 признати личности, като те имат право да дадат няколко награди на един проект. Изложби със спечелилите златните медали ще се покажат в Италия, Ватикана, Испания, Холандия и Китай. Награждаването на призьорите ще се извърши на галавечеря през юни в италианския град Комо.

Освен награда победата дава право на членство в редица престижни международни организации и бизнес структури. На собственика на замъка Георги Тумпалов пък е предложено да стане почетен член на журито на конкурса. Сред предишни носители на отличието са проекти на Ричард Брансън, собственик на компанията "Върджин атлантик", на веригите "Шератон" и "Дисниленд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
11
 
20
 
! Отговори
горда преди 8 години
БРАВО!НЕКА ИМА ПОВЕЧЕ ТАКИВА ПОВОДИ ЗА РАДОСТ И ПРОСЛАВА НА БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКОТО!
31
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На морето всичко е строено с крадени пари! В момента обсъждаме разликата между безвкусните бетонни гета и тази туристическа атракция. Мен лично ме кефи крепостта, защото показва едно малко по разчупено мислене, а не просто леене на бетон!Тълпите които посещават цяло лято все още незавършената крепост показват, че явно на хората им е интересно, като атракция.
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До (НМ) Народна Милицияда, докато оставяме *** като тоя грандоман да ни крадат и рекетират никога няма да живеем по-добре. Помежду другото ще му се много някой да даде награда за чучелото дето е сътворил ама едва ли. Естествено подобията на журналисти преписват всичко без да си правят труда да проверяват каквото и да било...
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До (НМ) Народна МилицияНаред с коментарите, можеше и да прочетеш и историята на Георги Тумпалов. Крадени пари като кмет, а по време на строежа парите свършват.....и така, страшен бизнесмен е Гошко.
28
2
 
35
 
! Отговори
Ясен преди 8 години
Тази "новина" защо няма статут на платена публикация? Къде точно в сайта на competition.adesignaward/winners.php може да бъден видяна тази "туристическа атракция номер 1"? Г-н Тумпалов може и трябва да стане само и единствено почетен член на някой български затвор по избор, понеже точно там му е мястото. На него и на добрите му отрочета, от които е пропищял цял Созопол.
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С крадени пари е правено, поне нещо е вложено тук, а не изнесено по офшорките в чужбина. Имаме нужда от подобни атракции, но свързани с българската история, традиции и култура.
26
5
 
36
 
! Отговори
Faraona преди 8 години
Това е замък строен с пари от бяло прахченцее
25
30
 
16
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 8 години
Прочетох почти всички коментари.Никога няма да живеем по-добре.Виждам само завист и жлъч.Големи *** сме.
24
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На творения като тези неможе да каже човек че са лоши От къде са дошли парите е друга темаЗамъци и дворци манастири и катедрали са се градили с мъките и страданията на много хора най вече роби през вековете Не си мислете че са се градили ей така за спорта срещу добро заплащане срещу кредит и ипотека
23
10
 
19
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Замъкът не ми харесва поначало, и като концепция, и като място. И понеже не виждам обективни причини да му се радват хора, които си имат оригинални замъци, смятам че е много ясно, че статията е поръчкова и рекламна.Няма лошо - да е жив и здрав собственика на замъка, пък може и да е весело на територията му.
22
11
 
17
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
едно голямо браво!
21
19
 
25
 
! Отговори
пешо преди 8 години
когато вие спечелите нещо такова, тогава критикувайте. аз мога само да кажа браво.
20
12
 
31
 
! Отговори
Смешко преди 8 години
И в какъв "стил" точно е този замък - мутро-готик?
19
8
 
54
 
! Отговори
Aman преди 8 години
До ДС, Дисниленд също е един кич без история, но това не пречи на американците да правят от него милиарди долари! Защо трябва да търсим история в една туристическа атракция?
18
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
никога няма да се оправим - ако бяхме нормална страна тоя щеше да лежи някъде до живот. Тука не само си развява байряка, ами и някакви загладени мозъчета му викат "браво"
17
3
 
7
 
! Отговори
до Един Българин преди 8 години
Ти пак как си сигурен какво има отдолу?
16
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли в страната на мутро - барока...
15
2
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
До анонимен 2коментарът /и логиката/ ти е толкова абсурден ,че няма повече накъде !!! В 4 реда коментар си събрал/а квинтесенцията на абсолютно сбърканият мироглед на ,,поколението на прехода,,.Това не е подигравка с начина ти на мислене,това е молба да си отвориш очите и да погледнеш реалността извън тези 4 реда коментар ,защото си все още млад човек и най-вече Българин/Българка .
14
18
 
29
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
На някои хора всичко им пречи...Добре и кич да е и да не е имало подобни замъци по тези земи какво значение има? Да имаше крепост унищожена отдолу да мразите, а до кокото знам това е едно забравено село и ако го нямаше замъка никой и нищо нямаше да е чувал за нещо, нищо че е на 2км от Созопол! Много е добра идеята - трябва да се привличат туристи и печелят пари. Ако си е вкарал кредитните пари в това ... ми по-добре отколкото по охранителни фирми и к*рви.
13
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
последните 2 седмици са живото доказателство колко чугунени тикви има по наща земя дето се кефят на престъпници. И винаги извинението е "ама нали прави нещо хубаво"... а за да се стигне до "хубавото", що животи е съсипал някой от тия герои удобно се забравя. Жалък, *** народ